Tabara la Milano


În liceu(aprox 2001) umblau zvonuri de tineri romani care mergeau la cursuri la facultăți străine, în special americane. Însa procedeul de admitere era destul de laborios, trebuiau date:
 test de limba engleza,
 test gen BAC... SAT(Scholastic Assessment Test),
 sa ai activități de voluntariat la activ,
 sa scrii o super scrisoare de intenție si
 sa ai și scrisori de recomandare de la profesori.
Ca la orice facultate ajuta dacă erai olimpic național la vre-o materie. Daca ai rezultate deosebite la învățătura sau o situație familiala mai dificila poți aplica și pentru o bursa integrala sau parțială.
Mi s-a părut foarte complicat și poate ca nu am vrut cu adevarat sa plec din țara asa ca nu m-am aventurat în aceasta provocare. Dar într-un colțișor de minte mi-a rămas un regret.

Am o nepoata, Sânziana, cu 6 ani mai mica decât mine, olimpica la matematica care a trecut prin toată procedura de selecție și a făcut o universitate în America. Acum e bine mersi angajata la google și are o viata de invidiat. Respect!

Acum câțiva ani, pe când eram voluntara MareNostrum am descoperit Integral Edu.
Integral Edu informează despre ofertele universităților, facilitează discuțiile dintre instituții și viitori studenți și organizează dosarele elevilor pentru aplicările la universități de renume. Cautau voluntari pentru înscrierea elevilor la un Targ de Universități Străine/ World Education Fair.

M-am înscris și eu și am participat ca voluntar la doua ediții din Constanta. Ce pot sa spun e ca a fost un flux continuu toată ziua de elevi romani interesați sa studieze in străinătate. Completau un formular în funcție de domeniile de interes pentru studiu(IT, medicina, psihologie, etc.) și primeau o lista cu universități care aveau în curricula aceste cursuri. Puteau discuta apoi cu reprezentanți de la acele universități despre oferta academica, condiții de admitere etc. Interesant. Nu știu cam câți studenți au continuat cu procedura de aplicare dar destul de multi s-au interesat.

Acum IntegralEdu promovează un nou produs, taberele pentru cei care vor sa se acomodeze cu viata într-o alta țara și sa se pregătească pentru admiterea la o facultate acolo. Găsiți lista completa de tabere pe www.edutabere.ro
Taberele sunt in diferite țari/limbi... personal pe mine m-ar fi tentat cele în engleza și italiana. Cautând în lista de tabere am găsit si una la Milano, ca tot am fost acolo la Fashion Week in februarie.

Taxele încep de la 800 euro pentru tabăra de 2 săptămâni. Un preț destul de rezonabil.
Au și varianta de 4 săptămâni pentru pregătirea pentru admitere la o universitate de acolo - 1380 euro și varianta de pregătire de 4 săptămâni în moda şi design la 960 euro. Vedeți mai multe informații pe site.

Taxa include:
Cazare in camera individuala in apartament sau la familie gazda (fara mancare inclusa)
20 sau 30 ore de limba italiana pe saptamana
Test pentru determinarea nivelului de cunostinte
Certificat de absolvire a cursului
Tur de orientare la sosire
Consultatii pentru inscrierea la universitatile italiene
Telefon 24 / 24 in caz de urgente

Am ales Milano pentru ca tot din lista de posibilități interesante de studiu, ma atrage Istituto Europeo di Design www.ied.it de la Milano. Este universitate faimoasa pentru studiile de moda si design. Asa ca dacă va pasionează și pe voi aceste domenii și sunteți încă la școala puteți sa începeți sa va pregătiți şi sa va documentați şi sa alcătuiți dosarul necesar.


Dar sa revenim la tabără, aceasta oferă:
Pregatire pentru inscrierea la universitatea de moda si design (20 ore/sapt.)
Cursul ofera pregatirea lingvistica si terminologica necesara si familiarizeaza cursantii cu aspectele economice si sociale ale modei. Este necesar un nivel elementar de limba italiana.
Pregatire pentru inscrierea la o universitate italiana
Programul pregateste candidatii pentru diferite specialitati.
4 saptamani - 30 ore/sapt.; data de incepere: 2 iulie (arhitectura, design, inginerie)

Asa ca.. imaginati-va ca treceti zilnic in drum spre cursuri pe la Piazza del Duomo
si pe la Galeriile Vittorio Emanuele II


ca aveti marile magazine de moda, precum cele din Cuadrilaterul Modei sau din magazinul Rinascimento la distanta de o mica plimbare, ca descoperiți cele mai interesante expoziții la Palazzo Morando - Muzeul Modei si Costumului . Ca puteți face călătorii de o zi-doua la Roma, Florenţa, Venetia. Că veți aprofunda cunoştinţele voastre de italiană, de istoria modei şi câte şi mai câte. Că vă veţi face prieteni noi, va fi o experiență de viată de neprețuit. Ce mai aşteptaţi?



(Acest articol a fost scris ca parte din o campanie blogalinitiative)

Trimiteți un comentariu