Film: Vanatorii de fantome, Mostenirea



Trailer

Am fost duminica seara la film la CinemaCity City Park Mall la Vanatorii de Fantome, mostenirea. Am vrut sa mergem in amintirea primului film, din 1984, pe care eu l-am vazut in copilarie si imi ramasese intiparita in minte melodia "Who you're going to call? Ghost Busters!"

SPOILERS ALERT!

Cum mi s-a parut? A fost un film dragut, numai bun pentru o dupa-amiaza ploioasa. O familie constand in mama, Callie si doi copii adolescenti, Trevor si Phoebe dupa ce au fost evacuati din locuinta precedenta se muta in casa bantuita a tatalui lui Callie, care murise recent din cauza unui infarct provocat de o fantoma pe care a vrut sa o prinda dar nu i-au functionat echipamentele electronice la timp. 

Fetita merge la scoala de vara din oras, Summerville iar fiul se angajeaza la un restaurant local, Spinners, ca baiat bun la toate. Casa este evident bantuita, din primele clipe aparatura de detectarea a fantomelor functioneaza si indica activitati paranormale si tabla de sah are piese ce incep sa se miste. Locul este bantuit de mai multe tipuri de fantome, unele par cultivate, doar incearca sa joace sah cu fetita dar in acelasi timp violente pentru ca arunca cat colo piesele de sah castigate, fantome care aprind lumina si aparatura electronica si o ajuta pe fetita sa descopere misterele care le ascundea casa bunicului, fantome mancatoare de metal, intr-o fabrica dar si fantome periculoase, precum doi caini cu coarne care pazeau o poarta intre dimensiuni. Unul dintre acesti caini fusese capturat de bunicul copiilor si cand perechea sa a venit sa il elibereze a avut loc malfunctiunea echipamentului electronic si moartea bunicului. Ce nu am inteles este, acesti caini nu muscau, mancau insa mancare de caini (de la supermarchet) si posedau oameni, intrau in ei atunci li se inroseau ochii, de ce nu l-a posedat si pe bunic si asa sa isi elibereze perechea, ci l-a omorat? Acesti caini nu mi s-au parut niste fantome a la carte, fantoma care manca metal era mai credibila ca fantoma, avea si ectoplasma, acea urma slinoasa pe care o lasa in urma pe unde mergea sau musca din metal, nu ca o fantoma ar trebui sa lase o urma slinoasa. Cred ca in loc de fantome ar trebui numite aparitii supranaturale. Fantoma clasica ar semana cu Casper.

La scoala copiilor le erau aratate filme de groaza cu caini turbati si papusi ucigase, profesorul nu avea o parere prea buna despre copii si le dadea astfel de filme pentru ca el sa aiba timp sa isi vada de treburile lui. Aparent era si un seismolog si studia cutremurele ce zguduiau periodic zona. Fetita, Phoebe e o fata foarte interesata de stiinta si inteligenta, il surprinde pe profesor cu cateva remarci inteligente. Phoebe avea niste probleme de acomodare si de a-si face prieteni de aceea invatase foarte multe bancuri pe care le spunea la foc automat. De data asta, la scoala este abordata de Podcast, un adolescent care inregistra toate interactiunile sale pentru podcastul sau, cei doi se imprietnesc adusi impreuna de pasiunea pentru mister si stiinta. Incep sa descopere toata aparatura bunicului, aparatura si capcane de prins fantome. Gasesc o capcana in care banuiesc ca e prinsa o fantoma, impreuna cu profesorul de la scoala, Grooberson, o elibereaza si acest lucru provoaca distrugeri si o derulare periculoasa a evenimentelor. 

Ulterior un caine il posedeaza pe profesor iar celalalt pe mama copiilor, Callie si impreuna pleaca spre o mina de seleniu unde era poartalul supranatural. Din acest portal iese Gozer, o entitate feminina care cerea sacrificii de virgini. Copii reusesc sa prinda unul dintre caini si sa o elibereze pe mama lor si o atrag pe Gozer la ferma, care avea construita o imensa capcana de fantome. Incearca sa o captureze dar tot nu functioneaza aparatura cum trebuie, apar cei 3 membri ramasi din Ghost Busters si incearca sa o prinda pe Gozer dar aceasta e puternica, apare si fantoma bunicului copiilor si o ajuta pe fetita sa tina arma de prins fantome si pana la urma situatia este salvata si fantomele prinse. 

Capcana este pe o zona de pamant arata, lucrata dar cu capcane distribuite si nu cu vre-o cultura de plante iar fantomele prinse se intorc in pamant. Cam brutala inchiderea fantomelor in niste cutiute atat de mici, nu e nimeni care sa protesteze impotriva inchiderii unei fiinte atat de pline de energie intr-un spatiu atat de mic? Dar stai ca asta e solutia si la oameni si deocamdata nu a fost gasita una mai buna. 

Oricum, mi s-a parut o continuare reusita a povestii, nu perfecta, dar merita vazuta. Nu insa si revazuta. Voi l-ati vazut? Cum vi s-a parut?  


Trimiteți un comentariu