Treceți la conținutul principal

Tabara la Milano


În liceu(aprox 2001) umblau zvonuri de tineri romani care mergeau la cursuri la facultăți străine, în special americane. Însa procedeul de admitere era destul de laborios, trebuiau date:
 test de limba engleza,
 test gen BAC... SAT(Scholastic Assessment Test),
 sa ai activități de voluntariat la activ,
 sa scrii o super scrisoare de intenție si
 sa ai și scrisori de recomandare de la profesori.
Ca la orice facultate ajuta dacă erai olimpic național la vre-o materie. Daca ai rezultate deosebite la învățătura sau o situație familiala mai dificila poți aplica și pentru o bursa integrala sau parțială.
Mi s-a părut foarte complicat și poate ca nu am vrut cu adevarat sa plec din țara asa ca nu m-am aventurat în aceasta provocare. Dar într-un colțișor de minte mi-a rămas un regret.

Am o nepoata, Sânziana, cu 6 ani mai mica decât mine, olimpica la matematica care a trecut prin toată procedura de selecție și a făcut o universitate în America. Acum e bine mersi angajata la google și are o viata de invidiat. Respect!

Acum câțiva ani, pe când eram voluntara MareNostrum am descoperit Integral Edu.
Integral Edu informează despre ofertele universităților, facilitează discuțiile dintre instituții și viitori studenți și organizează dosarele elevilor pentru aplicările la universități de renume. Cautau voluntari pentru înscrierea elevilor la un Targ de Universități Străine/ World Education Fair.

M-am înscris și eu și am participat ca voluntar la doua ediții din Constanta. Ce pot sa spun e ca a fost un flux continuu toată ziua de elevi romani interesați sa studieze in străinătate. Completau un formular în funcție de domeniile de interes pentru studiu(IT, medicina, psihologie, etc.) și primeau o lista cu universități care aveau în curricula aceste cursuri. Puteau discuta apoi cu reprezentanți de la acele universități despre oferta academica, condiții de admitere etc. Interesant. Nu știu cam câți studenți au continuat cu procedura de aplicare dar destul de multi s-au interesat.

Acum IntegralEdu promovează un nou produs, taberele pentru cei care vor sa se acomodeze cu viata într-o alta țara și sa se pregătească pentru admiterea la o facultate acolo. Găsiți lista completa de tabere pe www.edutabere.ro
Taberele sunt in diferite țari/limbi... personal pe mine m-ar fi tentat cele în engleza și italiana. Cautând în lista de tabere am găsit si una la Milano, ca tot am fost acolo la Fashion Week in februarie.

Taxele încep de la 800 euro pentru tabăra de 2 săptămâni. Un preț destul de rezonabil.
Au și varianta de 4 săptămâni pentru pregătirea pentru admitere la o universitate de acolo - 1380 euro și varianta de pregătire de 4 săptămâni în moda şi design la 960 euro. Vedeți mai multe informații pe site.

Taxa include:
Cazare in camera individuala in apartament sau la familie gazda (fara mancare inclusa)
20 sau 30 ore de limba italiana pe saptamana
Test pentru determinarea nivelului de cunostinte
Certificat de absolvire a cursului
Tur de orientare la sosire
Consultatii pentru inscrierea la universitatile italiene
Telefon 24 / 24 in caz de urgente

Am ales Milano pentru ca tot din lista de posibilități interesante de studiu, ma atrage Istituto Europeo di Design www.ied.it de la Milano. Este universitate faimoasa pentru studiile de moda si design. Asa ca dacă va pasionează și pe voi aceste domenii și sunteți încă la școala puteți sa începeți sa va pregătiți şi sa va documentați şi sa alcătuiți dosarul necesar.


Dar sa revenim la tabără, aceasta oferă:
Pregatire pentru inscrierea la universitatea de moda si design (20 ore/sapt.)
Cursul ofera pregatirea lingvistica si terminologica necesara si familiarizeaza cursantii cu aspectele economice si sociale ale modei. Este necesar un nivel elementar de limba italiana.
Pregatire pentru inscrierea la o universitate italiana
Programul pregateste candidatii pentru diferite specialitati.
4 saptamani - 30 ore/sapt.; data de incepere: 2 iulie (arhitectura, design, inginerie)

