Vacanța aproape de casă

Am vrut sa ne facem o vacanta dar una aproape de casa, la 1 maxim 2 h distanta de casa. De ce? De ce nu si pentru ca drumul cu un copil mic (Ioana-Amelia are 3 ani jumatate) este mai dificil, este destul de obositor pentru copil un drum de 3 ore sau mai mult in masina chiar daca uneori doarme acel drum. Asa ca ne-am gandit ce putem face intr-o saptamana pe langa casa. Nu ne-au iesit toate planurile dar am avut de invatat pentru urmatoarele incercari. Poate va ajuta si pe voi experientele noastre sa va planificati viitoarea vacanta. Din pacate nu am facut prea multe poze. 


  • 15 August 2023 marți autobuzul supraetajat, centrul vechi Constanta, Cumpana
  • 16 August 2023 miercuri Jurasica Dino Park Neptun, Olimp
  • 17 August 2023 joi cu trenul la Neptun, Paradis Land Neptun, Neptun
  • 18 August 2023 vineri Jurilovca, Gura Portiței, Enisala, Tulcea
  • 19 August 2023 sâmbătă Muzee Tulcea, Murighiol
  • 20 August duminica Murighiol, plimbare in Delta Dunării cu barca, Jurilovca


15 August 2023 marți am vrut sa mergem cu autobuzul supraetajat din Constanta. Am parcat in Mamaia zona Butoaie. Am asteptat vre-o 45 min-1h sa vina autobuzul supraetajat, am platit 10 lei/ adult pentru un bilet pentru toata ziua (am fost foarte optimisti) Nu am gasit loc la etaj, desi era cap de linie nu prea a coborat nimeni :( dar am gasit loc jos in spatele autobuzului. Ioana nu mai fusese cu autobuzul asa ca a fost incantata de experienta, s-a uitat pe geamurile mari ale autobuzului si descria incantata ce mai vedea, masini, copaci, etc. Doar ca aerul conditionat, daca era, sau geamurile deschise nu prea faceau fata si era destul de cald. (Poate vom mai incerca experienta, dar nu intr-o zi de sarbatoare, ci poate la inceputul/ sfarsitul sezonului cand poate e mai putin aglomerat.) Apoi in centrul Constantei a devenit foarte aglomerat si am coborat pe bd. Ferdinand si am mers pe jos inspre Cazino. Am luat cate o inghetata la cornet de la Moara Veche. 

Nu am ajuns la Cazino pentru ca pe drum a inceput sa ploua molcom :)) Am schimbat directia spre parintii mei, in Cumpana, unde am ajuns tot cu autobuzul. A fost ziua de autobuze :D. Am mâncat un tort delicios cu zmeura si fistic cumparat de mama de la Alexandra si apoi ne-au dus parintii mei acasa. 

un buchet frumos primit de ziua mea de nume
Concluzia pozitiva, Ioanei i-au plăcut plimbările cu autobuzul, dar trebuie sa le facem in alta perioada.

16 August 2023 miercuri Am fost cu masina la Jurasica Dino Parc Neptun.  Ne-am intalnit cu prietena si fosta mea colega din scoala generala, Mihaela si parte din familia ei, sotul, George, fetita Sophie de o seama aproape cu Ioana si baietelul Sammy (ea mai are inca un baietel mai mic). Ei locuiesc de multi ani in Anglia, George e englez. Ne-am plimbat prin parc printre dinozauri dar cel mai mult am stat in zona de castele gonflabile si apoi la automatele dinozauri cu fise. Am luat masa la restaurantul din Parc si am stat la taclale. Apoi am fost putin pana in Olimp pentru ca nu mai fusesem din copilarie si am vrut sa vedem cum s-a schimbat. Era plin de tarabe, cu tot felul de lucrusoare de vanzare, destul de multi oameni, o animatoare la o piscina facea atmosfera, o piscina cu o constructie imensa in apa cu tobogane, scari si alte distractii. Structura era aceeasi in mare dar aparusere multe alte detalii din alte povesti.  Fetele au gasit niste masinute decorative si s-au jucat facand cu randul sa le conduca. Am stat putin sa ne miram de schimbari si am plecat spre casa. 

