Digital Divas 2023 - cum a fost



Am fost ieri, joi, 07 Septembrie 2023 la Digital Divas, la Palatul Bragadiru. Am ajuns la 11:00, am primit cate o agenda de la Answear si un pix roz si am facut cateva poze la panou. Am ezitat mult inainte sa aleg cu ce sa ma imbrac, pana la urma m-am imbracat cu pantaloni eleganti bleo Mohito, tricou Fă rai din ceai, poseta roz targ Pavilionul Expozitional si sacosa galbena Fă rai din ceai. Sunt la panoul answear.ro la care, daca sunai din clopotel primeai un pahar de prosecco.


Printre primele persoane pe care le-am observat a fost Diana de la dianaduca.ro, 34 ani, blogger the food, travel and events. Mi-a atras atentia poseta rosie in forma de masina de scris veche, rochita rosie cu o centura metalica cu frunze si tenesi albi. 


La panoul Sheba am observat-o pe Anca de la stylishcocktails.com. Mi-au atras atenția sandalele cu toc si rochița neagra scurta combinata cu o poșeta neagra. Avea parul prins la spate cu o funda neagra. Cam scurta rochita, dar asta dadea impresia de picoare f lungi. Oricum, chic! si se potrivea la fix cu panoul Sheba. 

Si o cunoștință veche, Emanuel de la emanueliuhas.com, el a fost si in juriu la cateva categorii. Elegant, ca de obicei, purta pantaloni maro si o camasa in dungi bleo. 



Am intrat la prima sesiune de discuții a conferinței. Au participat Octavian Gheorghe (Moderator), Maria Zvinca, Amy Claire, Lorena Visan si Louis Florea. 
Moderator: Un trend actual?
Louis: Trendul poze din copilărie, zâmbete pure joy
Moderator: Trenduri sau idei evergreen?
Moderator: "Cu piciorul in... social media" 🤣
Maria Zvinca: "Ai 17 emotii in 5 minute" cand sunt atatea materiale diferite unele dupa celalte. 
Instagram e pentru real time, nu postezi pe tiktok, reels ci pui poze pe insta stories.
Amy Claire: pe Twitch  intra 7-8000 oameni intr-o sesiune buna?!? E live, dar e permisiv, e locul tau, regulile tale.
Lorena Visan: Sa fii constant si nu te lasi, se poate viraliza orice clip, fie ca ai lucrat mult sau putin la el. 
Maria Zvinca: sunt multi oameni creativi care lucreaza in social media, si poti colabora cu ei pt campanii, asta nu iti stirbeste autenticitatea.
Moderator: Cum va tineti la curent cu noutati, trenduri?
Louis Florea: Brainstorming, esential pt creatorul de continut.
Amy Claire: Research, vizualizarea de continut
Maria Zvinca: Erau colaborari intre youtuberi, apoi pandemia au aparut tiktokeri independenti care nu prea colaboreaza, acum se mai incearca colaborari din nou.

videoclip cu înregistrarea discuției
 
 Maria Zvinca
Amy Claire
Lorena Visan
Louis Florea
multa lume in public, sala era plina

Alexandra stilist vestimentar cu alexandraungurean.com Mi-a atras atentia costumul cu paiete albe lejer pe corp, tunsoarea scurta pixie? si cerceii frumosi.


Urmatoarea pauza a fost de masa si erau niste cozi incredibil de lungi. Pe o parte era Chef Foa cu tacos si in alta parte era bufet suedez. Eram putin curioasa de tacos dar cand vedeam alte persone mancand, nu ma inspira, adica foile de tacos sunt tari ca un fel de nachos si cand le apeși iese afara din continut... nu prea elegant pentru un eveniment de dive, așa ca nu m-am riscat si am stat la mega coada la bufetul suedez la care cel mai mult mi-au placut pachetelele de primavara dar si frigaruile cu somon/ pui/ porc si salatele erau bune.


La eveniment m-am intalnit cu Magda de la duduiamagda.ro, pe ea am cunoscut-o prin intermediul grupului Bloggerite Romania. Ea era imbracata office clasic, pantaloni bej, camasa alba, pantofi nude. Ne-am facut cateva poze la masina Fiat 500 adusa de Siviero Maria - inghetata. Imi plac mult masinutele Fiat 500, sunt atat de potrivite si dragute pentru aglomeratia din oras. Imi plac in mod deosebit cele clasice, mai micute.
 

si apoi am degustat si o delicioasa înghețata cu fistic si ciocolata cu alune. yum!


înregistrarea sesiunii nr. 2 

 Apoi a urmat sesiunea nr. 2 de discutii: Ana Nicolae (moderator), Valerie Lungu, Mimi, Irina Manea, Sinziana Iacob, Monica Munteanu( Marketing and PR specialist), Georgiana Pana (Marketing Manager Answear Ro) 

Brandurile vor colaboratori pe termen lung, nu o colaborare o data si apoi nu mai vorbesc. 

Moderator: Abordati voi branduri, sau vin ei la voi?

