Aeromania 2017


Anul acesta Aeromania (eveniment facebook) va avea loc sambata 19 august. (sau 20 august daca pe 19 nu sunt conditii meteorologice prielnice) Organizator: Regional Air Services.

19.08.2017
Am ajuns la aeroport la 12:00 ora la care am fost anuntati sa venim in vederea unui zbor cu avionul Lisunov. Am ajuns asa devreme degeaba pentru ca zborul s-a anulat :-( Ne-am dus la Hangar Cafe si am stat pe acolo la ora fierbinte a pranzului.
 bluza roz este facuta de mine
Tot invartindu-ne pe acolo, inspectand standurile am descoperit un stand cu machete/ puzzle din lemn si ne-am facut de cap cumparand mai multe modele (un delfin, motocicleta, avion, masina etc) erau si ieftine, doar 10 sau 20 lei modelul.
cam asa arata standul :-)



 In zona VIP ne-a placut acest balansoar de la Mobexpert in care ne-am lafait o vreme.

 Si au inceput sa apara primi vizitatori la Aeromania.

Monica, 30 ani, profesoara de engleza,
prima data la Aeromania


sosirea masinilor de epoca



 Andra, 29 ani, lucreaza la o multinationala



 Melat, 22 ani, studenta

ne-am cumparat niste sepci, a mea la la Pilot Shop
 iar a lui Catalin de la alt stand

Anda, Cristina de la tomistyle.ro
eu, Cristina organizatoare la Aeromania, 
Maria de la aguritza.ro
Diana de la DianaSlav.ro

Oana de la Techir cu fetita ei Ava
 
Oana avea un colier foarte frumos la gat





 Doamna Coca

 Adrian si sotia, el a castigat o invitatie VIP la Aeromania
 Luiza, 18 ani si Maria, 19 ani




 Ioana, 21 ani, studenta medicina


 Alexandru, 22 ani, elev la scoala de pilotaj



 Anne-Marie, 16 ani, eleva la scoala de pilotaj

 Sofia si Diana


 Andreea, 15 ani

 cerul era plin de zmeie colorate

 Iulia, 22 ani, stewardesa
 pozitia clasica la Aeromania





Lisunov zburand in tandem cu iacarii acrobati, 
incredibil de frumos si profi 
avand in vedere ca nu exersasera

noi pe la sfarsitul showului, cam obositi :-) dar inca veseli



Ce mi-a placut sau nu...
+ atmosfera generala, cu oameni care venisera pregatiti  ca la picnic cu pături, scaunele, umbrele de soare si cu buna dispozitie
+ showul aviatic, acrobatiile facute de piloti
+ faptul ca era o zona cu cateva avioane aduse mai aproape de public ca sa poata sa le vada mai bine si sa faca poze
+ organizarea cu jetoane, cumparai cum ajungeai cateva (noi am cumparat 6 de 6 lei) si apoi aveai de stat doar ocazional la cate o coada de 3-4 persoane pentru sucuri racoritoare sau mancare
+ loungeul de la Mobexpert era foarte simpatic, locurile s-au ocupat repede dar totusi dragut
+ zona VIP era mai eleganta si mai aproape de zona in care faceau manevre avioanele si elicopterele
+ au pregatit si o zona pentru copii cu tobogane si alte jocuri
+ muzica faina si sonorizare buna
+ expozitia faina cu masini de epoca
~ parcarea era bine organizata dar tot insuficienta avand in vedere ca atunci cand am plecat am observat masini parcate pana departe si pe soseaua pana la Costinesti pe o parte si pe cealalata
- puteau sa fie mai multe avioane la show
- zona VIP a fost aglomerata, nu erau locuri suficiente pentru ca toti ce cumparasera bilete sa stea jos/la umbra
- ca ni s-a anulat zborul si nu am fost anuntati in timp util
+ dar, per total, un eveniment reusit, toti cu care am vorbit erau incantati

19.08.2017  Aeromania oferă pasionaţilor de aviaţie o incursiune în istorie! Singura aeronavă Lisunov (Li-2) din lume aterizează pe Aeroportul Tuzla, iar publicul are şansa unui „zbor vintage”. În perioada 19 - 20 august se organizează zboruri de agrement de-a lungul ţărmului Mării Negre la preţul de 40 de euro / pasager! Avionul decolează cu minim 16 pasageri, maximum 19.
Doritorii se pot înscrie pentru a urca la bord conform orelor de decolare:
SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ: 9,30 | 10,30 | 11,30
Grupul minim pentru decolare este de 16 pasageri, iar cel maxim de 19.
Rezervări la: cristina.ilinca@regional-air.ro



Fabricat între anii 1940 - 1954, Lisunov (Li-2) este o versiune de Douglas DC-3 realizat după planurile inginerului Boris Pavlovici Lisunov. Singurul Li-2 restaurat şi funcţional din lume este înregistrat în Ungaria şi participă cu mare succes la show-uri. HA-LIX este singurul avion care mai zboară în lume!


