Sănătatea mentală este foarte importantă, la fel de importantă ca sănătatea corpului, dar poate mai greu de observat simptomele unor probleme. De aceea cred ca tine de o buna igiena mentala sa mergi la psiholog, mai ales daca nu ai multi prieteni sau familie apropiata cu care sa iti imparti viata.
Am înțeles ca s-ar putea oferi servicii de consiliere psihologica gratuite, dar procedura e dificila, trebuie trimitere de la medicul de familie la un medic psihiatru, apoi acesta in funcție de evaluarea dv. va recomanda consiliere psihologica la unul dintre psihologii cu care are contract. (Citește mai mult despre cum sa mergi la psiholog gratuit pe smartliving.ro) Problema e ca nu toți psihiatri au contracte cu psihologi pentru ca nu cred in consiliere gratuita. De ce? Pentru ca ei consideră că dacă nu dai bani, nu pui valoare pe sfaturile primite. Are sens, dar sunt persoane care nu își permit să dea 150- 200 lei pe o ședința săptămânală la psiholog și poate au nevoie de ea. Pentru că inițial are loc o evaluare, discuții săptămânale cu psihologul pentru a te cunoaște și apoi după o perioadă de câteva săptămâni, se pot rări nr. de ședințe la o ședință pe lună, de exemplu.
Am aflat recent de pe Instagram Stories @mental_health_for_romania de un Centru care oferă consiliere gratuita persoanelor cu venit minim pe economie, șomeri și alte persoane într-o situație dificilă. (citește știrea mediafax)
1. Centrul Social de Psihoterapie TFH (Together for Humanity)(site, facebook, instagram)
Aplici la ei pe site si apoi ești contactat de către ei. Nu iți poți alege psihologul din cate am înțeles, va fi unul dintre psihologii lor voluntari. Dar se poate si consiliere online pentru persoanele care nu sunt din București.
Prietena mea Octavia, care studiază psihologia (la peste 40 ani) mi-a zis si despre:
2. Clinica Atelier PSY (fosta Clinică Aliat)(site, facebook, instagram) informatii la tel. 0727 880 447 Si ei fac consiliere online.
3. Mergi la duhovnic/ preot. In posturile mari te poți spovedi la preotul tău duhovnic. Preotul duhovnic e recomandat sa nu fie schimbat decât daca ai acordul preotului duhovnic actual.
E RÂNDUL TĂU:
Voi ați fost la psiholog? Credeți că ați avea nevoie? Aveți anumite prejudecăți despre mersul la psiholog? Ce recomandări ați avea?
RELATED:
+ ești trist/a?
Trimiteți un comentariu