Andreea - Miss Green - interviu Urbnstyle - Time Out

Andreea Lupescu. Miss Green. Am cunoscut-o pe Andreea pe 23.01.2008 la piaţă la Moghioroş, mi-a atras atentia basca ei galbena, parul verde si cum era in general imbracata :-)
ulterior am aflat apoi ca e studenta la jurnalism si ca are de facut un proiect despre "semiotica in moda"... suna pretentios dar am decis sa o ajut raspunzandu-i la intrebari (vedeti mai jos) 
apoi m-a abordat pentru un articol in Time Out, i-am dat curs cum am putut mai bine.. 



[16.02.2008] Andreea:  "tocmai am aflat ca sapt viitoare trebuie sa prezint proiectul despre moda(la facultate), asa ca mi-ar prinde bine un mini-intreviu cu tine. Vreau sa ma axez pe contemporan. Inca nu am formulat niste intrebari, dar lucrarea se numeste "semiotica in Moda" 
si pana compun eu niste  intrebari, ai putea sa imi zici niste chestii legate de :
- blogul tau, cum/de ce te-ai apucat (stiu ca mi-ai zis cand ne-am vazut, dar mi-ar prinde bine sa am asta in scris)
- simbolurile din moda, ce iti atrage atentia la street fashionul de la noi
- daca exista vreo semnificatie - cum o decodifici
+ ce mai crezi tu ca e relevant pt subiectul asta.(cum se imbraca oamenii, ce vor sa transmita, cum reactioneaza cand vrei sa le faci poze)
Prezentarea mea o sa fie un fel de paralela intre cum erau lucrurile percepute "inainte"(anii'60-70) si ce se intampla acum. Vreau sa ma axez in special pe street/urban fashion.
Ideea ar  fi sa imi zici cate chestii legate de MODA, MESAJ, INTERPRETARE, CONTEMPORAN, URBAN, SEMNIFICATII. 
ps: de fapt, cred ca e mai bine sa nu pun intrebari punctuale si sa te las pe tine sa imi scrii despre ceea ce consideri tu important."

[21.02.2008] Maria:
"Buna! Am gasit niste timp sa-ti raspund, sper sa fie in timp util si sa te ajute la proiect. Pana la urma tot sub forma de interviu l-am organizat.

De ce m-am apucat de blog?
Fotografia a fost mereu o pasiune de-a mea dar simteam ca nu imi aduc contributia la aceasta societate pur si simplu imortalizand anumite momente sau trairi ale vietii mele. Talent in a face fotografii am, dovezi in acest sens fiind premiile pe care le-am castigat la concursurile de fotografie si cum gustul in materie de haine mi-a fost mereu admirat de persoanele din anturajul meu m-am gandit sa le combin pentru a documenta tendintele in materie de moda din Bucuresti. Sunt suficiente persoane care se ocupa cu documentarea realitatii mai putin placute a Romaniei, eu am vrut sa contribui cu ceva frumos, incercand totusi sa includ si fatete ale realitatii cotidiene. Nu vreau sa diminuez importata adevaratelor probleme ce macina societatea noastra dar vreau sa cred ca prezentand acele parti mai luminoase ajut cumva la intarirea sperantei ca lucrurile se schimba si se schimba in bine.

Cum procedez?
Am un aparat de fotografiat pe care incerc pe cat posibil sa il iau pe oriude merg. Persoanele pe care le-am fotografiat sunt persoane pe care le-am intalnit in drumurile pe care le-am avut de facut. Nu e nimic premeditat, nu imi stabilesc un program si un traseu de parcurs la anumte ore, iar fotografiile vin in urma unei inspiratii de moment avand in vedere caracteristicile persoanei si a zonei in care am intalnit-o. Mai merg ocazional la diferite evenimente de moda.

Cum reactionaza persoanele?
Mai sunt cazuri in care sunt refuzata din diverse motive sau rugata sa nu li se vada fetzele in poze(avand in vedere expunerea pe care o aduce internetul) dar in general persoanele sunt incantate si o iau ca pe un compliment.

