Carte: Bobo in Paradis, David Brooks

Recunosc ca am cumparat cartea pentru ca mi-a placut ilustratia de pe coperta, iar titlul "Bobo in Paradis", m-a intrigat. Ilustratia e o actualizare a picturii lui Boticelli, Nasterea lui Venus, Venus, de data aceasta sta imbracata, pe scoica alaturi de un tanar cu laptop in brate. Cool nu? Plus ca e o carte Baroque Books, sunt fana a aceste edituri, mai ales datorita selectiei de carti scrise de Dominique Loreau.(am multe dintre ele) 

Cartea este insa despre modul de gandire si actionare a unei generatii numita BOBO, Bobo de la BOurgeoisie(burghezi) si BOhemians(boemi). Ii studiaza pe acestia incepand de la anunturile de casatorie din ziare, la studiile pe care le au, la mobila pe care o cumpara, la cum au organizata casa, ce mancare cumpara, ce cafea comanda, ce gusturi au in viata sexuala, ce orientari politice adopta, cum stau cu spiritualitatea. Este o elita de persoane la care importanta este meritocratia, avansarea in viata pe baza muncii si meritelor personale si nu mostenirii genetice/ familiei etc. Stilul de scris e lejer, unerori amuzant (destul de rar) cu multe exemple care sa confirme parerile autorului.

Iata un fragment despre o persoana care a facut multe experimente pentru dezvoltarea sa spirituala. Impresionant cate terapii a incercat. 


E o carte interesanta mai ales ca te face sa iti doresti sa avansezi in viata, sa fii mai muncitor pentru a fi si tu demn de aceasta generatie de elita, dar pe alocuri a fost greu de urmarit. Nu stiu daca as reciti-o. 

Trimiteți un comentariu