weekend la Bucuresti

 


Am primit o invitatie la Weekend Sessions la Gradina Botanica Bucuresti si desi initial am zis ca nu prea avem drum la Bucuresti, mi-a incoltit ideea de a merge asa ca l-am convins pe Catalin si am luat-o pie Ioana si am mers. Initial am vrut sa mergem weekendul precedent, dar a plouat si evenimentul s-a anulat. Am mers acest weekend, 21-22 mai.

Care era planul?

SAMBATA

8-11 mers Navodari - Bucuresti

11-14 plimbat pe Calea Victoriei, vizitat Ototo Store, mers la un restaurant

14- 16 17 somn Ioana la hotel, a dormit cu o ora mai mult decat prevazut

17-20 Weekend Sessions

DUMINICA

5 plimbare prin Bucuresti (doar eu)

9 mic dejun

10 mers la Muzeul Satului Erau multe strazi inchise pentru masini in Bucuresti si nu am mai reusit sa ajungem.

11 mers la Romanian Design Week, Combinatul Fondului Plastic

12 mers la Zoo

13 mers la Ikea sa mancam

14 plecare

Am plecat la ora 8 din Navodari si am ajuns pe la ora 11 in Bucuresti. (am facut o pauza de 30 min la OMV pe autostrada) Rezervasem hotel pe booking la Hotel Capital Plaza, 400 lei cazare cu mic dejun, plus 63 lei parcarea pe o zi/ 24 h. La 11 cand am ajuns nu am putut face check-inul, fiind prea devreme, dar am putut parca in parcarea subterana si am plecat la plimbare. Hotelul se afla la 10 min de mers pe jos de Piata Victoriei. 



un grafitti frumos pe un perete de cladire

Vroiam sa ne plimbam putin pe Calea Victoriei devenita pietonala si sa mancam la un restaurant ceva. Am intrat si la Ototo Store, magazin de care auzisem pe social media. Este un magazin cu produse bio, branduri independente, are si cafenea si magazin de haine, dar acesta era inchis, deschidea la 12. Mi-am cumparat o periuta de dinti din bambus.

Urmatoarea oprire a fost intr-un parc cu loc de joaca pentru copii. Ioana si-a facut o prietena, Daria cu care se tinea de mana si se juca pe acolo. :-)



Ne-am continuat plimbarea pe Calea Victoriei, era destul de mult lume la plimbare, multi cu biciclete, triciclete, multi oameni pe la restaurantele stradale, multi mergand agale ca si noi.

Starbucks Victoriei, mi-a placut fatada cu copaci

detalii arhitecturale

rochita frumoasa intr-o vitrina
 
choux cu tot felul de arome
Ne-am oprit sa mancam la Bread and Butter Bakery. Initial vroiam sa mergem alaturi, la Higge, dar cand am ajuns la pe la 12, clientii de acolo erau la capitolul sucuri si cafele si nu ne-a inspirat sa ne luam de mancare, in schimb la Bread and Butter, cand am trecut pe langa, majoritatea clientilor mancau. Asa ca ne-am intors la Bread and Butter si am comandat un poke bol cu branza tofu eu, iar Catalin un pulled pork burger cu cartofi wedges. Poke boll a fost foarte bun, in special branza tofu si apoi ciupercile, edamame, sfecla murata, cartofii dulci si orezul, dar mult 550g, nu mi-a mai fost foame pana tarziu. Ioana a mancat de la mine niste sfecla si orez si de la Catalin niste chifla cu putina carnita si s-a distrat jucanduse cu paiul in limonada. Cost 150 lei (cu tot cu bacsis)




La intoarcerea spre hotel, Ioana a adormit la Catalin in brate. Am parcurs drumul invers pe Calea Victoriei si ne-am cazat la hotel pe la ora 14:00. Ioana a dormit bine pana la 16:30 aproximativ.

După ce s-a trezit Ioana am plecat spre Gradina Botanica. Am ajuns pe la 17:30, am parcat pe o straduta alaturata din Cotroceni. Era o coada la intrare dar mergea repede. Noi aveam invitatie asa ca am platit doar intrarea la Gradina Botanica, 20 lei. Inainte sa mergem la partea de weekend sessions ne-am plimbat putin prin Gradina Botanica. Era plina de bujori infloriti dar si alte flori.















Weekend Sessions era undeva spre stanga gradinii, mergeai destul de mult pe alei urmand semnul de weekend sessions pana ajungeai. Muzica nu se auzea prea tare ca sa zici ca te luai dupa muzica. Intrarea la Weekend Sessions era aproape de Gift Shopul Gradinii Botanice daca stiti unde este. Biletul este 70 lei si include si intrarea la Gradina Botanica. 

Cum am ajuns, am fost si l-am salutat pe Sorin de la rulota cu clatite, la Doi Iepuri, persoana care m-a invitat la eveniment. Am facut pentru el un desen cu doi iepurasi rockeri. Era ocupat cu facut de clatite asa ca nu am stat mult de vorba.