Ce iti atrage atentia la street fashionul de la noi?
Destul de multi oameni pe care ii vad pe strada sunt imbracati standard, multe chinezisme, turcisme. Apoi sunt persoane care au piese vestimentare clar de calitate dar combinate intr-un mod neinspirat. Din fericire vad din cand in cand persoane care se disting prin vestimentatie si si mai evident, prin atitudine.
Observ o preferinta in alegerea hainelor in functie de varsta, ocupatie, nivelul venitului si genul muzical pe care il asculta persoana respeciva (electro/rock/...) dar nu vreau sa fac diferentieri, diferente si categorii se pot gasi mereu iar prin UrbnStyle caut sa vad ca un numitor comun creativitatea fiecaruia in a-si evidentia stilul propriu.
Dintre persoanele pe care le-am fotografiat multe isi au hainele cumparate din mall, de pe internet, din calatoriile din afara tarii, magazine second hand sau au piese pe care si le-au facut singuri sau pe care le-au facut prieteni. De cativa ani e si pe la noi, cu toate ca mai timid ca in alte tari, un curent de "reciclare" a hainelor second hand + vintage si de cumparaturi online. Curentul handmade nu cred ca e ceva nou la noi dar a inceput sa ia amploare in ideea de a comericaliza piesele realizate.

De ce se imbraca intr-un anumit mod?
(Ma refer in special la persoanele pe care le pozez) Din dorinta de a fi perceput ca o persoana creativa, cu stil propriu, nonconformista, cu un anumit venit, la curent cu tendintele sau cu o personalitate puternica ce isi pastreaza stilul netinand cont de ele; din dorinta de a atrage atentia asupra calitatilor propriului corp, incercand sa ascunda defectele; din dorinta de apartenenta unui grup folosind insa piese vestimentare si accesorii care sa il diferentieze de ceilalti."


[12.03.2008] Andreea: "O sa scriu cateva randuri despre urban style pentru
revista Time Out.
Este un articol mare - gen mozaic, despre cum e vazut Bucurestiul pe net.-> prin info utilitare.(dar f pe scurt)
Si - la categoria oameni este amintit blogul vostru.
eu am scris asa:
Street fashionul din Bucuresti, oameni imbracati deosebit, coafuri ciudate, atitudini care « ies din turma ». Blogul de moda urbana scoate in evidenta universul colorat al capitalei, oamenii care sunt altfel si ofera o perspectiva asupra « curentului vestimentar »."

Maria: "Cam mult spus “oameni care sunt altfel”, pe UrbnStyle sunt pur si simplu oameni cu un stil propriu mai bine definit, blogul este si despre oameni care se imbraca conform tentintelor si despre oameni care au gasit metode creative de a se exprima prin vestimentatie, coafura etc."

Andreea: "ok, am modificat
Street fashionul din Bucureşti, oameni îmbrǎcaţi deosebit, coafuri ciudate, atitudini care « ies din turma ». Blogul de modǎ urbanǎ scoate în evidenţǎ persoanele cu un stil propriu bine definit, cele care se imbraca conform tendintelor, dar si persoane care au gasit metode creative de a se exprima prin vestimentatie, coafura, accesorii. Pe stradǎ, la diverse evenimente, în parc, dacǎ au un outfit care atrage atenţia, apar pe blog."



[2014.05.13] Maria: cand am prezentat atunci pe blog articolul am blurat poza mea, a fost o perioada in care nu doream să fiu recunoscută ca fiind fotografa de la UrbnStyle, să trec pe stradă pe lîngă oameni şi ei să mă recunoască şi nepozîndu-i să se întristeze. Acum mi-am dat seama că 1. blogul nu e atât de cunoscut 2. trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru faptele mele :-) 3. nu se supără nimeni dintr-un lucru aşa mic că n-a fost pozat de o oarecare bloggeriţă
2009.03.12
   
2009.01.11
 
2009.04.24
 

4 comentarii

  1. I absolutely love your site.. Excellent colors & theme.

    Did you build this amazing site yourself? Please reply back as
    I'm trying to create mmy owwn personal blokg and
    would like to find out where you got this from or just what the
    theme is named. Appreciate it!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi! I'm glad you like my blog. :-)
      I used the "basic/simple" free theme from blogger.com.
      Good look with your blog, do send me a link to it when it's up and running :-)

      Have a nice day!
      Maria

      Ștergere
  2. Great site you have here.. It's hard to find high-quality writing like yours these
    days. I truly appreciate people like you!
    Take care!!

    RăspundețiȘtergere