Curatenia de primavara

Ai haine care ti-au rămas mici sau largi? Sunt iesite din tendinte, vechi sau pur și simplu nu iti mai plac sau nici macar nu le-ai purtat sau nici nu mai știai că le ai? Atunci probabil nu îți mai trebuiesc. Da, despre rochiile, bluzele, cămășile sau perechile de pantaloni uitate în dulap este vorba.

Dă o viață nouă hainelor pe care le-ai abandonat în dulap, 
donându-le celor care au nevoie de ele!

Așa că suntem invitate să le aducem la City Park Mall (zona Info Desk) între 6-18 aprilie, și suntem asigurati că ajung la cine trebuie!

+ Alege hainele pe care nu le mai porți, dar care se află într-o stare bună. Donatiile pot fi doar articole vestimentare – pentru toate varstele. Fara jucarii, fara incaltaminte, fara accesorii
+ Adu-le la City Park Mall
+ Ei le sorteaza, le curăță și le împrospăteaza cu ajutorul Ariel și Lenor.
+ La final, alături de Let’s Do It Romania, sunt donate copiilor și familiilor nevoiașe din programul Let’s Share & Care.

Hainele strânse vor fi distribuite unor comunităţi în care riscul de abandon şcolar datorat lipsei unor bunuri materiale de bază, cum ar fi hrana, alimentele sau îmbrăcămintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, România este a treia ţară europeană cu cea mai mare rată a abandonului şcolar, de 18,5%, după Malta şi Spania. În acelaşi timp, România deţine cel mai mare procent de copii săraci (grupa de vârstă 0-17ani) din Europa care atrage după sine riscul excluderii sociale. (sursa adevarul.ro)

„The Empty Shop”, amenajat sub forma unui magazin gol, primul spațiu de acest fel a fost inaugurat în Promenada Mall, in capitală. Clienții și vizitatorii mall-ului sunt invitați să umple rafturile „Empty Shop” cu haine pe care nu le mai îmbracă, pentru a fi donate unor familii cu posibilități materiale reduse. Organizația „Let’s Do It, Romania!” se va ocupa de partea logistică a campaniei.
https://city-park.ro/evenimente/the-empty-shop/

Si daca tot e perioada curateniei de primavara, 3 idei:

1. Clothes Hangers Daca aveti posibilitatea/ spatiul aranjati hainele pe care le folositi mai des pe umerase (de preferat acelasi tip de umerase), arata mult mai curat, hainele se pastreaza calcate si au vizibilitate mai buna. La Pepco gasiti set de 4 umerase lemn la 10 lei, parca.
sursa poza: pinterest

2. Hanger Check Pentru a vedea ce haine nu imbracati. Puneti initial toate hainele pe umerase cu carligul intors spre dv. Dupa ce purtati o haina, dupa ce o puneti la loc, puneti-o cu carligul cu spatele la dv. Dupa o vreme veti vedea care haine le-ati purtat si au carligul cu spatele la dv, si ce haine nu au fost atinse si au ramas cu carligul spre dv.
sursa poza: pinterest


3. Cardboard Dividers Pentru sertarul cu lenjerie/ sosete/ cosmeticale poti folosi despartitoare din carton pe care le poti face chiar tu. Si eu mi-am facut si sertarul cu lenjerie intima arata mult mai organizat. Am cumparat o coala de carton/ mucava de la Magazinul Pictor, am masurat si taiat cartonul sa se potriveasca sertarului meu. Sunt multumita de cat de organizat arata acum.
despartitoare carton dividers cardboard organizing
sursa poza: pinterest
despartitoare carton dividers cardboard organizing
sursa poza: pinterest
despartitoare carton dividers cardboard organizing
sursa poza: pinterest


Voi ce sfaturi de organizare ne puteti impartasi?

Si daca tot suntem puse pe fapte bune, puteti face cadouri copiilor din centrele de plasament. Urmariti pagina United Hands Romania. Ei organizeaza periodic campanii pentru copii (de Paste si Craciun). Am facut si eu cadouri Pastele acesta si anul trecut.

Trimiteți un comentariu