Style Bootcamp by Andreea Chirila de la Stylechemy.ro

Fotografie de la Ron Lach @pexels si Fotografie de la Maria Orlova @pexels

Am aflat de pe pagina de instagram a Andreei Chirila ca organizeaza un style bootcamp in perioada 8-12 Martie. Mi s-a parut interesant si pretul accesibil, 100 lei asa ca m-am inscris. O urmaresc de multa vreme pe Andreea pe Instagram si ii admir stilul si eleganta, este o aparitie aparte, foarte feminina si placuta. 


Dar cum a fost cursul? Au fost 5 zile cu scurte videoclipuri introductive (in jur de 5 min lungime) si fise de lucru zilnice, de cateva pagini. Unele erau cu teorie si exemple, altele erau cu exercitii. Cursul a avut si un grup de discutii pe facebook, cu o postare pe zi. A fost un curs interesant, dar ma asteptam la mai multa substanta, mai mult continut. A fost mai mult introductiv, ca un teaser pentru serviciile de styling pe care le furnizeaza Andreea. Si pot sa inteleg asta. Dar as fi vrut poate mai mult, nu stiu cum mai mult insa. Nu regret achizitia, pe undeva merita banii si vreau sa sprijin creatorii romani de continut. Dar poate acest curs se poate imbunatati pentru editiile urmatoare. As fi vrut mai multă teorie, mai multe exemple, videoclipurile sa nu fie doar introductive ci sa prezinte teorie si exemple, inclusiv exemple de completare a exercițiilor.

De exemplu mi-am cumparat o carte recomandata de Diana Cosmin de la FineSociety, The Curated Closet: A Simple System for Discovering Your Personal Style and Building Your Dream Wardrobe,  by Anuschka Rees, am cumparat una second hand de pe Amazon.de la pretul de 74 lei. Cartea mi s-a parut mai consistenta, plina cu exercitii de organizare a garderobei. 

In fine, ideea e sa faci exercitiile nu doar sa parcurgi textul. Eu inca mai am de lucru la aplicat ce citesc.

Structura cursului a fost asa:

1. Style Review

        Jurnal-in-oglinda, sa iti faci poze cu ținuta ta zilnica

        Revizuirea-stilului, exercitii de analiza stilistica

        Compozitia-hainelor, teorie

2. YOU as a Personal Brand

        Hows-Your-Personal-Brand, exercitii de analiza stilistica

        Sutiene-must-have, exemple mai des utilizate

3. The science of aesthetics

        The-science-of-aesthetics, teorie, exemple

        Dedesubturile-garderobei, exemple magazine online de lenjerie intima

4. Wardrobe review and checklist

        Lifestyle-analysis, analiza a stilului de viata

        Detox-Guide, teorie

        Wardrobe-checklist, lista cumparaturi

5. Where and what to buy

        Ingrijirea-hainelor, teorie

        Outfit-Planning, calendar cu idei de stil de incercat

        shopping-list-template, lista cumparaturi

       Smart-Shopping, lista magazine online haine, designeri ro

Ce a fost nou, exercitiile de analiza stilistica, care erau niste intrebari menite sa te ghideze in descoperirerea stilului personal, m-au facut sa realizez zonele in care ar trebui sa mai lucrez, zonele care ar trebui imbunatatite, sper sa ma tin de treaba si sa aplic ce mi-am propus. 

Multumesc Andreea si sper sa nu imi iei in nume de rau comentariile, intotdeaua e loc de mai bine.  Felicitari pentru initiativa, nu sunt multe cursuri de stil personal disponibile si acest curs este un curs bun introductiv. Mult succes!

Voi ati urmat vre-un curs de Personal Styling? Ati citit vre-o carte cu acest subiect? Ce imi puteti recomanda?

pupici, Maria


P.S. Andreea a fost draguta si mi-a raspuns la feedback, "Mulțumesc pentru feedback! Bineînțeles că nu este cu supărare. Nicidecum!  Voi încerca să ofer mai multe exemple la următoarea ediție, însă partea de teorie nu-și are locul în acest program pentru că aceasta a fost și intenția: să mizez pe partea practică și nu pe teorie. Din acest motiv, se numește Bootcamp. Voi menționa într-un mod mai explicit acest lucru la ediția viitoare. Mulțumesc pentru participare și mult spor în tot ceea ce faci! " Isn't she lovely? :-)

5 comentarii

  1. Si mie mi se pare interesant conceptul, nu am urmat niciun curs de genul, insa cred ca m-ar ajuta. In general, am un stil foarte dezordonat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca oricui i-ar prinde bine un astfel de curs, eu zic sa vezi părțile bune și sa nu îți para rău.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesantă idee! Mi-ar plăcea să fac un curs ca acesta.
    Felicitări și mulțumesc că ai împărtășit cu noi experiența ta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu am fost uneori dezamăgită, dar sa știi ca la un moment dat m-au ajutat acele puține informații pe care le primisem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu m-am informat despre genul asta de cursuri, dar mi-as dori sa aflu mai multe despre stilul personal si imbunatatirea acestuia

    RăspundețiȘtergere