combintatie de alb cu rosu

Simona, 44 ani, inginer textilist si economist care-si desfasoara activitatea in învățământ
superba ie albă cu cusături roşii e moştenire de familie, este din zona Olteniei si are o vechime de peste 50-60 de ani, pantaloni de la Brise, sandale din Iulius Mall ( Iasi ), poseta de la targul de imbracaminte si incaltaminte. 

Simona: eu sunt, de 21 de ani, profesor de discipline tehnice, in prezent la un liceu tehnologic din Constanta, care pregateste elevi atat in domeniul tehnic ( tehnician designer vestimentar, tehnician in industria textila ), cat si in domeniul servicii ( tehnician in activitati economice, coafor - stilist, tehnician in turism ). Eu sunt inginer textilist ( de 21 de ani ) si economist ( de 2 ani ).

Puteti spune ca sunt profesor de discipline tehnice sau inginer textilist si economist care-si desfasoara activitatea in invatamant.

Si acum despre mine si inspiratia in moda:
Am copilarit la bunici - care au fost invatatori cu un deosebit simt artistic - si acolo am vazut primele reviste de moda, pentru ca bunica, in timpul liber, cosea, tesea, croia si confectiona articole decorative dar si produse de imbracaminte. Cu ea am cusut primele fete de masa - folosind cusaturi manuale ornamentale - dar am si ajutat-o la pregatitul pentru proba al produselor vestimentare. Bunicul a pictat in ulei si a confectionat articole de mobilier, asa ca, in casa erau albume de arta, reviste si multe, multe carti.
Pe vremea cand 60 - 70% dintre absolventii de liceu se faceau ingineri, am fost studenta la Iasi la Facultatea de Textile  - Pielarie, care nu mi-a dezvoltat vreun simt artistic, ci unul tehnic. Am invatat  - printre multe altele - despre provenienta și proprietatile materialelor textile, despre cusaturi si masini de cusut, dar si despre tehnologii de confectionare. 
Deci, oarecum, prin educatie, am invatat sa fiu pasionata de moda și vestimentatie. Pentru elevii mei, in mod deosebit, dar si pentru mine, trebuie sa fiu la curent cu ceea ce se poarta. Cu toate astea, aplic si la mine, dar ii invat si pe ei - pentru definirea propriului stil vestimentar - sa aleaga din moda numai culorile si modelele care le pun in valoare calitatile si le ascund defectele. Nimeni nu este perfect - din punct de vedere fizic - si trebuie sa fim constienti de asta, insa cu totii avem atuuri pe care le putem exploata la maximum, astfel incat sa parem perfecti. Machiajul, coafura si vestimentatia trebuie sa fie in perfecta armonie cu noi si cu momentul / evenimentul / activitatile pe care le desfasuram. Nu tot ceea ce este la moda se potriveste cu corpul si cu personalitatea noastra! Dupa parerea mea, trebuie sa te imbraci astfel incat sa transmiti anumite mesaje ( si majoritatea facem asta ), dar singurul mesaj pe care nu trebuie sa-l transmiti este ca esti ridicol si....nu ai oglinda pe holul de la intrarea in casa!

Ce haine am in garderoba? Posed piese vestimentare in stil sport - elegant, romantic, office, cu influente din anii 50, 60, 70. Am rochii de vara si sandale cu influente grecesti / romane. Ador diademele care se poarta acum si ziua; imi plac palariile cu bor mare, dar nu la mai port decat vara...
Imi cumpar haine din toate magazinele, respectand criteriile: imi stau bine, ma simt confortabil in ele ( nu ma strang, nu ma impiedica sa ma misc sau sa respir ), nu au defecte de confectionare, sunt materiale care se intretin usor si sunt rezistente ( urasc hainele de unica folosinta!!! ) si ma vad imbracata cu ele la........
Pentru imbracaminte, incaltaminte si accesorii merg la Brise, Jacobs, Tina R, Koton, Kenvelo, Nichi, targuri de imbracaminte si incaltaminte....
Tinuta de ieri ( 13 iulie ) era compusa din: ie din zona Olteniei cu o vechime de peste 50-60 de ani, pantaloni de la Brise, sandale din Iulius Mall ( Iasi ), poseta de la targul de imbracaminte si incaltaminte. 
Imi plac hainele cu croieli și motive traditionale atat romanesti cat si din cultura altor popoare.
Cum sunt la curent cu moda?  Fashion TV, internet, turul magazinelor la inceput de sezon. Eu, oricum, sunt cu un pas in urma modei, pentru ca asta mi se potriveste cel mai bine!

Carti citite in ultimul timp, care s-au potrivit cu perioada pe care tocmai am incheiat-o: Mananca, roaga-te, iubeste  - Elizabeth Gilbert,  La taifas - Aurora Liiceanu, De ce iubim femeile - Mircea Cartarescu. Nu recomand nicio carte, pentru ca in ziua de azi, se citeste in functie de stare, de timp si de pasiuni. Mie imi plac cartile si filmele psihologie, istorice, de actiune....comediile.
Ultimele doua filme vazute au fost: 12 ani de sclavie si Las Vegas - burlaci intarziati.
....................
Ascult cu placere orice muzica si urasc manelele!
.................
Locuiesc de 21 de ani in Constanta si imi place sa ma plimb pe malul marii, prin oras - in centrul vechi (abia astept sa se termine lucrarile de reabilitare); imi place sa beau cafea turceasca la nisip sau ceai aromat la Magazinul de Cafea; imi place sa ma plimb prin parc pe jos sau cu bicicleta....

Maria: ia mi-a atras atentia insa mi-a placut si poseta alb cu rosu
 si pantalonii scurti si sandalele rosii, o combinaţie reuşită.
 m-au impresionat placut răspunsurile la întrebările mele :-)

Se poartă ia, ce mă bucur! e a doua doamnă care o întâlnesc în Maritimo purtând ie într-o combinţie draguţă. Prima a fost doamna Monica.

[13 iulie Maritimo]

Trimiteți un comentariu