TEDx Constanta


Duminică, pe 10 septembrie la Zenith Hotel va avea loc o noua editie a TEDx Constanta. Acest eveniment este Presented by Zenith Conference & Spa Hotel si Powered by NN Romania, Business Igniter & AYG. Pe scurt, conferinţa înseamnă 10 discursuri de maxim 18 minute fiecare, networking, o zonă de innovation booth și bineînțeles food & party. Totul se va intampla pe 10 septembrie la Zenith Conference & Spa Hotel, între 09:00 și 17:00. Mai multe detalii: www.tedxconstanta.ro Am fost la Zenith Conference si este un loc superb pentru conferinte, este situat in Mamaia foarte aproape de plaja si ma bucur ca a fost ales pentru a gazdui acest eveniment.

Eu am mai participat la editia din 2014, vedeti cum a fost atunci.

Tema ediţiei de anul acesta este Life: How to- Viaţa: Instructiuni de utilizare. 

Am ajuns să cunosc fenomenul TEDx de pe internet urmarind prezentările cu tematică diversă de pe youtube. (exemple: Sir Ken Robinson: Do schools kill creativity?, Barry Schwartz: The paradox of choice) Caracteristica TEDx e că sunt prezentări scurte maxim 20 min cu o tematică foarte interesantă. 

Filmuletul meu preferat este: Pilobolus | A performance merging dance and biology 


Vorbitorii editiei 2017
 
Vorbitorii provin din medii diferite şi 
au vârste începând de la 8 ani 
(abia astept sa o ascult pe Adelina, cea mai tanara oratoare)
Alex Dona – managing partner la Times New Roman și Woodspa, ambasador Hospice Casa Speranței și lider de haita in Lupii Liberi vine la TEDxConstanta pentru a ne împărtăși din experiența sa de antreprenor.

Ioana Matei – ecolog și antreprenor. Este fondatoarea Jovis Cosmetics, un brand 100% românesc, cu produse cosmetice 100% naturale – o afacere de familie clădită pe principii solide și cu rădăcini adânc înfipte în armonia om-natură.

Rodica Matusa – consultant medical al Fundatiei Baylor Marea Neagră. Pionier în lupta împotriva SIDA, este printre medicii infecționisti din Constanța care, prin munca și prin devotamentul lor, au salvat vieți. 

Alex Gavan – spirit liber. Performer de top al României în alpinismul de altitudine extremă, Alex a escaladat șase vârfuri de peste 8.000 de metri din munții Himalaya și Karakorum. Mai mult, e ambasador al World Wildlife Fund în România și este implicat în numeroase cauze sociale.

Ioana Chicet – Macoveiciuc – owner si autor Printesa Urbana, cel mai popular blog pentru parinti din Romania. Ioana este preocupata de educarea copiilor cu blandete si respect, organizeaza evenimente pentru parinti in multe orase din Romania si multe altele despre care ne va spune duminica.

Andrei Rosu – sportiv de anduranta, blogger, scriitor si vorbitor inspirational. Andrei este tata a doi copii, are experienta de peste 15 ani in mediul corporatist, organizeaza evenimente caritabile, sustine proiecte sociale, etc. Este primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe cele 7 continente – performanta care a fost inregistrata in Cartea Recordurilor.

Tedy Necula – producator de film inspirational. A creat peste 40 de campanii de inspiraţie şi filme documentare care vizează proiecte și cauze comerciale sau sociale din Europa. Tedy a avut sansa de a fi in contact cu persoane din grupuri vulnerabile, cum ar fi orfani, persoane cu dizabilitati, LGBT sau femeile din inchisori, SIDA si a comunitatilor din zonele de risc, etc.

Adelina Petre – cel mai tanar orator din Romania. Faptul ca are doar 8 ani nu a împiedicat-o sa castige numeroase premii care confirma abilitatile sale de vorbitor. Adelina a obtinut premiul I in cadrul concursului de public speaking “Business Days Junior Edition”

Liana Buzea – fondator de miscari sociale si coach in sexualitate somatica. A creat un manifest pentru intimitate, un program de training si o comunitate de oameni care impartasesc aceeasi dorinta de cunoastere in acest domeniu. Misiunea ei este aceea de a creste coeficientul de inteligenta erotica, a micsora golurile de educatie si de experimentare si a deschide calea pentru femei de a explora ceea ce doresc sau au nevoie in acest domeniu.

Andreea Bratu – pianist de concert cu doctorat in muzica. Andreea Bratu sustine frecvent concerte si recitaluri de pian, atat in tara cat si in strainatate. Sustine atat cursuri de perfectionare pentru studenti cat si cursuri individuale ori alaturi de profesori din tara si strainate.

Am si un concurs in colaborare cu cei de la TEDx. Lasa un comentariu cu link spre filmuletul tau TED favorit si da tag unei persoane cu care ai dori sa mergi la eveniment si voi alege prin tragere la sorti 3 castigatori care vor primi o reducere de 25% la bilet. Biletele se pot achizitiona de pe site-ul evenimentului: www.tedxconstanta.ro/bilete.

De ce să mergi la TEDx?
+ ca să asculţi ce au de spus reprezentanţi ai generaţiei noastre
+ să îţi deschizi mintea spre idei noi şi vechi despre viaţă
+ să te întâlneşti cu oameni preocupaţi de aceleaşi lucruri ca şi tine
+ să te scufunzi pentru o zi într-o lume ideală, o lume a ideilor frumoase, a oamenilor cumunicativi disponibili să îţi împărtăşească din experienţa lor
+ te vei deconecta pentru o zi de grijile cotidiene

De ce să nu te duci?
- vei deveni dependent şi vei mai dori să participi la astfel de evenimente şi în viitor







Trimiteți un comentariu