18.08.2017 Ce poţi să faci la Aeromania pe 19 august? 
La Aeromania găseşti o tensiune frumoasă – acrobaţii cu avioane, motoare puternice, focuri de artificii, concerte rock live, concursuri, paintball, dar şi o atmosferă boemă – expoziţie de maşini retro cu ajutorul Retromobil Club România, maşini de ultimă generaţie din portofoliul grupului auto Rădăcini – Darius Motors Constanţa, respectiv Noul Opel Insignia, Noul Opel Crossland X si Noul Volkswagen Arteon, standuri de aviaţie, zone de food court, shopping sau chic picnic. Aşa cum te aştepţi, zona VIP îţi oferă câteva privilegii, cel mai interesant dintre acestea fiind zona de relaxare Mobexpert, pe care te invităm să o descoperi chiar tu.

De programul acrobatic la limita imposibilului sunt responsabili: multiplul campion European şi mondial - Jurgis Kairys, Iacării Acrobaţi, Aeroclubul României, Forţele Aeriene Române FOAR şi Statul Major al Forţelor Navale; pentru muzica live îi avem pe Proconsul, Mihai Mărgineanu şi The R.O.C.K.; pentru atmosfera generală, alături de noi este ROCK FM. De transmisiuni live se ocupă Prima TV, în timp ce presa parteneră evenimentului surprinde în paginile sau spaţiile de emisie, cele mai importante momente despre care se va povesti toată vara.

Aeromania este singurul eveniment aviatic din România care are o brăţară oficială. Bijuteria este creată de Casa de bijuterii Micri, este din argint şi poate fi achiziţionată împreună cu biletele ZBOR VIP (www.bilete.ro) sau direct de pe www.pilotshop.ro. Cei mai norocoşi dintre spectatorii Aeromania pot câştiga brăţara la concursurile ce se vor desfăşura la aeroport pe 19 august. 

Ce-ţi rămâne ţie de făcut? Să te ocupi de buna ta dispoziţie şi de berea rece oferită de Hangar Café ‘67. Te aşteptăm cu snackuri sărate Toortitzi pregătite special pentru tine de Manole, elefantul cu un talent aparte.  Si nu-ţi face probleme pentru siguranţa la aeroport pentru că UMO Serv este alături de noi pe toată durata evenimentului. Iar pentru drumul spre casă, nicio grijă; şi anul acesta RATC este partener Aeromania, oferind curse gratuite Constanţa – Tuzla – Constanţa.

   Accesul general este în continuare liber şi se face începând cu orele 14.30. Biletele VIP sau ZBOR VIP se pot achiziţiona de pe www.bilete.ro.

Formularele pentru acreditare şi pentru înscrierea la concursul foto, dar şi regulamentul concursului sunt disponibile pe site-ul Regional Air Services sau pe paginile de facebook Aeromania-2017 sau Ras Aeroport Tuzla Lrtz. Tema concursului foto este: “Atmosferă şi culori la Aeromania”.

22.07.2017  Voluntariat la Aeromania
Un eveniment spectaculos și complex, Aeromania înseamnă mai mult decât ce se vede pe 19 august 2017. Pentru că publicul este tot mai numeros de la an la an, iar exigențele cresc proporțional, Regional Air Services – Aeroport Tuzla (RAS) lansează stagiul de voluntariat pentru cei care vor să se implice în organizarea show-lui de acrobație aeriană. Stagiul are durata de 2 săptămâni și oferă tinerilor șansa de a aduce o contribuție vizibilă în desfășurarea airshow-lui, de a se familiariza cu acțiunile admnistrative, logistice și de protocol și de a-și dezvolta abilitățile necesare organizării de evenimente.

   Pe lângă ajutorul efectiv de care beneficiază Aeromania în urma activității de voluntariat, obiectivul stagiului constă în creșterea gradului de implicare a tinerilor în programele de acest gen. Regional Air Services vede în voluntariat una dintre cele mai importante resurse ale unei comunități și o metodă eficientă de responsabilizare.

