Iubește-ți corpul

 

Am fost acum câteva săptămâni, mai precis pe 2 Septembrie 2023, la un eveniment numit "Iubește-ti corpul - Înfloresc cu trecerea anilor" de Kristina Venus Mihai (eveniment Facebook) organizat la Cămara cu Merinde. Era evenimentul 2 dintr-o serie de 3 evenimente cu tema generala Iubește-te. Cum a fost la eveniment? Interesant. 

Kristina Venus Mihai, poza de Ramona Elena Nica de la niks.ro

In prima faza am avut un moment de renunțare la tot ce era negativ, dus pana la arderea unor mici ciorne pe care am scris la ce renunțam. 

Apoi am completat cate un chestionar cu câteva întrebări despre relația noastră cu corpul nostru. 

Am făcut masaj mâinilor, scufundându-le într-un bol cu biluțe mici de sticla date cu uleiuri esențiale.

Apoi fiecare am scris pe spatele unor hârtii complimente către celelalte participante la atelier, fiecare avea o foaie si foaia circula in camera ajungând la fiecare persoana, care lăsa comentarii pozitive despre impresia care i-a făcut-o pers. A fost o mică pauză de masă, degustare de bunătăți vegane de la Cămara cu Merinde. Mi=a placut mult salata beof vegana si icrele de amaranth erau interesante.

S-a vorbit apoi puțin si despre uleiuri esențiale si a fost si o mica tombola la care am câștigat o eprubetă cu sare de baie. Am și pictat în diferite culori peste o inimioară broșă roșie. In poza inimioara pictata de o damnă care a participat la atelier.

DE REȚINUT (de la eveniment):

1) Renunță la gândurile negative despre corpul tău.

2) Gândește-te la ce îți place la corpul tău și cum ști tu să îl iubești.

3) Ai experiențe senzoriale plăcute. Un parfum, un masaj.

4) Revezi complimentele care ți le-au făcut niște pers. necunoscute la prima vedere.

5) Mănâncă preparate sănătoase

6) Încearcă experiențe noi. Fii creativă.

DE REȚINUT (părerile mele):

1) Totul începe de la minte, cum gândești despre corpul tău. Încearcă să te accepți așa cum ești. Corpul, cu bune, cu rele, te-a adus până aici, trebuie să îi fii recunoscătoare. Încearcă să ignori persoane care te jignesc/ care nu au o părere bună despre corpul tău. Înconjoară-te cu persoane care au atitudine pozitivă.

2) Ai grijă de sănătatea ta, de alimentație, odihnă, relații sociale, echilibru muncă/ relaxare, fă mișcare.

3) Hrănește-te cu mâncare sănătoasă. Ai 3 mese pe zi. Încearcă să-ți pregătești mâncarea în avans. Mâncare gătită de preferat. Cumpără legume, fructe local, de la piață. Mănâncă atunci când îți e realmente foame, nu pe fond de stres emoțional.

4) Ai experiențe plăcute. Încearcă să ai o experiență pe săptămână de pampering, de îngrijire personală: fă o baie caldă / aplică o mască pe față / stai în locul tău preferat, cu un ceai/cafea și o carte bună / mergi la masaj / mergi cu tălpile goale pe iarbă/ nisip /  fă o plimbare în natură.

- voi încerca să îmbunătățesc în timp articolul - 

E RÂNDUL TĂU:

Tu cum îți arăți iubirea pentru corpul tău? Ce sfaturi ai avea de dat din experiența ta personala?


RELATED:

+ 2023.09.29 Eveniment #3, Iubeste-ți Personalitatea

Trimiteți un comentariu