Treceți la conținutul principal

Sacosa Handmade - Free Tote Bag Pattern Tutorial

#proiectcusut #sewingproject #decusut #tutorial #pattern #sacosa #totebag

Cu ceva timp in urma am facut o sacosa mica de sandwichuri de luat la servici.

A iesit foarte draguta si am primit multe complimente pentru ea. E draguta dar e mica, asa ca m-am gandit sa fac o reeditare, o varianta mai mare de sacosa, tote bag. Am ales aproape aceleasi materiale, doar ca de data asta m-am gandit sa o fac cu 2 fete, reversibila si am ales pentru a 2-a fata un alt material, am reciclat o bluza mai veche cu un imprimeu frumos pe care nu o mai purtam. 

bluza aceasta, purtata aici

Vedeti mai multe proiecte de cusut realizate pe mine pe pagina Creatii Handmade.
 

Am zis sa scriu aici si un mic tutorial de realizare a ei, poate ajuta pe cineva sau chiar pe mine daca ma decid sa mai fac si alte variante. Eu am urmat instructiunile de pe:
Durata projectului de cusut: cateva ore.

1. Taierea Materialului 
+ 2 bucati 42 x 32 cm (partea de sus a sacosei) (material exterior gri cu negru cu arabescuri)
+ 2 bucati 42 x 32 cm (partea de sus a sacosei) (material interior gri) 
+ 1 bucata 20 x 24 cm (buzunar) (material gri)
+ 4 bucati 42 x 17 cm (partea de jos a sacosei) (material exterior si interior negru)
+ 2 bucati 116 x 12 cm (manerul) (material negru)

Intaritura fuzibila
+ 4 bucati 42 x 32 cm 
+ 4 bucati 42 x 17 cm 
+ 2 bucati 116 x 10 cm (manerul)

1. Aplicati intaritura pe spatele materialului folosind fierul de calcat. Eu am avut 2 tipuri de intaritura fuzibila, aceasta gri mai subtire si una alba mai batoasa.

2. La manere, puneti centrat intaritura. Indoiti marginile lungi 1 cm spre interior, peste partea cu intaritura si calcati. Indoiti pe lungime, pe jumatate manerul si calcati. Coaseti la varf de ac marginea deschisa. Faceti doua cusaturi decorative pe lungime, fiecare la 1 cm de margine, pe fiecare parte. Rezulta un maner de 4,5 cm latime si 116 cm lungime.
3. Una din fete va avea manerele aplicate pe exterior, cea gri iar cealalta cu modelul cu arabescuri este simpla. Puneti partea de sus a sacosei si peste ea, fata la fata, partea de jos a sacosei, prindeti cu bloduri. Coaseti la un cm de margine. Intoarceti cu fata la dv. materialul, coaseti la varf de ac pe langa imbinarea celor doua materiale ca sa prindeti sub materialul negru marginea mica ramasa. Mai coaseti inca o data la un cm de imbinare.


4. Marcati in partea superioara si inferioara cu creta mijlocul materialului si 7 cm de o parte si cealalata a centrului. Fixati cu bloduri manerele. Coaseti manerele de material urmarind cusaturile de pe ele. Lasati 1,5 cm in partea superioara necusuta. Coaseti in partea superioara o forma de X, pentru a intari cusatura.


La una din fete am aplicat si un buzunar intre manere. Am taiat o bucata de material de 20 x 24 cm. Am finisat o margine de 20 cm (am indoit marginea, am cusut la varf de ac, am indoit iar marginea cusuta si am cusut la varf de ac) si am fixat-o cu bolduri sub manere, aliniind partea de jos cu partea de jos a materialului suport. Am cusut o data cu manerele.

5. Puneti partea de jos a sacosei peste fata cu manere, fata la fata, prindeti cu bloduri. Coaseti la un cm de margine. Intoarceti cu fata la dv. materialul, coaseti la varf de ac pe langa imbinarea celor doua materiale ca sa prindeti dedesubtul materialului negru marginea mica ramasa. Mai coaseti inca o data la un cm de imbinare.

6. Marcati cu creta patrate cu latura de 5 cm in colturile de jos ale materialelor cusute. Taiati dupa marcaj. 

7. Prindeti cu bloduri partea de sus a manerului, prinzand-o de material in jos pentru a nu incurca la cusatura.. Prindeti fata la fata doua parti opuse de sacosa, o parte gri cu manere pusa fata la fata cu o parte gri cu arabescuri. Coaseti la 1 cm de marginea superioara. Intoarceti cu fata la dv materialul si coaseti in partea superioara la varf de ac pe margine pentru a prinde cele 2 fete mai bine. Repetati si pentru celelalte 2 fete.

