Cateva motive sa te muti la Constanta

eu la Vama Veche

PLUS

+ 1. Marea aproape. Cui nu-i place sunetul valurilor ce vin spre plaja sau se lovesc de stanci, albastrul-verzui al marii, nisipul fin sub picioare? Plimbarile pe malul marii pot fi foarte terapeutice, efectele helioterapiei (terapia cu lumina soarelui) si talasoterapiei (aplicarea in scopuri terapeutice a proprietatilor apei marii) sunt bine cunoscute. Se spune ca viata langa o intindere de apa si aproape de natura imbunatateste sanatatea mentala. Nivelul de poluare este mai scazut fata de marile metropole, aerul e mai curat de unde mai putine probleme respiratorii si pulmonare si poate si un somn mai bun.

prietena mea Irina la Vama Veche


Cum zice melodia 

"Vamos pa' la playa/ Pa' curarte el alma/.../ Lento y contento, cara al viento"

"Sa mergem la plaja/ pentru a-ti vindeca inima/.../ traind incet si fericit, cu parul in vant"

Calma - Pedro Capo.

 

 Dar asta daca chiar faci efortul sa te duci pe malul marii si sa te plimbi. Am vazut o reclama recent, te gandesti sa iti cumperi un caine? incepe prin a te scoate pe tine zilnic la plimbare chiar daca nu ai un caine.E buna!

+ 2. Sunt sporturi care le puteti practica vara precum inot, sailing, windsurfing, scubadiving, plimbatul cu canoe, paddle board si altele. Vezi oferta mariata.ro pentru rezervari.

sailing poti invata sailing, sa iti iei permisul de barca clasa C si S de la scoala MariaTa.ro

cu avionul Diamond Star DA40

+ 3. Festivaluri. Pentru iubitorii de muzica si atmosfera tinereasca vara se organizeaza multe concerte, festivaluri, petreceri. Neversea suna cunoscut?

 

+ 4. pentru cine vrea sa intalneasca oameni noi, la cat de multi turisti vin pe malul marii, are multe ocazii.

+ 5. Constanta are muzee (printre care Muzeul de Arta, Muzeul de Arta Populara, Muzeul de Istorie si Arheologie ) cinematografe, restaurante, cafenele, 3 malluri(City Park Mall, Vivo Mall, Tomis Mall), super-marketuri pentru toate gusturile si buzunarele, magazine de constructii si chiar si punct de ridicare colete de la Ikea. Are un parc mai mare, Tabacariei si cateva parcuri mai mici.

Muzeul de Istorie si Arheologie


Muzeul de Arta

+ 6. daca te gandesti la viitorul copiilor Constanta are licee si universitati recunoscute, liceele Ovidius, Mircea, Eminescu fiind doar cateva, Universitatile Ovidius, Academia Navala „Mircea cel Batran”, Universitatea Andrei Saguna, de ex.  

+ 7. iti vei vedea rudele mai des pentru ca multe vor dori sa vina in vizita vara, ia-ti o casa unde sa ai cel putin o camera de oaspeti :-)

+ 8. daca nu iti plac plajele aglomerate, care oricum au fost marite considerabil, poti sa te duci la Corbu sau la Vadu. Acolo gasesti niste plaje mai salbatice, neamenajate unde poti sa stai cu cortul sau rulota.



+9. Ocazia sa descoperi alte atractii din zona Dobrogei, statiunile de pe litoral Vama Veche, Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Neptun, Olimp, locuri frumoase de vizitat precum Cheile Dobrogei, Allah Bair, Canaraua Fetii.


+ 10. Veti putea vedea rasaritul pe plaja de fiecare data cand veti reusi sa va motivati sa va treziti dis de dimineata si sa mergeti pe plaja. Sa vezi soarele aparand maiestuos dintre valuri si nori este o experienta frumoasa si totusi la indemana daca locuiti la mare.


MINUS

- 1. nu sunt suficiente locuri de munca, daca vreti sa va mutati cautati  un loc de munca inainte sa faceti acest pas. Daca lucrati remote atunci nu aveti nici o problema sau poate va ganditi la o schimbare de cariera in domeniul turismului. Pentru a va face o idee cautati joburi pe jobsora, bestjobs, ejobs, linkedin. Sau poate doriti sa infiintati o firma. Va pot consilia cei de la Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta

- 2. trafic aglomerat pe anumite strazi (Bd. Mamaia de ex) vara din cauza afluxului de turisti, daca veti face naveta spre lucru trebuie sa luati si acest lucru in calcul.  

- 3. ia-ti adio de la bronz, constantenii pe care ii cunosc eu sunt albi- branza. Din motive neelucidate, dupa o copilarie in care majoritatea merg intens la plaja si au cel mai intens bronz, la maturitate locuitorii de la mare nu prea mai merg la plaja. Poate pentru ca daca isi iau concediu se duc prin alte parti in city break-uri, la munte etc si nu stau acasa la plaja. 

Daca sunteti hotarati sa va mutati la mare, aveti in vedere si oferta celor de la Boreal Plus. Boreal Plus este un ansamblu premium de locuințe în Constanța ce cuprinde 18 vile elegante, 9 blocuri de apartamente (studiouri, 2 camere, 3 camere) și o mulțime de facilități: spații verzi amenajate, hypermarket, grădiniță, parc cu locuri de joacă pentru copii, locuri de parcare private, spații comerciale în cartier. Recent, Boreal Plus a fost premiat de către International Property Award, cu titlul Residential Development, ceea ce validează conceptul proiectului rezidențial drept unul de excepție.  





Deci, ne vedem pe la Constanta?

Acest articoul este in cadrul unei campanii BlogalInitiative

4 comentarii

  1. O prietena din Timisoara mi-a facut o surpriza placuta, inspirata mai mult sau mai putin de articol i-a venit ideea sa se mute o luna la mare cu familia, ea si sotul lucrand remote de ceva vreme. Waw! Ce frumos ar fi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, asta vara am avut in gazda trei tineri din Bucuresti care si-au mutat biroul pt 2 sapt la Constanta!

      Ștergere
    2. foarte fain! poate devine un curent :)) am o alta cunostinta care s-a mutat cu familia cu rulota in Tenerife, deci tot la mare, la soare. Ce inseamna sa poti sa lucrezi de oriunde! A adus ceva bun si pandemia, a mai crescut mobilitatea unor oameni, nu toti din pacate, ca na... nu putem toti sa lucram de la distanta. pup

      Ștergere
    3. Daa, pentru mine e perfect, am urmat multe cursuri on-line si am urmarit webinarii din domeniile de interes, din confortul casei! pup

      Ștergere