Cosmetica medicala la Clinica Ramed

20.04.2015 luni Sarbatorile au trecut cu postul si cu dezmatul culinar de Paste si m-am gandit ca ar fi cazul sa fac o dezintoxicare. Aflasem de Clinica Ramed ( facebook: RamedHealth) de curand si am zis sa ii incerc serviciile.

Asa ca am sunat la nr. de tel. 0727671041 ca sa imi fac programare. Pentru efectele benefice de dezintoxicare mi-au fost recomandate drenajul limfatic impreuna cu tunelul cu infrarosu. Recunosc ca nu stiam despre ce este vorba, banuiam ca e un fel de masaj si o sauna si nu am fost prea departe de adevar. Am ajuns la clinica relativ repede, clinica este pe Bulevardul Mamaia la nr. 88, bloc Bi5, la parter, intre Spitalul Militar Constanta si Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculari Auto Constanta si am parcat in parcarea de la Spitalul Militar.
Programul de functionare este luni-vineri 8:30-19:00, sambata 9:00-16:00.


M-au intampinat 2 doamne foarte amabile, dintre care cea din stanga, doamna Ema s-a ocupat de mine pentru cele doua proceduri. Am aflat ca aceasta clinica e aproape de o seama cu blogul meu :-) fiind deschisa in mai anul trecut. 
Mi-a placut peretele decorat cu o ramura de magnolie roz inflorita + tabloul cu 3 flori.
Am inceput cu drenajul limfatic, din motive de igiena trebuia sa imi aduc de acasa o pereche de dresuri lungi.
Dupa ce m-am dezbracat si am luat dresurile, doamna Ema m-a ajutat sa imbrac un fel de pantaloni din plastic si mi-a pus si in jurul abdomenului un material asemanator, aceste piese se umflau si astfel creeau presiune asupra unor zone cheie de pe picioare si abdomen si era placut :-) acest masaj se poate face si manual insa  pentru masajul terapeutic trebuie recomandarea medicului. Aceasta procedura nu este recomandata persoanelor cu probleme dermatologice de vase capilare sparte sau tromboza, dar va va analiza situatia medicala mai bine doamna asistenta.

Din cate am inteles de la doamna Ema, despre care am aflat ca a absovit studiile facultatii Ovidius, sectia Asistenta Medicala Generala, datorita acestei proceduri se actioneaza prin preso-masaj asupra lantului de ganglioni limfatici si acest lucru are ca efect eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism. Si e si placut si relaxant, nici nu am simtit cand au trecut cele 40 de minute de tratament.

Intre cele doua proceduri am avut ocazia sa-l cunosc pe dl. administrator Vladimir Radu-Radulescu, care este un tanar antreprenor de 28 de ani care a terminat ASE-ul la Bucuresti, sectia Relatii Internationale iar acum studiaza un master in medicina la Ovidius "Managementul serviciilor si intreprinderilor medicale". De asemenea lucreaza si la Baza de Recuperare de la Policlinica 2.
Mi-a facut un mic tur al Clinicii si am aflat ca a fost gandita in primul rand ca un centru de recuperare, dispune de baie galvanica, laser si magneto-terapie, terapie electro si cu ultra sunete, terapie cu unde scurte, kinetoterapie individuala... (mai multe informatii despre acestea pe siteul http://www.ramed.ro/ ) iar apoi a aparut si aceasta sectie de cosmetica medicala. Am facut niste poze in acest tur.
camera cu baia galvanica:
laser si magneto-terapie:
terapie electro si cu ultra sunete
camera de masaj terapeutic
Am aflat ca dl. Vladimir mai e implicat si in constructia a 6 clinici ce vor functiona la nivel national, finantate prin fonduri europene aduse de organizatia Aliat - Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, aceste clinici vor avea ca scop sanatatea mintala in special a celor ce sufera de orice fel de dependente(alcool, droguri...).

Clinica are contract cu casa de asigurari de sanatate si ofera de aceea asiguratilor consultatie gratuita si control iar la baza de recuperare 5 proceduri in 10 zile costa 200 de lei.
Pentru cei neasigurati consultatia e cu plata iar oferta este ca la 6 proceduri 3 sa fie gratuite.

