VR Escape Weekend, Vivo! Mall Constanta

Comunicat de presa: 
VIVO! Constanța invită studenții la primul VR Escape Room din Constanța

Centrul Comercial VIVO! Constanța continuă să transforme cumpărăturile într-o experiență totală, iar în weekendul 21-22 octombrie a venit rândul studenților să se bucure de activități pregătite special pentru ei.

Hotspot-ul weekendului este biroul de informații al centrului comercial. Aici, primii 300 de studenți ce vin cu carnetul de student sâmbătă și duminică (21,22 octombrie) vor primi garantat un voucher de 50 de lei, valabil în magazine partenere. Toți studenții vor primi un cupon de acces la zona dedicată lor și se vor putea bucura în intervalul orar 16:00 – 19:00, de sesiuni de VR Games, sesiuni gratuite de machiaj, cafea la discreție și mult așteptatul VR Escape Room. Totodată, cu acest cupon vor putea participa la o super tombolă dedicată, pentru a câștiga boxe și căști wireless JBL. În plus, atmosfera va fi animată de un DJ cu playlist de distracție. Este o experiență unică, căci toată activitatea se desfășoară în VR, iar prietenii vor lucra împreună în universul virtual.

Accesul este gratuit, fiind destinat în exclusivitate studenților care vin cu carnetul de student vizat.

Maria: 
Mi se pare super tare ca vom avea la mall un asemenea eveniment, adica suna foarte bine!, acum sa vedem daca se va si ridica la inaltimea asteptarilor. Chiar citesc in aceasta perioada o carte centrata pe acest subiect:
Este despre un viitor apocaliptic unde multi oameni traiesc in conditii mizere dar au ca refugiu evadarea intr-un sistem virtual numit "SISAO", care a pus la dispozitie scoli gratuite virtuale, jocuri si multe alte resurse virtuale demne de luat in considerare, cea mai importanta fiind un quest, questul gasirii unui ou cu intreaga mostenire in bani dar si in cultura lasat de fondatorul jocului. Si personajul principal, un baiat ce traia intr-o suburbie saraca intr-un parc supraetajat de rulote se aventureaza cu succes in explorarea acestui quest.

Copil din generatia anilor 80 fiind sunt placut impresionata de grafica ce imita jocurile din acea perioada, chiar am facut la un moment dat o mica grafica ce imita un joc, jocul si peripetiile prin care trec doi oameni pana sa se intalneasca si sa se iubeasca:

mai multe din creatiile mele grafice le puteti descoperi pe blogul amartis

Dar revenind la Realitatea Virtuala, este o idee interesanta si nu ar fi prima metoda de evadare din realitate disponibila: cartile, televiziunea, internetul, reveriile... se incadreaza de asemenea la aceasta categorie. Si ca orice instrument, daca nu exagerezi si consumi moderat, intr-un mod echilibrat poate fi un instrument folositor de autodescoperire si poate de facut prieteni si cate si mai cate pe care le veti descoperi voi cu siguranta daca mergeti in weekenul acesta la Vivo! Mall Constanta. 

Daca vreti sa va documentati puteti sa vedeti filme despre Realitatea Virtuala (pe care le-am vazut eu):

printre primele, serialul VR. 5 1995
[...]One day she accidentally discovers that she can enter an advanced type of virtual reality, where she can interact with other people. Her actions in the virtual world have an effect on the real world. She subsequently agrees to use her abilities to help a mysterious secret organization called the Committee.[...]

A simple man is turned into a genius through the application of computer science.

Matrix 1999A computer hacker learns from mysterious rebels about the true nature 
of his reality and his role in the war against its controllers.

An FBI agent persuades a social worker, who is adept with a new experimental technology, to enter the mind of a comatose serial killer in order to learn where he has hidden his latest kidnap victim.

Avatar 2009
A paraplegic marine dispatched to the moon Pandora on a unique mission becomes 
torn between following his orders and protecting the world he feels is his home.

Tron 2010
The son of a virtual world designer goes looking for his father and ends up inside the digital world that his father designed. He meets his father's corrupted creation and a unique ally who was born inside the digital world.

Voi ce recomandari de carti, filme despre realitate virtuala aveti? Si care e parerea voastra despre subiect?

Cum a fost:
Multumim lui Emilian ca ne-a dat ocazia sa testam si noi aceasta tehnologie.


Castile si ochelarii Oculus de la Virtual Reality Center




In primul rand a trebuit sa ridicam mainile ca sa le scaneze si sa se faca conexiunea cu avatarul. Dupa aceasta vedeam in ochelari mainile robotice simulate care se miscau uimitor de sincron cu mainile mele reale.
In prima camera eram in niste capsule si a trebuit sa ne eliberam. Am citit mesajele din inbox si am avut de introdus un cod de acces (aici ne-au ajutat cei din echipa spunandu-ne ca este codul de deasupra capsulei, eu il vedeam pe al lui Catalin, el il vedea pe al meu). Ne-am teleportat in alta camera telekinetica? dar am stat putin acolo, cei din echipa ne-au teleportat in alta camera unde puteam sa plutim/ zburam daca tineam mainile intinse cu palmele ridicate (asta nu mi s-a parut natural, adica eu tot incercam cu palmele intinse, mai aerodinamic, dar in acea pozitie cred ca nu le vedea camera) Ne-am plimbat putin pe acolo, am observat ce obiecte mai pluteau pe acolo dar nu am reusit sa deschidem valva pe unde se evada. Toata experienta a durat doar 10 minute apoi ne-am deconectat. Mie mi se facuse si putin greata, Catalin zice ca e o reactie normala pentru ca VR pacaleste creierul ca se misca in timp ce corpul da informatii ca e nemiscat. Din aceasta cauza sunt oameni impotriva acestei tehnologii. Mai aveam reactia aceasta de greata in copilarie cand incercam unele jocuri de tip shooter. 

Oricum e o experienta SUPER TARE! va recomand sa incercati si sa vedeti ce reactii aveti. Daca sunteti studenti aveti acces gratuit si azi pe baza carnetului de student.



Alt fel de VR, l-a incercat Diana

incercand sa zbor
in monitorul de jos se vede ce vedeam noi in VR,
Va recomand sa incercati si sa vedeti cum va place.
Daca sunteti studenti aveti acces gratuit si azi pe baza carnetului de student.

Trimiteți un comentariu