Carte: Thrive, Arianna Huffington

Cumpara de pe emag/ Carturesti 49 lei

Este o carte cu un titlu care promite multe, cel putin pe mine titlul m-a facut sa o cumpar si sa sper ca voi afla lucruri despre dezvoltarea personala care ma vor face sa infloresc pe toate planurile. Cred ca mi-am pus prea mari sperante. 

Cartea e impartita in 4 parti, 4 vectori ai dezvoltarii, denumiti grandios: bunastare, intelepciune, miracol si daruire. 

Din prima parte am retinut: 

+ o recomandare pentru meditatie si sunt date si exemple de aplicatii gratuite care sa te ajute sa inveti sa meditezi, sper sa am timp sa apuc sa descarc macar o parte din ele si sa incerc aceasta recomandare.

- o lupta impotriva timpului pierdut pe social media si deci recomandari de aplicatii care sa iti blocheze accesul la acestea. Eu sunt pro social media, dar consumata cu masura, asa ca nu voi folosi aceste recomandari.

~ o recomandare pentru somn suficient, fie ca sunt 7-8 ore pe noapte, se recomanda sa profiti de aceste ore sa te odihnesti si nu sa le sacrifici pentru munca sau alte activitati. Aici e discutabil, sunt de acord cu un numar de ore de somn, eu am optat pentru 7, dar uneori nu ai timp si mai intri in orele de somn. Atata timp cat faci norma de 7 ore, eu zic ca e bine. 

In partea dedicata intelepciunii este un elogiu instinctului, sa-ti asculti vocea interioara si cum sa evacuezi acel personaj din mintea ta foarte critic. 

In Miracol vorbeste despre magia coincidentelor dar si despre moarte si pregatirea pentru o moarte demna.

In Daruire vorbeste despre importanta voluntariatului si a activitatilor de intrajutorare a semenilor. 

Este o carte utila pentru dezvoltarea personala chiar daca ma asteptam la altceva de la ea.

Trimiteți un comentariu