8. Puneti cele 2 bucati de material rezultate intinse una peste cealalata, fata la fata. Prindeti cu bolduri. Coaseti de jur imprejur, lasand un spatiu necusut la una din margini pentru a putea rasuci/ intoarce pe fata sacosa pe acolo. 
9. Pliati materialul in colturi astfel incat o cusatura sa fie deasupra celeilalte cusaturi, coaseti la un cm pe marginea imbinarii rezultate. 
10. Intoarceti pe fata sacosa folosind gaura lasata necusuta. Verificati ca sacosa e cusuta bine, corectati eventualele erori intorcand iar pe dos sacosa si cusand din nou. Coaseti gaura la varf de ac. Puneti una din parti in interiorul celeilalte. Gata! Sacosa e terminata! Ca si comentarii am primit observatia ca i-ar fi trebuit o metoda de inchidere, prin capsa sau fermuar. Acum aceasta varianta e gata, nu o mai modific, dar daca voi mai face si o varianta cu fermuar, va anunt. Spor la cusut!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Redeschidere Arabesque Constanta

Am primit o invitaţie la evenimentul de redeschidere a  magazinului Arabesque situat pe  Bulevardul Aurel Vlaicu, la nr. 171.  Azi, 17.09.2015, la ora 8:00  dimineaţa  a fost  deschiderea pentru publicul larg. Am fost îmbrăcată cu bluză cu arabescuri Wool & Cotton,  pantaloni negri Stradivarius cizme negre Jacobs si poşetă târgul de haine Mamaia  ar fi trebuit sa-mi iau şi geaca neagra Massimo Dutti,  dar crezând că o să fie cald nu am mai luat-o,  mai pe seară se lăsase rece Şi am ajuns pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 171 la magazin.  Este magazinul ideal de construcţii,  de aici poţi cumpăra absolut tot ce ai nevoie pentru a construi o casă de la 0. Aici vei găsi peste 20,000 de produse pe stoc. Cu o suprafaţă de patru ori mai mare si  cu o gama de produse de trei ori mai diversificata,  Arabesque pune la dispoziţia tuturor celor care construiesc:  materiale de construcţii, finisaje, instalatii, electrice, gresie,  faianţă, parch

Concurs - o iesire pe mare cu velierul Lindor

27.07.2015   UrbnStyle impreuna cu S.C. Măria Ta Travel & Adventure S.R.L. lanseaza                    un concurs de vară!       câştigă o plimbare pe mare cu velierul Lindor! 06.08.2015 C âş tig ătorii concursului sunt : Constantin Andreea, 26 ani, Constanta Nidia Galicia, 34, Constanta Tatiana Grigore 27 Ovidiu Amet Nelida,28 ani, Constanta Morcov Ionela.Medgidia, varsta 23 ani Bogdan Buciu, 34, Bucuresti Razvan Dumitriu, 43, Bucuresti Vă rugăm confirmaţi participarea la ieşirea de  sâmbătă, 8 august în 24h altfel veţi fi descalificat.  08.08.2015 poza cu castigatorii de la iesirea pe mare Vor fi 7 castigatori care vor beneficia impreuna de o plimbare pe mare pe data de 8 august(daca vremea o va permite, daca vremea e nefavorabila plimbarea va avea loc in alta zi). Concursul tine pana la data de 5 august ora 23:59 cu anuntarea castigatorilor aleşi prin random.org pe 6 august. Plecarea va fi din Mangalia, sosirea tot in Mangalia. Plimbar

Necesare Bebelus

1. POVESTEA NAȘTERII De 8 Martie am aflat ca sunt însărcinata. La jumatatea lunii noiembrie s-a nascut Ioana-Amelie!!!. A fost o sarcina frumoasa si relativ usoara, cu doar cateva momente mai dificile. Am nascut prin cezariana de urgenţă la Spitalul Euromaterna. Desi imi doream o nastere naturala, din păcate, datorita unui cumul de factori, nu s-a putut. Mulțumesc cu aceasta ocazie dr. Balașa Eduart care a supravegheat sarcina si dr. Ștefănescu Coralia care a efectuat operația de cezariana. iulie 2019, plaja Corbu (2 poze) iulie 2019, câmp cu grâu intre plaja Corbu si localitatea Corbu  octombrie 2019, acasa pe balcon noiembrie 2019, Spitalul Euromaterna Noi am pregătit cele necesare cam cu o luna înainte. Cu 2-3 luni înainte am participat la un Curs Lamaze + curs Alaptare organizate la BB Center de catre dna. Liliana Tudose si la 2 cursuri, unul de alaptare si celalalt de puericultura organizate la Spitalul Euromaterna. Cursurile au fost interesante, atat