Carte: Miercuri, respiram de Ioana Chicet-Macoveiciuc / Printesa Urbana

Am primit cadou de la prietena Octavia, cartea "Miercuri, respiram" de Ioana Chicet-Macoveiciuc / "Printesa Urbana". Am mai citit de Printesa Urbana "O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda" si am cunoscut-o la lansarea de carte pe care a avut-o la Constanta.

Cartea Miercuri, respiram a fost o lectura usoara, rapida si placuta. Am terminat-o neasteptat de repede, in cateva zile, de mult nu mi-a mai luat asa putin sa citesc o carte. Doar ca nu a fost o lectura chiar la fix. Cartea este despre 6 prietene, viitoare mamici care s-au cunoscut la un curs Lamaze. Exploreaza relatiile dintre ele, vietile lor in acel moment, pregatindu-se de clipa cea mare in care isi vor cunoaste pruncii. Este din perspectiva uneia dintre ele, Miruna. Mi-a placut cat de repede s-a infiripat prietenia intre ele dar gandindu-ma retrospectiv la cand am participat si eu la un curs gen Lamaze, eu nu m-am imprietenit cu fetele de acolo, vorbeam la curs si atat, relatiile nu s-au dezvoltat in afara cursului. Asa ca ori e nerealista cartea ori nu sunt eu la fel de prietenoasa ca autoarea. Voi, mamicile care ati participat la cursuri v-ati facut prietene acolo?

Ce e de invatat din ea? Sa fii mai prietenoasa :-) Sa iei viata asa cum e, dar sa faci ce poti tu mai bun din ea. Sa fii intelegatoare cu oamenii. Sa te imbraci frumos, sa ai in garderoba cateva piese de baza, de calitate. Sa nu iti pierzi speranta, se pot gasi oameni care sa doneze pentru copilul bolnav de leucemie, dupa o strangere de fonduri organizata pe facebook. Sa crezi ca tot raul e spre bine, ce se intampla te va ajuta in viitor, poate chiar iti doreai ce s-a intamplat, chiar daca momentan lucrurile arata foarte rau. Sa ai prietene bune cu care sa vorbesti de ce se intampla in viata ta.

Cartea abordeaza povesti de viata diferite, o organizatoare de evenimente zapacita care se reintalneste cu tatal ce disparuse de acasa in urma cu multi ani, o corporatista stilata care e pe punctul sa isi piarda casa, o mama cu multi copii abuzata de un sot violent, o vitoare mama cu un corp de invidiat si o burta minuscula care descopera ca sotul mai avea o familie in alt oras, o mama care din cauza unei aventuri, nu stie cine e tatal copilului, o viitoare mama de gemeni, antrenoare de sport si nutritionista pe punctul sa fie parasita de sot. Povesti grele care te fac sa o pui in perspectiva pe a ta, tu esti probabil mai bine comparativ.

Asa ca daca esti o viitoare mamica, cartea asta pica la fix. Enjoy!

Trimiteți un comentariu