Era multa lume, multi veniti pregatiti de picnic cu mancare si de toate. Atmosfera era faina. Nu am stat in zona centrala ci alaturi in zona pentru copii, Ioana a gasit niste copii si a alergat si s-a jucat cu o mingie. Din acel loc nu se auzea mai nimic din pacate. Probabil se auzea doar din zona centrala. Din cate am inteles a fost un recital de poezie si s-a cantat, ar fi fost frumos daca ar fi avut o sonorizare mai buna. 
zona centrala


zona padurea copiilor, unde avea loc un atelier pentru copii (mai maricei)

Erau cateva standuri, am zabovit putin la cel cu jucarii unde erau si niste jucarii puse la dispozitia copiilor sa se joace. Erau si cateva standuri cu mancare(clatite, sandwichuri, mancare mexicana, hot dogs) si bauturi dar nu foarte multe. Chiar o oferta putin variata, dar presupun ca nu era loc de multe rulote. Am luat un fresh de portocale si o gogoasa. 



A fost dragut, noi ne luasem si patura la noi, dar nu am mai folosit-o, nu era chip sa o tii pe loc pe Ioana, care era dornica de alergat de colo colo. Weekend sessions vor avea loc in fiecare weekend in Gradina Botanica, vara asta, daca vremea va permite. Asa ca puteti sa mergeti si voi.
Pe la 19:30 ne-am retras la hotel. 

Duminica eu m-am trezit pe la 5 fara un sfert, fara ceas, era lumina afara asa ca am zis ca ies la o plimbare pe jos prin Bucuresti. Zis si facut. Il anuntasem pe Catalin de intentia mea cu o zi inainte ca sa nu se sperie cand nu ma gaseste in camera.
grafittiul de langa hotel, vazut dimineata

blocurile din Bucuresti in lumina rasaritului

grafitti cu Stefan cel Mare si Constantin Brancoveanu?

grafitti cu Mihai Viteazul si Vlad Tepes



pasajul de la Piata Victoriei


Ototo Store

expozitie de fotografie dedicata varstei a treia

Calea Victoriei pustie la ore matinale

un grafitti cu un batran comandant, o barca si marea

detalii arhitecturale frumoase


un magazin cu creatii romanesti in spate la Ateneu

La blouse Romaine Shop, in spate la Ateneu

grafitti pe str. Arthur Verona

grafitti pe str. Arthur Verona

grafitti pe str. Arthur Verona


o reclama draguta cu o fata pe role

Teatrul National Bucuresti


Expozitie foto, 
aceasta fata din poze nu si-a tuns parul pana nu s-a intors la scoala din pandemie


mi-a placut cum erau decorate cu cusaturi pozele

fotografii gaurite cu acul


La intoarcere am luat o tricicleta Lime. Prima pe care am incercat-o era stricata, nu pornea, multe altele incercate erau scoase din uz/ in service/ indisponibile, dar in sfarsit am gasit una care functiona in fata la Muzeul de Arta Bucuresti si am mers cu ea pana la Piata Victoriei. Am mers pe pista de biciclete, bine-inteles. Viteza 0-15m/h, durata aprox 10 min, pret 9 lei. Rezonabil si distractiv. 


Am servit micul dejun si am facut check-outul. 
Cum a fost la Hotel Capital Plaza? Totul foarte frumos!
+ designul interior frumos al camerei, cu accente verzi
+ patul moale
+ patul matrimonial, cum dorisem
+ liniste in camera desi era o nunta la restaurant
+ micul dejun divers in intervalul 7-11:00, somon, peste marinat, branzeturi, legume sote, omleta, carnaciori, sunca, paine alba/ neagra/chifle, produse de patiserie, cafea, sucuri. eu am mancat paine cu somon si cascaval si am gustat si legumele sote
+ parcare cu plata disponibila la proprietate (unul dintre motivele pentru care am ales acest hotel)
+ aproape, la 10 min de mers pe jos, de Piata Victoriei
+ minibar plin, dar frigiderul nu parea sa functioneze.
+ pliculete de cafea nes si zahar din partea casei, era si un ceainic electric (am adaugat noi apa)
- mici probleme la parcare sambata seara, rezervasem loc de parcare dar cand am fost sambata era o nunta in incinta si seara cand am ajuns toate locurile erau ocupate, am putut totusi sa lasam masina in fata si ulterior, o ora mai tarziu, ne-au sunat cand s-a eliberat un loc de parcare 
- la micul dejun lipsea branza topita sau untul, sau eu nu le-am vazut, era doar maioneza

Dupa ce am plecat de la hotel am vrut sa mergem la Muzeul Satului dar erau multe strazi inchise pentru masini in Bucuresti si nu am reusit sa ajungem, asa ca am schimbat directia spre Combinatul Fondul Plastic unde era Romanina Design Week.









scaun Lana Dumitru daca nu ma insel


tricou Molecule F, 249 lei


borsete piele stardust 350 lei

brosa libelula 210 lei

felicitari 20 lei @dorianamarasoiu
Am cumparat doua felicitari si o carte, Cartea Bunatatii de Cristina Andone




pantofi cu perla sticla Mihaela Glavan 650 lei












Calatoria a continuat cu vizita de duminica de la Gradina Zoo. Drumul de sosire a fost ok dar la plecare se aglomerase foarte tare strada de langa Zoo si s-a mers bara la bara. 















Ne-am plimbat putin prin parcul gradinii Zoologice si am plecat spre Ikea, unde am mancat si apoi inapoi spre Navodari. Ioana a dormit tot drumul de intoarcere, ceea ce a fost perfect.

A fost o calatorie scurta dar frumoasa la Bucuresti.

Trimiteți un comentariu