din pasiune pentru turism si... moda

Ramona Leonida de la evenimente-constanta.ro + membra JCI m-a invitat la conferinta "Dezvoltarea durabila a turismului in Romania" (pagina facebook). Ce treaba am eu cu subiectul turismului? Eu sunt si director general la firma Măria Ta Travel and Adventure SRL www.mariata.ro firma ce organizeaza cursuri de navigatie cu motor si vele si plimbari cu yachtul cu vele.

De la ora 9 a fost conferinta de presa la care au fost prezenti ea, Ramona, organizatoare a conferintei, Daniela Fantanaru presedinta JCI Constanta, Oana Radu, presedinta JCI Romania si dl. Ion-Danut Juganaru, director general Camera de Comert Constanta. Membrii panelului s-au prezentat si au dat cateva informatii despre agenda evenimentului.
eu
Ramona, doamna Corina Martin, presedinta FAPT si eu
Alexandra, membra JCI cu o foarte frumoasa ie din Maramures

Conferinta a inceput de la ora 10 si i-a avut ca invitati pe 
dl. Adrian Balba, director CMSN
dna Corina Martin, presedinta FAPT
dl. Mircea Dobre, ministrul turismului
dl. Calin Ile, presedinte FIHR
dl. Ion-Danut Juganaru, manager generala CCINA
Dl. Cristian Barhalescu, presedinte ANAT S-E
S-a discutat despre importanta turismului pentru tara noastra si mai ales despre dezvoltarea unui turism durabil, despre dificultatea gasirii fortei de munca pregatita pentru gama diversa de locuri de munca disponibile in turism. S-a propus infiintarea pe langa facultati a unor licee sau scoli profesionale care sa ofere conditii bune de studiu si cazare elevilor pentru ca sunt destul de multe familii care nu isi permit sa isi intretina copii sa mearga la scoala. S-au dat exemple de scoli-internat care au colaborari cu firme, elevii fac practica din timpul anului si dupa terminarea studiilor ei stiu exact unde vor lucra si pe ce salariu. S-a propus ca si unitatile hoteliere sa faca cursuri de pregatire a angajatilor si sa se incerce aducerea de forta de munca din mediul rural. S-a evidentiat problema cu studentii romani care toti vor sa faca facultati inalte, sa isi aprofundeze studiile urmand cursuri de masterat sau doctorat si sa intre in campul muncii destul de tarziu si nu sunt interesati de joburi sezoniere mai putin platite. Ca sunt foarte multi care pleaca din tara, ca numarul celor care pleaca din tara este mult mai mare decat a celora care vin in Romania. Ca ar trebui sa ne punem problema gasirii de motive pentru ca cei de afara sa se intoarca inapoi in tara pentru ca ar fi o resursa nepretuita acestia avand acum experienta lucrului intr-un mediu competitiv, nu li se pot oferii salarii ca afara dar poate se pot gasi alte incentive precum cultura organizatiei.

dl. Calin Ile, presedinte FIHR a avut o prezentare si discutie dupa conferinta.

Doamna prof. universitar Mariana Juganaru si Ramona
Doamna prof.univ. Mariana Juganaru si 
Daniela Fantana, presedinta JCI Constanta

O alta sesiune de discutii i-a avut in panel pe:
dl. Ion-Danut Juganaru, manager generala CCINA
Stanica Enache, presedinte INOMAR
Costin Sorici, lector univ. doctor
Alin Angheluta, decan Bucharest Business School
Mihaela, consultat in urbanism
Cristina Joy, blogger si ghid de turism
impreuna cu echipa de la cafeneaua Gloria Jean's
care a pregatit participantilor cafele si ceaiuri delicioase
Mihaela in discutii cu o prietena
Panelul de la ultima discutie:
dl. Adian Siea blogger la protalul www.merglamare.ro
dna. Raluca Veres de la #ExperienceBucharest
dna. Corina Martin, presedinta FAPT

www.merglamare.ro e un proiect care descrie punctele de interes turistic de pe litoral, arhitecturale sau evenimente ce au loc in zona Constantei

#ExperienceBucharest este un eveniment ajuns la a doua editie care aduna influenceri (bloggeri, instagrammeri, vloggeri) din toata lumea si le ofera un tur al Bucurestiului + alte experiente deosebite la noi in tara. Scopul evident e de a crea un val de reactii, articole, impresii pozitive despre experienta turistica la noi in tara.
dna. Corina Martin, presedinta FAPT
dna. Corina Brandusan, organizatoare Jazz in the Park Cluj
Alin Angheluta, decan Bucharest Business School
Thomas Emmerling, colectionar arta 
A fost faina prezenta Corinei de la Jazz in the park
eu chiar ma inscrisesem cu un design la concursul lor de afis:
Ea a punctat ca uneori e nevoie doar de initiativa, de adaptare la context si bunavointa pentru a realiza ceva, ei au reusit sa organizeze cu 0 fonduri o excursie la Bogata(mai tineti minte faza amuzanta cu Snoop Dog care in loc de Bogota, Colombia a scris ca e in Bogata, Romania), excursie la care au participat circa 5000 de oameni. Cineva din sala a propus sa dubleze fondurile si sa organizeze si alte excursii :-)))))

A fost o conferinta interesanta, ii multumesc din nou Ramonei ca m-a invitat!


Trimiteți un comentariu