Sănătate Mintală pentru Toți: Consiliere Psihologică Gratuită

sursa poza: pixabay:RosZie

Am înțeles ca s-ar putea oferi servicii de consiliere psihologica gratuite, dar procedura e dificila, trebuie trimitere de la medicul de familie la un medic psihiatru, apoi acesta in funcție de evaluarea dv. va recomanda consiliere psihologica la unul dintre psihologii cu care are contract. (Citește mai mult despre cum sa mergi la psiholog gratuit pe smartliving.ro) Problema e ca nu toți psihiatri au contracte cu psihologi pentru ca nu cred in consiliere gratuita. De ce? Pentru ca ei consideră că dacă nu dai bani, nu pui valoare pe sfaturile primite. Are sens, dar sunt persoane care nu își permit să dea 150- 200 lei pe o ședința săptămânală la psiholog și poate au nevoie de ea. Pentru că inițial are loc o evaluare, discuții săptămânale cu psihologul pentru a te cunoaște și apoi după o perioadă de câteva săptămâni, se pot rări nr. de ședințe la o ședință pe lună, de exemplu.


Am aflat recent de pe Instagram Stories @mental_health_for_romania de un Centru care oferă consiliere gratuita persoanelor cu venit minim pe economie, șomeri și alte persoane într-o situație dificilă. (citește știrea mediafax)

1. Centrul Social de Psihoterapie TFH (Together for Humanity)(sitesite, facebook, instagram)

Aplici la ei pe site si apoi ești contactat de către ei. Nu iți poți alege psihologul din cate am înțeles, va fi unul dintre psihologii lor voluntari. Dar se poate si consiliere online pentru persoanele care nu sunt din București. 


UPDATE: m-am înscris pe site + acte doveditoare pe 10.09.2023, si m-au contactat la o zi după, sa mă întrebe când as fi disponibila pentru ședințele de terapie, apoi nimic.

Prietena mea Octavia, care studiază psihologia (la peste 40 ani) mi-a zis si despre:

2. Clinica Atelier PSY (fosta Clinică Aliat)(sitefacebook, instagram) informatii la tel. 0727 880 447 Si ei fac consiliere online.


3. Mergi la duhovnic/ preot. In posturile mari te poți spovedi la preotul tău duhovnic. Preotul duhovnic e recomandat sa nu fie schimbat decât daca ai acordul preotului duhovnic actual.

4. Mergi la un terapeut, psiholog pe care îl vei plăti. Costul este intre 150 si 250 lei din cate știu. Nu ști la cine? Ștefana Teodoroiu are o lista de terapeuți recomandați de diferite persoane din comunitatea ei la ea pe instagram

5. Mergi la un medic psihiatru. Crezi ca e mai grav, ca ai nevoie de prescripție de medicamente? Mergi la un medic psihiatru. Poți lua bilet de trimitere de la medicul de familie și consultația este gratuită. Un bilet de trimitere este valabil o lună, adică trebuie să mergi la medicul psihiatru în termen de o lună iar apoi poți reveni la consultație la dr. psihiatru în interval de 3 luni, după acest timp, trebuie un nou bilet de trimitere.

E RÂNDUL TĂU:

Voi ați fost la psiholog? Credeți că ați avea nevoie? Aveți anumite prejudecăți despre mersul la psiholog? Ce recomandări ați avea?


RELATED:

+ ești trist/a?

Carte: Legături Pierdute, Johann Hari

Trimiteți un comentariu