un scurt videoclip de la Jurasica Dino Park

17 August 2023 joi Am vrut sa ii dam Ioanei alta experiența noua si am fost toți 3 cu trenul la Neptun dus-intors. A fost incantata câteva minute sa se uite pe geam "uite un copac, uite un copac si mai mare" apoi a trecut la alte jocuri. Trenul a avut întârziere si in loc de o ora am făcut o ora jumătate aprox. Apoi am mers pe jos pana la Paradise Land Neptun. Acces vizitator 5 lei x 2. Erau acolo un loc de joaca pentru copii mai mici si un mic traseu, Dragonul Galben. Trambulina 10 lei/15 min si traseu 15 lei. 
Am terminat optiunile de joaca pentru Ioana repede, dar noroc ca a venit si Mihaela si Ioana s-a jucat iar cu Sophie, Sophie nu stie româna, doar cateva cuvinte, ea vorbeste in engleza, dar fetele s-au descurcat si s-au imprietenit. Asa ca mai mult am stat de vorba in timp ce copii se jucau pe langa noi. Apoi ne-am plimbat putin prin Neptun si ne-am dus la tren. Trenul de intoarcere a avut si el intarziere, ne-am urcat in primul tren aproape de ora noastra care mergea spre Constanta, ne-a fost frica putin ca ne-am urcat in trenul gresit pentru ca scria alt numar pe el vs bilet, dar a fost ok, era trenul bun. In tren la intoarcere Ioana s-a jucat cu un puzzle primit cadou de la Mihaela. A trecut mai repede timpul. A fost dragut cu trenul dar la ce emotii, intarzieri, nu stiu daca vom repeta prea repede.

18 August 2023 vineri a fost o zi plina, am fost la Jurilovca, (1h distanta cu mașina de Năvodari), 

ne-am plimbat pe strada Razelm unde am descoperit multe căsuțe frumoase pictate in albastru.





zorele albastre




O pensiune frumoasa, Cuplul Calator, ne-am interesat de cazare, nu aveau camere libere pentru perioada care vroiam noi si erau si foarte scumpe camerele, 700 lei/ noapte.



Apoi dupa str. Vanatori, am luat-o pe str. Postei






Biserica din Jurilovca


Apoi am mâncat la Punct Gastronomic "Casa Ilinca" o masa delicioasa, storceag si plachie pește. Făcusem rezervare cu o zi înainte. De obicei e bine sa faci rezervare înainte de orice vizita la restaurant. Este un loc foarte frumos, pictat in alb si albastru, o gradina mare si primitoare si personal amabil. Ne-a plăcut atât de mult ca am revenit si pe drumul de întoarcere spre casa.




eu si Ioana

plachie de peste cu mamaliga

storceag de peste

o libelula

Apoi am fost cu barca la Gura Portiței, găsisem nr. de telefon pe internet, 0748 064 395, 
a fost 30 lei/ adult/ dus, in total 120 lei - dus/întors. Ioana i-a zis d-lui cu barca ca eu as sti sa conduc bărci, nu știu de unde i-a venit ideea dar in fine, la rugămințile Ioanei dl. cu barca m-a lăsat să conduc puțin cat am fost pe lac.
La Gura Portiței ne-am plimbat puțin pe plaja, Ioana s-a jucat in valurile de la mal si in nisip, iar noi ne-am relaxat aproape de ea, la o terasa.

Apoi am fost pana la Enisala, unde era un festival, dar doar ne-am rotit puțin printre expozanți, am cumpărat diverse (ciocolată cu alune, rahat, semințe de floarea soarelui caramelizate, covrigi, suc ) Ioana adormise in mașina si o vreme ne-am plimbat cu ea dormind la Cătălin in brațe, dar apoi s-a trezit si a vrut sa se dea într-un trenuleț. I-am făcut pe plac dar apoi am plecat. As fi vrut sa vad concert Irina Rimes, era in program, dar era la o ora foarte târzie probabil si nu am mai stat.

Am mers seara la cazare in Tulcea, Hotel Select.

19 August 2023 sâmbătă Tulcea, răsăritul pe faleză, Monumentul Eroilor, Muzeul de Artă Populară, Acvariu, Muzeul de Artă si apoi am plecat spre Murighiol.




20 August duminica
- va continua

RELATED:

Trimiteți un comentariu