Au agentii cu care colaboreaza, brandurile vin cu oferte la ele. Sa propuna ele proiecte creative care sa integreze brandul. Dati un email, un mesaj brandului

Sînziana: daca nu cunosc brandul fac cercetare, il cer pt. testare si apoi decid daca promovez.

Valerie: clientul vrea campanie peste 3 zile, si nu ai cum sa testezi produsele, ce faci, refuzi campania?Exclusivitate, unele branduri se pretează, telefoane de ex, dar la haine, cosmetice e mai dificil.

Fara expresii gen "Aceasta este cea mai buna crema", asta a închis colaborările cu alte creme. 

Indicatori de brand, la final de proiect: daca a crescut nr vizualizări pe site, folosire cod reducere, nu o sa bubuie vânzările e un canal de reclama nu vânzare.

Tik Tok motor de cautare informatii, in loc de google

Sînziana: Vrea sa facă conținut demn de o reclama tv, lucrează cu videograf, fotograf, lucrează cu profesioniști, nu face ceva banal si efortul se vede la sf zilei.

Irina: La mine contează autenticitatea, chiar sa ma trezesc dimineata, imi fac un coc si vorbesc cu comunitatea. 

Valerie:  Eu fac video virale, regizate. Imi vin idei devazi pe maine. Am non stop idrei, ma uit la filme. Sa gasesti un videograf cu care sa colaborezi.

Publicul se obisnuieste cu un anumit tip de continut.

Mimi: modul gresit sau corect nu exista

Diferiti oameni au bckground diferit, de aceea nu accept același fel de promovare pentru un produs.

Gaseste-ti semnătura personala si pune-o la lucru.

Valerie: prietenul ei a strâns 400.000 followeri intr-un an, deci se poate, trebuie sa postezi zilnic.

?!? Reality Bites: Bani faci dopa ce muncești pe gratis mult timp, doar daca ești pasionat reușești.

?!? Sa consumi mult conținut pentru a afla ce conținut poți sa faci si tu bine.

Sînziana: am o comunitate iubitoare, si colaborez cu branduri de top.

Monica: Daca ma întrebi ce sa postezi, nu e ok, ar trebui sa ai creativitate, sa ști tu.

Georgiana: Fiți educate, nici un brand nu colaborează cu influenceri care nu vorbesc, scriu corect. Nu promovare de produse doar, pentru asta poți sa dai linkuri afiliate, trebuie sa faci ceva diferit, nu e marketplace, e creativitate.

Căutați o cauza, un lucru important, aveți o voce, schimbați ceva!

Cand cererile de colaborare erau prea multe am început sa lucrez cu o agenție.


Cu părere de rău ca nu o vad pe Mira, a trebuit sa plec după aceasta discuție. Am vazut discutia ulterior pe YouTube.


A fost o ediție interesantă, față de alte ediții mi s-a părut și mai multă lume invitată, dar locația e generoasă. Discuțiile interesante, deși nu cunoșteam pe toate persoanele invitate. Nu știu însă dacă voi mai merge și anul următor, mi se pare că toți ceilalți sunt la alt nivel, cresc rapid, au sute de mii de urmăritori (eu am doar vreo 3.000 însumați) și toate sfaturile de la conferințe sunt adresate în principal pentru ei. Adică sfaturile pentru începători au fost sa postezi zilnic? (eu una nu pot așa ceva) și să contacteze ei branduri cu propuneri de colaborare.(iar ceva mai complicat sa găsești responsabilul de promovare pentru firma X, de obicei o agenție se ocupa nu firma propriu zis) Nu mă regăsesc în discuțiile de la conferință, poate doar să merg pentru a surprinde persoane mai deosebit îmbrăcate și pentru a vorbi cu ele, asta îmi place mult, să cunosc oameni noi, interesanți și evenimentul e foarte ofertant din punctul acesta de vedere. Dar nu se știe ce voi gândi și peste un an, multe lucruri se pot schimba. Oricum Felicitări organizatorilor pentru un eveniment reușit, ca de fiecare data! 

Am primit recent linkuri cu înregistrările de la Digital Divas 2023 si un formular de feedback. Uitații ce am scris:


Deci aș mai participa cu drag, dacă ar fi o deschidere mai mare și către creatori mai mici de conținut.


2023.09.04 Va ziceam in articolele precedente( Digital Divas 2023 - inscriere propuneriDigital Divas 2023 - Vot) de editia de anul acesta Digital Divas. Anul acesta cred ca voi reusi sa particip la Conferinte. Abia astept sa ascult ce vor avea de zis Sinziana Iacob, Valerie Lungu si Mira, ele sunt preferatele mele din lista destul de lunga de vorbitori. Mai participa cineva la Conferintele Digital Divas?

Mai puteti inca sa va inscrieti. Evenimentul va avea loc joi, pe 7 Septembrie începând cu ora 12:00. Pupici!



Un comentariu

  1. Digital Divas este un eveniment fabulos la care voi participa mereu cu mare bucurie! Ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc si iti multumesc pentru sedinta foto! Cu drag, Duduia Magda

    RăspundețiȘtergere