Film: Downton Abbey: A New Era


Am fost la film, la Downton Abbey: A New Era (IMDB 7.6). Nu am vazut serialul insa am fost la filmele artistice de la cinematograf. Desi nu cunoastem intreaga poveste, am putut sa ne bucuram de decorurile frumoase si de personajele distinse. 

Actiunea urmareste in paralel doua evenimente, o filmare la castel si o vizita a familiei in Franta. Filmarea la castel are loc din motive financiare, acoperisul trebuia reparat si o infuzie de bani nu ar fi stricat asa ca familia este de acord ca si casa lor sa fie decorul pentru un nou film, initial mut dar apoi printre primele cu voci inregistrate. Vizita in Franta este datorata mostenirii misterioase a unui castel de catre Violet, de la o fosta cunsotinta. Toti au fost intrigati de aceasta poveste si speculau ca ar fi fost mai mult acolo decat o simpla cunostinta. Dar nu era asa, din punctul de vedere a lui Violet, fusese o cunostinta interesata romantic de ea dar careia nu ii daduse curs, ea fiind proaspat casatorita in acea perioada.(din cate am inteles eu) Si Mary are un test al casniciei, cat sotul e plecat si la castel se filmeaza acest film, directorul  filmului isi declara interesul pentru ea si doreste sa o sarute, ea insa il refuza politicos, desi se declara flatata de acest interes. Valorile familiei sunt in mod evident punctate.

O alta mica drama este a actritei din filmul ce se filmeaza la castel, foarte frumoasa dar cu o voce neasteptata. Initial este aroganta si pretentioasa dar intreaga actiune si sfaturile servitoarelor o aduc cu picioarele pe pamant. Isi facea griji da datorita vocii ei neobisnuite, cariera ei se va termina o data cu filmarea filmelor cu voce, insa spre finalul filmului ii sunt date sperante de imbunatatire a vocii.  

Hainele personajelor sunt frumoase, distinse, mi-au placut in mod deosebit tinutele lor din Franta, mai albe, deschise la culoare si mai luminoase, dar toate erau deosebite. Contesa de Montmirail era un personaj interesant cu o eleganta aparte, frantuzeasca. 

La ce se refera titlul? O noua era? Poate la faptul ca Violet moare si rolul de matroana a casei este preluat de Mary, sau poate pentru ca e trecerea din anii 1920 in anii 1930.

Este un film relaxant, placut de privit si de luat ca model de comportament cuviincios. Desi nu inteleg ce cauta o tanara proaspat casatorita singura, in Franta cu alt barbat, cum a fost posibil asa ceva in acele vremuri? In fine... misterele scenariului. Mergeti si-l vedeti, este savuros!

si trailerul...

READ MORE:

Trimiteți un comentariu