Carte: Candoare cu stil, Dominique Loreau

 

la StarBucks cu un croissant cu crema de zmeura si un coconut refresha cu capsuni, double yum

Cartea Candoare cu Stil a fost o surpriza totala pentru mine, am cumparat-o infoliata si nici prin cap nu imi trecea ce continut are avand in vedere titlul. Candoare = curățenie sufletească/ naivitate/ ingenuitate(wiktionary). Stil = Mod specific de exprimare într-un anumit domeniu al activității omenești.(dexonline) Si nici coperta din spate nu mi-a dat prea multe indicii.

Mai citisem carti de Dominique Loreau: 
+ Arta Simplitatii, 
+ Arta de a mânca puțin mai puțin, 
+ Arta frugalității și a voluptății, 
+ Arta Listelor
si imi placusera. Am zis ca e ceva in aceeasi zona. Surpriza! Aceasta carte este o carte despre arta menajului. Probabil universul imi trimite semne ca mai am de lucru in acest domeniu.

Ce sfaturi am aplicat? 
> mi-am cumparat:
+ sapun negru lichid de pe vegis.ro, 42 lei/ 1 litru care este bio si spala foarte bine. Am spalat un fotoliu destul de murdar, acum e aproape ca nou. Nu mai e pe vegis.ro dar se gaseste la elefant.ro de exemplu.
+ otet de alcool de la Auchan.ro, 4 lei, am facut o solutie de apa, otet, cateva picaturi de ulei de lavanda si am pus intr-un dozator spray. Am spalat cosul de gunoi gol cu aceasta solutie pentru a indeparta mirosurile neplacute. S-ar putea sa o incerc si pe frigider si pe geamuri.
> incerc sa tin mai curat, la bucatarie in special, sa strang si sa spal tot ce s-a acumulat peste zi cat la culcare sa fie totul curat. Ma gandesc la ideea de a spala pe jos in fiecare dimineata, poate am sa o incerc.

Cartea are tot felul de sfaturi de curatenie si exemple de oameni care curatenia e foarte importanta, atat femei cat si barbati, ingrijind atat case particulare cat si temple. Ideea principala promovata este ca daca faci curat in exterior, in casa ta e ca o forma de meditatie, e ca si cum faci curat si in interiorul tau. Ca a ta casa e locul tau, in care nu ar trebui sa lasi pe altcineva sa faca curat ci tu ar trebui sa iti faci timp si dispozitie, sa o faci sa fie si mai mult casa ta, facand curatenie.

E o carte subtirica pe care am terminat-o relativ repede. Daca vreti sa va dati refresh la cheful de a face curat, v-o recomand. O gasiti la Editura Baroque Books la Prețul de 9,98 Lei

Pupici!

pe plaja la Navodari, admirand rasaritul si citind

P.S. Vorbind cu Simona (blog, instagram) (care a comentat) mi-am dat seama ca mai am o carte de menaj, cartea Martei Stewart - Manualul Marthei. Cum sa faci (aproape) totul, am inceput sa o citesc dar nu m-a prins, nu am gasit sfaturi pe care sa le pot aplica, din pacate. Poate ii mai dau o sansa, macar sa o termin de citit.

Simona mi-a recomandat cartile scrise de 
Marie Kondo - Magia/ Bucuria Ordinii, ea are si emisiune pe Netflix, o gasiti si pe YouTube
+ cartile despre Hygge (de exemplu Mica enciclopedie Hygge. Reteta daneza a fericirii. - Meik Wiking, am citit-o, mi-a placut dar am retinut doar ideile de a aprinde lumanri {parfumate} in casa si a gati mancaruri frumos mirositoare) si 
Le pun la wishlist! Multumesc Simona! 

8 comentarii

  1. Imi plac mult cartile de acest tip! Ma inspira si imi ofera o noua viziune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu una nu mai citisem carti de acest tip, dar a fost o surpriza placuta! Ce carti de acest tip ai mai citit si imi poti recomanda? pup

      Ștergere
  2. Imi plac astfel de carti, aplic si eu sfaturile pe care le regasesc in carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Multumesc de vizita, si eu incerc sa aplic sfaturi pe care le gasesc in carti. Numai bine!

      Ștergere
  3. Nu am citit cartea, nici nu știam de ea, dar mi-ar plăcea, acum că am aflat din articolul i recomandarea ta.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur ca iti place recomandarea mea. Sper sa iti placa lectura acestei carti. Numai bine!

      Ștergere
  4. Am citit și eu cartea și chiar m-au ajutat sfaturile de curățenie! O recomand și eu cu drag!

    RăspundețiȘtergere