Film: Thor, Love and Thunder


SPOILERS AHEAD

A avut faze amuzante. E foarte colorat, aproape kitch de color. E un contrast mare intre partile din film color si cele alb-negru. Dar probabil se vrea un contrast intre viata, culoare si moarte, non-culoare. 

Gardienii Galaxiei apar doar putin in film, sunt personaje secundare. Ma asteptam sa aiba o importanta mai mare, sa lupte cot la cot, dar nu, Thor e vedeta. Totusi, pe langa Thor apar Korg (omul de piatra), Valkyrie, Jane Foster/ Natalie Portman. Thor are un stil necizelat de a se lupta, e ca un berbec, in incercarea de a salva oamenii unui templu de pe o alta planeta le cam distruge templul trecand cu forta si viteza prin el. Acestia sunt socati dar totusi recunoscatori si ii dau cadou doua capre imense tipatoare.

Christian Bale are un rol complex de jucat, personajul "negativ" isi pierde fetita la inceputul filmului din lipsa de apa si mancare in desert si apoi devine razbunator impotriva tuturor zeilor. El se refugiaza in intuneric si umbre. Mi se pare ca totusi ruga lui a fost indeplinita partial, el primeste umbra de sub soarele arzator al desertului (poate prea multa umbra), apa (la poarta Eternitatii era o mare de apa) si in final fata lui e salvata. Ruga lui a fost indeplinita, nu instant si nu fara eforturile lui sustinute, dar a fost indeplinita. 

Acum, el, Gorr, calatorea cu fetita, care o presupunem ca fiind a lui, semana putin la caracterisitici. Dar, ulterior el rapeste multi copii si ii inchide intr-o cusca si calatoreste cu ei spre Poarta Eternitatii. Daca si fetita fusese rapita? Atunci, nu s-ar explica dragostea lui pentru ea si eforturile prin care trece sa o readuca la viata. La finalul filmului, ca rezultat al dorintei lui, ca primul care a ajuns la Poarta Eternitatii, el isi doreste ca ea sa traiasca din nou, insa el moare si fata, ce primeste numele de Love isi continua viata alaturi de Thor, ce o ia sub protectia sa. 

Jane are cancer in faza terminala si se simte din ce in ce mai slabita, pana isi aminteste de Mjölnir si Thor. Se duce in Noul Asgard si acolo ciocanul lui Thor, rupt in bucati se reface in prezenta ei si ii da si ei puterile lui Thor. Aparent se simte, arata mai bine dar sunt momente in care cancerul razbate si i se vede slabiciunea si stadiul avansat de boala. Oricum ea isi aduna toate fortele si il ajuta pe Thor cand acesta ajunge intr-un moment dificil. Numai ca moare in bratele lui Thor si se disipa in particule aurii ca tatal lui Thor. 

Finalul e unul plin de speranta, Love si Thor locuind impreuna, Thor pregatindu-i clatitie acesteia si apoi sarind amandoi pe campul de lupta. Toti copii sunt aratati la final luand lectii de autoaparare. Ceea ce este bine pe de o parte daaaar... ce copilaria mai e aceea daca stau mereu in garda sub auspiciul fricii, dar era pentru acei copii o realitate care se intamplase deja, ei fiind rapiti deja o data. 

Filmul a avut un oarecare umor, care plutea in aer dar nu era neaparat bine definit in anumite glume. S-ar fi putut si mai mult, dar poate devenea prea caraghios daca era mai mult umor. 

Thor este prezenat ca fiind putin debusolat, osciland initial intre doua puncte, unul de calma meditatie la ce sa faca cu viata sa si la momentele in care isi regasea scopul, sa lupte atunci cand ii era solicitat ajutorul.  Daca te defineste rolul de razboinic imi imaginez ca e greu sa te regasesti in timp de pace. La finalul filmului la scopul de lupta s-a adaugat scopul responsabilitatii fata de Love. Faptul ca esti parinte te lamureste oare cu cine esti? Nu neaparat, dar te ajuta si iti da un scop mai mare decat tine.

Valkyrie e amuzanta in Noul Asgard, se imbraca la costum si e in charge, incearca sa se adapteze vietii pe Pamant. E interesant costumul ei de luptatoare, acesta e in nuante de alb-negru, oare inseamna ceva? In fine. 

Per total mi-a placut. Go see it!

10 comentarii

  1. Ma gandeam sa ma duc si eu ultima data la cinema sa vad filmul, dar ai mei s-au hotarat pentru minioni. as vrea sa il vad, imi place thor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi nu am ajuns la minioni, dar cine stie, v-au placut? Gotta love Thor, funny and good looking :P

      Ștergere
  2. Soțului meu i-ar plăcea filmul acesra, așa că ii voi face o surpriza și voi cumpara bilete.

    RăspundețiȘtergere
  3. De mult nu am fost la cinema! Cu siguranță mi-ar plăcea acest film, mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu placere! Pacat ca nu ati mai fost la cinema, incercati sa mai mergeti, e o metoda de relaxare foarte placuta.

      Ștergere
  4. Chiar mă gândeam zilele trecute să merg să îl vizionez la cinema, mai ales că este destul de lăudat și asta m-a făcut curioasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vizionare placuta daca mergeti, sa reveniti cu impresii :-)

      Ștergere
  5. De cand cu pandemia am mai fost o singura data la film, la Casa Gucci. Acum astept sa apara luna aceasta Acolo unde canta racii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut Casa Gucci recent pe HBO Max si eu sunt putin curioasa de Acolo unde canta racii.

      Ștergere