Cambridge Exam

Am nevoie de un atestat de Limba Straina pentru obținerea Brevetului în Turism asa ca m-am gândit cu un atestat Cambridge ar fi potrivit. Pentru ca sunt mai multe examene de diferite nivele am cautat in primul rand sa vad ce nivel sunt eu si pentru aceasta am dat un test online gratuit (are 25 de intrebari si dureaza doar cateva minute)
In urma testului am obținut un punctaj(23/25) care ma incadra ori la examenul Cambridge English: Advanced (CAE) ori Cambridge English: Proficiency (CPE). Am ales sa ma pregătesc pentru CAE. 

În primul rând m-am interesat cand sunt examenele si cat costa. Am aflat datele si modalitatea de inscriere de pe pagina British Council dedicata datelor si taxelor. Apoi m-am inscris la examen si am platit online taxa de 650 de lei.

Eu, după cum știți, locuiesc la Constanta dar mai am când și când drum la București așa că am trecut pe la British Council Bucuresti și mi-am făcut un abonament la bibliotecă pentru cei care dau examene 6 luni/ 50 de lei.

Am împrumutat 2 cărți de pregătire CAE. Mi le-au recomandat doamnele de la bibliotecă. Aceasta pozata mai jos mi s-a părut cea mai buna  pentru ca a avut și răspunsurile corecte la teste. Am început pregătirea cam cu o luna înaintea examenului.
Cărțile pot fi împrumutate pentru maxim 3 săptămâni însă se poate prelungi perioada dacă anunțați  prin email sau personal la sediu că doriți să prelungiți perioada. Dacă nu anunțați se percepe o penalizare de 1 leu/ zi întârziere. Am mai împrumutat ulterior și alte cărți însă nu am apucat să le parcurg pe toate până la data examenului. 

Examenul l-am dat pe 9 decembrie la București, sambata partea scrisă alcătuită din 4 probe:
Citire si Folosire a Limbii Engleze(1h 30 min), Scris(1h 30 min), Ascultat(40 min) și a doua zi, duminica, partea de Vorbire(15 min). Mai multe informații pe site-ul oficial.

Rezultatele le-am primit online (pentru că mă înscrisesem pentru aceasta cu datele mele) pe 20 ianuarie iar certificatul l-am ridicat de la British Council pe 23 februarie(au fost disponibile de la data de 16 februarie). Am luat nota B cu 198 puncte ( la 2 puncte distanta de A care începea de la 200 puncte)

Ce puteam face mai bine? Să mă pregătesc cu un profesor pentru a avea un feedback la partea de scris si exercițiu la partea de vorbit. Deși știu limba Engleza destul de bine, nu am ocazia prea des să o vorbesc și s-a cunoscut. Nu am neapărat recomandări de profesoare de engleza în Constanța dar am pozat de-a lungul timpului doamne cu această ocupație, LorrenaMihaela. Mihaela chiar m-a ajutat raspunzandu-mi la cateva intrebari. Anda care lucrează la Cambridge School Constanța îmi recomandase să o contactez pe Ioana Carare: ioana@ukstudy.ro pentru a discuta opțiunile însă nu am mai apucat.

Oricum examenul e luat, are valabilitate pe viață și e recunoscut internațional așa că vă recomand dacă aveți nevoie de un atestat să dați examenul Cambridge.

Trimiteți un comentariu