Henna Journey

13.06.2015 De mult timp imi doream un tatuaj temporar si iata ca vara asta a aparut si ocazia. Anul acesta la Digital Divas am cunoscut-o pe Mariana Romanica. Ea avea pe ambele maini niste superbe tatuaje cu henna. Am intrebat-o cine i le-a facut si asa am aflat de Henna Journey  http://www.hennajourney.weebly.com/ si de Laura Constantin, artista din spatele Henna Journey (ulterior mi-am dat seama ca de Laura imi mai spusese si o prietena, dar ea fiind din Bucuresti nu m-am gandit ca ne-am putea intalni) I-am dat follow pe facebook si iata ca acum cateva zile am aflat de pe wall-ul ei ca vine la Vama Veche weekendul acesta... yey! Asa ca am sunat-o (0742892973) si mi-am facut programare.

Ne-am intalnit la bistro-ul "la Bibi", usor de reperat fiind pe strada principala si avand o bicicleta rosie in fata.

Am fost cu prietena mea Laura, ea a facut majoritatea pozelor din acest articol, super treaba Laura!! mersi!
si iat-o si pe cealalta Laura, Constantin. I-am aratat niste modele pe care le-am gasit pe pinterest (1,2) insa i-am zis ca sunt doar orientative, ca ea poate face ce model vrea dupa cum are inspiratie. Vroiam un model pe mana si o bratara circulara la incheietura. Pretul a fost de 70 de lei. Tatuajul trebuie ferit pe cat posibil de apa si sapun cel putin in primele 48 de ore pentru ca altfel henna nu mai apuca sa oxideze si tatuajul sa aiba o culoare intensa. Cel de pe maini dureaza 7-10 zile pentru ca e mai expus, cel facut pe parti mai ferite ale corpului dureaza si 2 saptamani.


Am aflat ca pe langa miresele indiene care isi fac astfel de tatuaje, de care stiam, ca si femeile insarcinate isi fac inainte si dupa nastere tatuaje si asta le scuteste de treburile casnice pentru 2 saptamani ceea ce le face sa fie mai apropiate de copilul nou nascut.










E un sentiment foarte fain sa fii pictata, atat in timp ce si dupa... te simti iubita. E ca in experimentul acela cu apa in care au fost scrise niste cuvinte frumoase pe niste recipiente pline cu apa si apoi au fost observate la microscop si se vedeau niste forme foarte frumoase in timp ce la cuvinte urate, erau forme neregulate, haotice. (un mic filmulet) Noi avem in compozitia noastra apa, va dati seama ce importanta au gandurile noastre pentru corpul si spiritul nostru. Asa si cu tatuajul, sunt niste forme frumoase care imprima corpului nostru o stare de bine si de iubire... si fara durerea acelor de la tatuajele obisnuite.
Tatuajul a fost gata in circa o ora,
dupa care ne-am mai plimbat putin prin Vama,
am mai facut cateva poze si am plecat spre Constanta.



Am descoperit niste brose si niste cercei foarte frumosi facuti de !UZ3 Studio, brosa cu copac are si Laura.








20.06.2015 dupa 7 zile tatuajul arata asa 
(poze cu mana tatuata cu henna si visine din visinul din gradina mea):



in ziua 8 tatuajul a inceput sa se cojeasca 
si mare parte din partea din dosul palmei s-a dus :(. 
Laura a avut dreptate, tatuajul pe mana tine 7-10 zile.

2 comentarii

  1. Tоday, I went to the bеacҺ front witɦ my kids. I found a sea shell and
    gave іt to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear
    and screamed. There was a hеrmit crab inside and it pincҺed her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this iѕ entirely off topic but I had to tell someone!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Be more carefull next time, it would be a pity that she remains with such a bad memory. Take her to the sea another time and make for her nicer memories. Take care! Maria

      Ștergere