Asa ca.. imaginati-va ca treceti zilnic in drum spre cursuri pe la Piazza del Duomo
si pe la Galeriile Vittorio Emanuele II


ca aveti marile magazine de moda, precum cele din Cuadrilaterul Modei sau din magazinul Rinascimento la distanta de o mica plimbare, ca descoperiți cele mai interesante expoziții la Palazzo Morando - Muzeul Modei si Costumului . Ca puteți face călătorii de o zi-doua la Roma, Florenţa, Venetia. Că veți aprofunda cunoştinţele voastre de italiană, de istoria modei şi câte şi mai câte. Că vă veţi face prieteni noi, va fi o experiență de viată de neprețuit. Ce mai aşteptaţi?(Acest articol a fost scris ca parte din o campanie blogalinitiative)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Redeschidere Arabesque Constanta

Am primit o invitaţie la evenimentul de redeschidere a  magazinului Arabesque situat pe  Bulevardul Aurel Vlaicu, la nr. 171.  Azi, 17.09.2015, la ora 8:00  dimineaţa  a fost  deschiderea pentru publicul larg. Am fost îmbrăcată cu bluză cu arabescuri Wool & Cotton,  pantaloni negri Stradivarius cizme negre Jacobs si poşetă târgul de haine Mamaia  ar fi trebuit sa-mi iau şi geaca neagra Massimo Dutti,  dar crezând că o să fie cald nu am mai luat-o,  mai pe seară se lăsase rece Şi am ajuns pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 171 la magazin.  Este magazinul ideal de construcţii,  de aici poţi cumpăra absolut tot ce ai nevoie pentru a construi o casă de la 0. Aici vei găsi peste 20,000 de produse pe stoc. Cu o suprafaţă de patru ori mai mare si  cu o gama de produse de trei ori mai diversificata,  Arabesque pune la dispoziţia tuturor celor care construiesc:  materiale de construcţii, finisaje, instalatii, electrice, gresie,  faianţă, parch

Concurs - o iesire pe mare cu velierul Lindor

27.07.2015   UrbnStyle impreuna cu S.C. Măria Ta Travel & Adventure S.R.L. lanseaza                    un concurs de vară!       câştigă o plimbare pe mare cu velierul Lindor! 06.08.2015 C âş tig ătorii concursului sunt : Constantin Andreea, 26 ani, Constanta Nidia Galicia, 34, Constanta Tatiana Grigore 27 Ovidiu Amet Nelida,28 ani, Constanta Morcov Ionela.Medgidia, varsta 23 ani Bogdan Buciu, 34, Bucuresti Razvan Dumitriu, 43, Bucuresti Vă rugăm confirmaţi participarea la ieşirea de  sâmbătă, 8 august în 24h altfel veţi fi descalificat.  08.08.2015 poza cu castigatorii de la iesirea pe mare Vor fi 7 castigatori care vor beneficia impreuna de o plimbare pe mare pe data de 8 august(daca vremea o va permite, daca vremea e nefavorabila plimbarea va avea loc in alta zi). Concursul tine pana la data de 5 august ora 23:59 cu anuntarea castigatorilor aleşi prin random.org pe 6 august. Plecarea va fi din Mangalia, sosirea tot in Mangalia. Plimbar

Necesare Bebelus

1. POVESTEA NAȘTERII De 8 Martie am aflat ca sunt însărcinata. La jumatatea lunii noiembrie s-a nascut Ioana-Amelie!!!. A fost o sarcina frumoasa si relativ usoara, cu doar cateva momente mai dificile. Am nascut prin cezariana de urgenţă la Spitalul Euromaterna. Desi imi doream o nastere naturala, din păcate, datorita unui cumul de factori, nu s-a putut. Mulțumesc cu aceasta ocazie dr. Balașa Eduart care a supravegheat sarcina si dr. Ștefănescu Coralia care a efectuat operația de cezariana. iulie 2019, plaja Corbu (2 poze) iulie 2019, câmp cu grâu intre plaja Corbu si localitatea Corbu  octombrie 2019, acasa pe balcon noiembrie 2019, Spitalul Euromaterna Noi am pregătit cele necesare cam cu o luna înainte. Cu 2-3 luni înainte am participat la un Curs Lamaze + curs Alaptare organizate la BB Center de catre dna. Liliana Tudose si la 2 cursuri, unul de alaptare si celalalt de puericultura organizate la Spitalul Euromaterna. Cursurile au fost interesante, atat