Oameni de Valoare Constanţa IX - 2019

03.10.2016 Comunicat de Presă: Reîncepe Campania „Zece Oameni de valoare pentru Constanţa” eveniment anual organizat de Pangeea şi susţinut de Isis Hospital - www.oamenidevaloare.ro
Pentru că se aniverseaza 100 de ani de la Marea Unire, organizatorii se gândesc ca la această ediție să premieze 100 de personalități ale Constanței.

“Un oraş rămâne o simplă aşezare dacă nu există oameni care să marcheze locul prin valoare. Adevăratele valori nu au nevoie de reclamă, dar merită să fie premiate cu o distincţie. Oameni hotărâţi care şi-au construit cariere de excepţie în diverse domenii, care au înregistrat performanţe, care ne-au depăşit aşteptările. Oameni care fac cinste oraşului în care trăim şi care ne-au asigurat notorietatea pe meleaguri îndepărtate. Renumiţi printre străini, apreciaţi de constănţeni”.


Prin intermediul platformei www.oamenidevaloare.ro, aveţi posibilitatea de a propune, începând cu data de 1 octombrie pana la data de 20 decembrie 2018, oameni de valoare ai oraşului Constanţa la oricare din cele 10 domenii de activitate
  • Medicină, 
  • Academic, 
  • Politică, 
  • Lumea afacerilor, 
  • Administrație, 
  • Contribuţie la dezvoltarea societăţii, 
  • Cultură şi Artă, 
  • Sport, 
  • Muzică şi Divertisment, 
  • Mass-Media.
Dar nu numai.

Atunci când faceţi o propunere, vă recomandăm să țineţi cont de importanţa pe care a avut-o la dezvoltarea societăţii constanţene prin contribuţiile remarcante aduse, de aptitudinile sale profesionale care o / îl recomandă ca adevărată valoare ale ţării noastre, și, nu în ultimul rând, de talentul, inteligenţa şi dedicarea care au  făcut ca personalitatea nominalizată  să exceleze în domeniul în care a activat.

Vor fi validate doar propunerile care respectă următoarele criterii:

  • Persoana propusă este cetăţean al judeţului Constanţa
  • Propunerea este însoţită de o argumentare pertinenta
  • A fost menţionată, în textul argumentării, contribuția persoanei respective la dezvoltarea comunității 
  • Meritele persoanei menţionate sunt cunoscute şi au fost recunoscute de-a lungul timpului
  • Nominalizarea a fost facută în intervalul de timp alocat perioadei de propuneri, 1 octombrie – 20 decembrie 2018.

Regulamentul complet poate fi accesat la: http://www.oamenidevaloare.ro/regulament/
In perioada 21 decembrie – 30 decembrie 2018 va avea loc evaluarea propunerilor.

Premierea ediţiei a 9-a va avea loc pe 24 ianuarie 2019.


Maria: Mi se par multi 100 de oameni, o sa fie o gala foarte lunga. :-)) Adica daca cu 10 oameni de valoare evenimentul tinea 3 ore (sa zicem) la 100 nici nu pot sa imi dau seama cat o sa tina. Si o sa fie greu sa urmaresc 100 de persoane pe scena. Pentru ca oricât de reușite au fost edițiile precedente, eu tot nu am putut sa îmi fac o idee despre persoanele care au urcat pe scena. Îmi place ideea organizatorilor de a premia valorile Constantei dar as dori sa îmbunătățească procesul.

De exemplu e important ca pe site sa apară mai multe informații despre persoanele propuse. Cine le propune să facă un efort și să scrie o descriere cât mai detaliată. Apoi cine se califica trebuie sa aibă pagina cu descrierea detaliata și poza, nu doar 2 propoziții, plus comentariile celor care i-au propus, presupunând ca sunt mai multe persoane care au făcut propunerea.  Pentru asta însă e nevoie de un jurnalist care sa vorbească cu aceste persoane, sa le găsească, sa le ia interviu sau măcar sa vorbească cu ei prin email. Community Step-Up: Acum... ca idee, persoana care propune poate face încă un pas și în loc să propună anonim gen, să îi spună persoanei propuse și să îi ia tot ea interviul și să îl treacă în formularul de înscriere al propunerii. 

Acum, cand mergi la evenimentul de gala in 3 cuvinte de prezentare nu intelegi de ce merita acea persoana sa fie pe scena, si daca nu ai avut timp sa te uiti pe site, presupunand ca e actualizat, nu prea ai ce aprecia de la o defilare de necunoscuti pe scena.
Solutie:  o revista cu castigatorii in care sa fie o descriere/ interviu, vezi revistele Capital/ Forbes/ Cariere. Un aspect negativ e ca inseamna ca o sa se stie cine a castigat din timpul spectacolului, se pierde putin din surpriza. Solutie: Aceste reviste sa fie distribuite ulterior abonatilor sau celor care au votat. Ramane problema costului publicarii revistei.

Oricum daca se decide sa se faca aceasta revista eu pot ajuta pe partea de design, am experienta ca designer grafic, pentru ca am fost desktop publisher la revista Cariere.

Cine, cu ce poate ajuta?

De ce e important? 
Eu una sunt curioasă de topuri, am cumpărat câteva ediții ale revistei Capital Top 50 Femei de Succes, sunt exemple de reușită și mă fascinează diversitatea umană, atâtea drumuri, atâtea povești diferite, atâtea alegeri. Aș zice că e important pentru tineri pentru a avea modele de... asa da, dar nu știu sigur dacă acest ambalaj fie el gala sau revista e cel mai potrivit pentru ei. La un moment dat mă gândeam că ar fi interesantă o bibliotecă umană, unde tinerii să poată vorbi cu aceste modele, dar asta ar fi obositor pentru "cărți" și unii tineri *gen eu* nu au atâta curaj să vorbească când sunt mai multe persoane de față, sau persoane mai în vârstă. Ma gandeam la un fel de muzeu/ galerie de arta deschisa (cum este pasajul de la Tomis) cu tablouri interactive, care sa arate prezentări ale acestor persoane, sau nu neaparat interactive, ci doar fotografii si articole. Multi tineri trec pe acolo in drumul lor (spre covrigaria Panda :P) si daca articolele sunt reusite poate unii chiar se si opresc sa citeasca. 

Diana Slav si Chique Andeea la Pasajul "Virgil Coman" langa Tomis Mall
Diana si eu

(va continua)
Related:
+ 2018 (anunt )
+ 2017 (anunt si cum a fost)
+ 2016 (anunt si cum a fost)

Trimiteți un comentariu