Impachetare cadouri | Gift Wrapping


RO: Imi place sa fac cadouri, sa le aleg si sa le impachetez. Nu o sa ma refer la alesul cadourilor, e destul de dificila si partea aceasta, in functie de preferintele tale si ale persoanei care va primi cadoul. Voi spune doar ca incerc sa nu fac decat cadouri care imi plac si mie. De exemplu la carti, nu mai fac cadou o carte pe care nu am citit-o, desi e putin dificil sa te trezesti ca nu iti place cartea (sau iti place dar parca nu e potrivita) pe care ai luat-o pentru cineva, trebuie sa ai o optiune de back-up :P 

Dar inapoi la ambalat. Momentan folosesc role de hartie, am o colectie de role, dar din pacate nu am o metoda prea eleganta sa le tin organizate. Voi ce metoda folositi? Visez sa incerc sa impachetez si in materiale, furoshiki, dar inca nu sunt acolo. Trebuie sa incerc!

Daca sunt mai multe cadouri, incerc sa le ambalez pe fiecare, individual, mi se pare foarte dragut ca primitorul sa aiba mai multe lucruri de desfacut. E dragut si ca hartiile in care au fost ambalate sa fie matchy, sa se potriveasca cumva cromatic sau in alt fel, dar e mai dificil, trebuie sa ai un stoc de hartii de ambalaje bogat. De obicei, pun si cate o scrisoare/ felicitare in plic cu sigiliu. Am o colectie de batoane de ceara, perle de ceara si sigilii cumparate de pe Aliexpress, desi primul set cumparat a fost din Franta, din luna de miere. Daca doriti mai multe informatii, dati-mi de stire.

Vedeti la sfarsitul articolului cateva linkuri cu videoclipuri cu tutoriale de impachetat.

EN: I like to make gifts, to choose them and wrap them. I will not refer to the choice of gifts, this part is also quite difficult, depending on your preferences and the person who will receive the gift. I'll just say that I try to only give gifts that I like. For example, with books, I no longer give a book as a gift that I haven't read, although it's a little difficult to realise that you don't like the book you bought for someone, you have to have a back-up option. 

But back to wrapping. At the moment I use paper rolls, I have a collection of paper rolls, but unfortunately I don't have a very elegant method to keep them organized. What method do you use? I dream of trying to wrap in materials, furoshiki, but I'm not there yet. I have to try! 

If there are several gifts, I try to wrap each one individually, I think it's very nice that the person who receives the gift has more things to unwrap. It's also nice that the papers they were wrapped in should be matchy, chromatically or otherwise, but it's more difficult, you have to have a rich stock of wrapping papers. I usually put a letter/card in a sealed envelope. I have a collection of wax sticks, wax beads and seals bought on Aliexpress, although the first set I bought was from France, on my honeymoon. If you want more information, let me know.

See at the end of the article some links with videos with packing tutorials.




2023.12.20 Impachetare Cadouri Craciun, am folosit grefe uscate de mama mea la deshidratator. Am incercat sa fac si eu la cuptor dar le-am ars pe o parte :-(





citrice inainte de a le pune la cuptor... unde s-au ars :(




2023.09.29 cadou pentru o fetita


2022.12.21 Impachetare cadouri de Craciun

Secret Santa




2009.03.21 Impachetare cadou cu funda, nasture si pene


HELPFUL:

+ wrap an odd shaped object

+ furoshiki from old clothes

+ wrapping gift with bow handle

+ wrapping box and creating pockets


RELATED:

+ handmade by me


Trimiteți un comentariu