   La finalul stagiului, pe langă experiența acumulată, toți voluntarii vor fi recompensați cu diploma care atestă implicarea acestora în organizarea și coordonarea evenimentului. Cei mai buni vor primi scrisori de recomandare. Participarea este gratuită.

   Tinerii interesați de acest stagiu pot trimite CV-ul la adresa pr@regional-air.ro până la data de 1 august 2017.

Eu a inceput sa am activitati de voluntariat in facultate cand am fost membra organizatiei pentru studenti BEST (Board of European Students in Technology). Am participat la organizarea a diverse evenimente precum cursuri de vara, targuri de locuri de munca (JobShop), prezentari si altele. Am fost fotograf, organizator, grafician si ce a mai fost nevoie :-) Mi-am facut multi prieteni si m-am distrat dar am si invatat multe lucruri noi. 

Apoi a inceput voluntariatul cu blogul urbnstyle, inca continua... am cunoscut si fotografiat foarte multi oameni, mi-am facut prieteni, in special din randul colegelor bloggerite dar nu numai, am colaborat cu reprezentanti de la diferite firme si organizatii, e o experienta deosebita care cred ca m-a schimbat destul de mult, nu mai sunt chiar atat de timida ca la inceput, sunt mai sociabila iar aptitudinile de fotograf s-au imbunatatit.

Am fost si voluntara MareNostrum, am facut si un stagiu de internship la ei ca PR. Am fost si am monitorizat pe plaja si pe mare delfinii din zona, am scris comunicate de presa, am monitorizat presa, am participat la evenimente organizate de Mare Nostrum precum Ziua Pamantului si Targul Eco Martisor, mi-am facut prieteni... si cate si mai cate.  

Am mai fost voluntara la IntegralEdu,(se ocupa cu organizarea de targuri ce prezinta oferta universitatilor de afara si ofera consiliere persoanelor ce vor sa aplice la astfel de universitati ), am participat la realizarea unei harti a Constantei cu locurile accesibile pentru persoanele cu dizabilitati, am vrut sa fiu voluntar Ajungem Mari dar pentru ca am plecat in Grecia anul trecut nu am continuat, am fost cheerleader voluntar intr-un an la the Color Run ... etc.

Recomand tinerilor sa incerce si o asemenea experienta. Iti imbogateste viata cu experiente deosebite si cu prieteni si sunt utile si la C.V., mai ales daca aplici la universitatile din afara tarii. Voi la ce activitati de voluntariat ati participat? E o optiune pentru tineri, pentru someri sau persoane aflate intre joburi, pentru persoane interesate de dezvoltare personala si socializare si practic pentru oricine are cateva ore disponibile si vrea sa se implice in comunitate.


01.07.2017 Concurs Aeromania! 
Poti castiga o invitaţie de două persoane pentru acces in zona VIP. Am doua astfel de invitatii, pentru a o castiga pe una dintre ele trebuie sa:
+ dai like paginii fb Urbnstyle si paginii RAS Aeroport Tuzla LRTZ
+ lasa un comentariu cu "hai la Aeromania" si da tag unui prieten.
Castigatorul va fi ales prin random.org

A doua invitatie VIP + o mica sedinta foto langa avioane la Aeromania o voi da persoanei care pe langa conditiile de mai sus imi trimite cea mai faina tinuta de festival gen, tinuta cu care s-ar imbraca la Aeromania. Poza o poate lasa in comentariu sau imi poate trimite email la urbnstyle@gmail.com. Mult succes tuturor!

Concursul se desfasoara in perioada 1-15 iulie, ultima zi de inscrieri este 15 iulie ora 23:55. Voi alege si voi anunta castigatorii pe 16 iulie.

Aceste invitaţii asigură accesul în zona VIP a evenimentului, amenajată în linia I, aproape de spectacol și artificii. Locurile în această zonă sunt limitate. De acolo am văzut noi, gaşca de bloggeri constănţeni spectacolul acum doi ani şi este şi mai aprope de pista de decolare a avioanelor, este mai aerisit, fără cozi interminabile la mâncare şi răcoritoare şi mult mai aproape de spectacolul de artificii ce are loc seara.