Am fost apoi la procedura tunel IR. M-am dezbracat pana la chilot si sutien, am fost data cu o combinatie de 3 creme pe picioare, abdomen, spate si brate si infasurata in folie de plastic iar apoi am stat 30 de minute in acest dispozitiv ca un fel de tub cald, dupa un sfert de ora chiar era cald(dar suportabil) si incepusem sa transpir.Mi s-a recomandat sa beau un pahar de apa inainte de procedura insa sa nu beau apa o ora dupa tratament si asa am si facut, cand am ajuns acasa aveam cu un kg mai putin fata de dimineata cand m-am cantarit, deci chiar e eficient tratamentul in a elimina toxinele prin traspiratie si urina. La sfarsit eram leoarca de transpiratie, imi batea inima puternic dar ma simteam bine. Am inteles ca aceasta procedura de tunel IR nu e recomandata persoanelor cu probleme cardiace, vascozitate ridicata a sangelui si nici persoanelor care au operatii cu suruburi pentru remedierea unor fracturi.
Doamna Ema mi-a spus ca 5 proceduri de drenaj limfatic impreuna cu 5 proceduri de tunel IR costa 180 de lei, iar 10 proceduri combinate(drenaj limfatic si tunel IR) sunt 350 de lei, cu cremele clinicii sau 300 de lei cu cremele clientului.

O experienta interesanta pe care o recomand.

21.05.2015 marti am fost la ziua 2 de proceduri, 
tot cele doua de mai sus, drenaj limfatic si tunel IR
de data aceasta am fost in alt interval orar cand asistentele erau mai ocupate asa ca domnisoara Ema nu a mai putut sta de vorba cu mine asa mult ca prima data si am avut aproximativ 30+40 min de introspectie, cred ca pentru data viitoare imi voi lua casti sa ascult muzica la radio :-) masajul de la drenajul limfatic e in continuare placut, insa cele 40 de minute de la tunelul IR au nevoie de putina animare poate cu niste muzica sau cine stie audio-bookuri, pentru cine are, pentru a imbina utilul cu placutul :-) oricum cu slabitul merge bine, dupa a doua zi am mai slabit 800g, fata de cele 600g de dupa prima zi(m-am cantarit in fiecare dimineata si am facut diferenta)

23.05.2015 joi ziua 3 de proceduri
de data aceasta am fost pregatita cu casti si am ascultat radio :-) ...alta viata, 
castile Noontec Zoro le am de la o promotie OMV si imi plac foarte mult


cantarul zice ca am slabit doar 300g, dar e totusi bine :-) 
in camera in care fac procedurile a mai aparut un pat pentru proceduri de fizioterapie, nu am inteles cum vor avea loc procedurile in paralel dar sper ca va fi totul in regula

28.04.2015 marti ziua 4 de proceduri
m-am obisnuit cu procedurile, muzica m-a ajutat mult la starea de bine :-)
iar cantarul arata mai putin cu 800g :-D. Procedurile au efecte dar trebuiesc combinate cu un regim de viata sanatos si sport pentru a pastra rezultatele.

30.04.2015 joi ziua 5 de proceduri
am slabit 700g dupa aceste ultime proceduri, de data aceasta am incercat tunelul IR si cu mainile libere(in ultimele 10 min din cele 40) si mai bine, timpul a trecut repede o data cu navigarea pe internet pe smartphone :) Per total nu am slabit mult pentru ca nu am tinut regim si ce slabeam intr-o zi revenea zilele urmatoare cand nu mergeam la proceduri, dar am slabit ceva totusi si s-ar putea sa fi slabit in centimetri daca nu in kilograme.

Ca o concluzie recomand procedurile, mi se par eficiente insa pentru a pastra si cumula kilogramele in minus trebuie tinut regim si facut si sport, altfel raman bune doar ca si dezintoxicare.

Un comentariu

  1. You actually make it seem so easy with your presentation but I
    to find this matter to be really one thing which I think I might by no means understand.
    It sort of feels too complex and very large for me.
    I am taking a look ahead for your next put up, I'll attempt to get the
    grasp of it!

    RăspundețiȘtergere