Atelierul Digital by Google


Atunci cand am fost la Conferinta de Turism Durabil by JCI tinuta la Facultatea Ovidius am vazut pe usa de la intrare anuntul despre Atelierul Digital by Google asa ca ulterior m-am inscris si eu la un curs de 3 ore pe: http://atelieruldigital.com/ pe 17 octombrie in sala Umberto Eco din Universitatea Ovidius.


Au participat 90% studenti la marketing si doar 4 reprezentanti de la firme(eu cu firma de plimbari pe mare cu velierul, o firma de soft, un magazin online de haine si inca o firma ) Personal ma asteptam sa fie mai multi reprezentanti de la firme pentru ca instrumentele despre care s-a discutat vizau firme si specialisti de marketing online. Am aflat ca urmeaza sa se deschida si in cadrul Universitatii Ovidius un Hub Google, daca sunteti studenti sau tineri antreprenori sa mergeti sa il vizitati.

Ce am retinut din prezentare:
+ GRATUIT daca doriti sa deschideti o firma consultati mai intai trends.google.ro/trends/ aici gasiti tendintele in cele mai cautate cuvinte si consumerbarometer.com
+ GRATUIT daca aveti o firma neaparat sa ii faceti si pagina de afaceri pe google google.com/mybusiness
+ GRATUIT daca doriti sa obtineti certificare in produsele Google accesati google.com/partners/
+ AdWords este un instrument pretios pentru marketingul afacerii tale, investesti cat consideri necesar pentru a urca pe prima pagina in cautarile pe google. Cand alegi AdWords va conta suma licitata pentru cuvintele alese si rankul tau pe Google(cat este de relevant si calitativ siteul tau)
+ GRATUIT Google Analytics iti ofera o imagine de ansamblu asupra traficului, numarul de vizitatori + multe alte informatii relevante despre site-ul tau. Ca sa iti faci o idee poti consulta gratuit statisticile pentru magazinul de produse promotionale Google 


Folosesc multe produse Google, mailul Gmail, blogul il am pe blogger si bineinteles utilizez frecvent google pentru diverse cautari. Folosesc ocazional Google Analytics, in special in relatia cu firmele de publicitate cu care colaborez, ei cerandu-mi sa le trimit statisticile pe o anumita perioada ale articolului publicat de mine despre produsele lor. Altfel mai mult imi plac statisticile din blogger sau statcounter pentru ca sunt mai aerisite, mai putin dense in informatii. Oricum sunt foarte multumita de serviciile Google si le urez succes in continuare!

Trimiteți un comentariu