15.07.2017 Concursul Aeromania s-a incheiat. Au fost 50 inscrieri valide, multumesc tuturor celor care s-au inscris! Castigator pentru invitatia dubla aleasa aleator este dl. Adr Ian La Zăr iar pentru concursul foto dl. Padure Alexandru. Desi nu este o tinuta chiar de festival, dl. Alexandru a ales o tinuta, o uniforma care se potriveste cu ideea de show aviatic. :-) Felicitari si ramane sa stabilim cum vor intra in posesia invitatiilor. O duminica frumoasa tuturor!


23.06.2017 Cu fix 2 luni înainte, pe 19 iunie, biletele VIP și ZBOR VIP pentru AEROMANIA s-au pus în vânzare în reţeaua Bilete.ro

   Pentru cei care vor să fie mai aproape de piloţi și de vedetele evenimentului sau pentru cei care vor să facă un cadou deosebit, sunt disponibile 2 categorii de bilete:
   Bilete VIP (50 lei) – asigură accesul în zona VIP a evenimentului, amenajată în linia I, aproape de spectacol și artificii. Locurile în această zonă sunt limitate. De acolo am văzut noi, gaşca de bloggeri constănţeni spectacolul acum doi ani şi este şi mai aprope de pista de decolare a avioanelor, este mai aerisit, fără cozi interminabile la mâncare şi răcoritoare şi mult mai aproape de spectacolul de artificii ce are loc seara.

   Bilete ZBOR VIP (350 lei) – pe lângă accesul în zona VIP, acest tip de bilet include și un zbor deasupra plajelor cu unul dintre avioanele din flota Aeroportului Tuzla și, în premieră, brăţara oficială a evenimentului, din argint, oferită de Casa de bijuterii Micri. Am fost la un zbor de agrement cu un avion din flota aeroportului tot acum 2 ani şi este SENZAŢIONAL! priveliştea de la înălţime, experienţa unică de a zbura cu un avion de mici dimensiuni şi umorul piloţilor merită toţi banii!

  Accesul publicului în afara zonei VIP este în continuare gratuit.


04.05.2017 Aeroportul Tuzla numit din acest an Aeroportul Alexandru Podgoreanu organizeaza a 11-a editie a Aeromania si sarbatoreste peste 50 de ani de la prima misiune de zbor realizata de pilotii AVIASAN pe 27 martie 1967.


Aeromania este cel mai spectaculos show privat de acrobatie aeriana ce se desfasoara anual pe aeroportul Tuzla. Aeromania include si expozitii de masini de epoca de fotografie, standuri de aviatie, concerte live, concursuri, food court, zona de cumparaturi (bijuterii, machete, carti), zona de relaxare(corturi, sezlonguri), spatii de joaca pentru copii etc. Anul acesta vizitatorii se vor bucura de terasa si restaurantul Hangar '67 Cafe in colaborare cu Camara cu Merinde.

vedere de pe terasa

In 2014 au fost peste 13.500 vizitatori. A fost prima data cand am participat si cum mi-a placut a devenit o traditie :-) + Vedeti poze din 2014.

puteti sa veniti pregatiti ca acesti tineri cu
scaune pliabile, paturi de picknick, costume de baie :-)


In 2015 numarul vizitatorilor a crescut la 15.500. Pentru ca am cunoscut gasca de bloggeri constanteni am participat impreuna cu acestia la show, am avut acces VIP, am si organizat un concurs cu premiu 2 invitatii VIP si am beneficiat si de un zbor de agrement cu avionul Diamond Star.
+ Vedeti cum a fost in 2015




+ Poze de la zborul cu Diamond Star



Tuzla
Mangalia


In 2016 show-ul aviatic a avut peste 19.000 de vizitatori, 33 aeronave participante la show si 20 aeronave etalate static, 18 masini de epoca(RetroMobil) si zeci de motociclete, aproape 200 de fotografi oficiali! Eu eram in Grecia cand a avut loc asa ca am participat doar la promovarea evenimentului.

Ca in fiecare an, intrarea este libera dar pot fi cumparate bilete la zona VIP care ofera vizibilitate mai buna asupra showului si este mai putin aglomerata.

Pilotii Aeromania 2017 anuntati pana acum:
Jurgis Kairys,
+ iacarii acrobati,
+ soimii Romaniei - Aeroclubul Romaniei (Rotaru George, Laszlo Ferencz, Iorgov Cristian, Goger Attila, Serbu Andrei)
+ parasutisti

Va fi si concert Mihai Margineanu.

Voi avea si un concurs: veti putea castiga 2 invitatii VIP la Aeromania! 
In iulie voi anunta pe facebook cerintele.

Ne vedem la Aeromania 2017!

Trimiteți un comentariu