Pastel de primavara

Sper ca v-ați înnoit si cu hăinuțe cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Si dacă da și dacă nu (rușinică!), primăvara e o ocazie buna pentru a adaugă la garderoba câteva piese noi. Motivele pentru acest obicei pot fi multe, poate însemna reînnoirea omului precum natura, ea se îmbrăca cu verdeață şi flori o data cu venirea primăverii, la fel şi omul, ar trebui sa se îmbrace cu haine noi şi eventual mai deschise la culoare.

Din ce am văzut la mall, în magazine a venit deja vara și mie nu mi se pare ca e cazul luând în considerare temperaturile de afara. Și pentru ca e încă friguț, am rămas cu recomandările în zona bluze cu mâneca lunga, cardigane, pantaloni lungi și fuste. Sursa poze magazine online: farfetch.comasos.comnet-a-porter.commassimodutti.com. Recunosc ca eu nu prea cumpăr online hainuțe pentru mine, am avut câteva tentative dar nu am fost mulțumită, nici de cum îmi veneau hăinuțele și nici de materiale. Am rămas din aceste cumpărături online cu câteva piese pe care încă le port însă acest procent din câte am cumpărat e foarte mic. Așa că prefer doar să mă inspir din online, dar să cumpăr tot din magazine unde pot să probez.

Dar să revenim, eu aş recomanda înnoirea cu haine în culori deschise. Măcar o piesă să fie într-o culoare veselă, pastelată, restul, dacă ești obișnuită să porți culori închise, pentru că avantajează silueta, pot fi după cum le preferi tu.

În continuare câteva recomandări de ținute integral luminoase. Poţi obţine un efect waw, îmbrăcând nişte pantaloni simpli albi, cambraţi sau largi, împreună cu o bluză deosebită, vedetă. Vedetă doar datorită culorii, dar poate și a unei croieli deosebite. Am ales nişte ţinute deosebite cu bluzele în culori pastel: roz, bleu sau neutre: bej.

Vedetele: O bluză cu franjuri jucăuşi în partea de jos purtată cu mânecile suflecate; o bluză subţire cu umeri bufanţi, purtată cu partea din faţă băgată în pantaloni, iar partea din spate aşezată lejer; o bluză roz supradimensionată cu guler înalt, purtată peste o cămaşă bleu şi cu un şal lung pe umăr.

Vedetele: o bluza bleu cu nasturii dispuşi asimetric pe o parte, nu central, purtată cu o micro-poşetă bleu şi pantofi bleu; un cardigan cu împletituri purtat descheiat, la gât un pandantiv din lemn; o bluză bleu cu mici locuri acoperite de pene fine purtată cu o micro-poşetă bleu şi sandale roşii.

Vedetele: o bluza largă cu detalii în valuri purtată cu pantaloni bej cu o eşarfă roz legată în talie; o bluză cafenie purtată cu poşetă animal print; o ţinută neutră accesorizată cu un trench verde-kaki, poşetă cu imprimeu piele de şarpe si ciocate bej.

Dacă doriţi să ascundeți anumite mici defecte de siluetă din partea de jos a corpului, puteţi opta pentru o piesă într-o culoare mai închisă în partea de jos, fie ea fusta sau pantalon. Dacă vremea o cere, purtaţi deasupra un palton sau un trench.
O bluză crem simplă, cu o fusta midi ciocolatie şi cizme maro; o bluza roz cu mâneci bufante în partea de la încheietura mâinii, purtată cu o fustă neagră cu flori roz şi cizme negre; o bluză albastră purtată cu o fustă midi plisată într-o nuanţă mai închisă de albastru şi palton lung bleu.

O bluză maro lărguţă, cu mâneci largi, purtată cu pantaloni negri, sandale şi poşetă din sfoară împletita; o bluza roz scurtă, cu irizaţii metalice, purtată cu pantaloni cullotes negri şi sandale sport; o bluza bleu cu fundiţă neagră la gât purtată cu pantaloni şi pantofi plaţi negri.

Daca sunteţi mai îndrăzneaţă, puteţi încerca o ţinută colorată din cap până în picioare, dar nu exageraţi :P Mai puţin înseamnă mai mult! Pentru amatoarele stilului sport-casual dar care doresc totuşi să fie feminine, ele pot încerca nişte ţinute cu fuste purtate cu încălţări albe sport precum următoarele.

O bluză tricotată lila purtată cu o fustă midi galben-pai, mini-poşetă albă; o bluză roz cu guler asimetric purtată cu o fustă aproape conică în dungi; o bluză sport gri cu imprimeu cu flori purtată cu o fustă roz fucsia cu volan în partea de jos şi poşetă plic multicoloră.

Sunt soluţii indiferent de lungimea fustei pe care o preferaţi.
O bluza bleu purtată cu o fusta lungă din mătase albastră, plic roz fosforescent şi sandale sport; o bluză bleu cu broderie purtata cu o fustă roz din tul, de asemenea cu broderie; o bluză bleu “Avant Cool” purtată cu o fustă albă scurtă, micro-poşetă galbenă şi botine albe.

Daca sunteţi adepta unui stil foarte confortabil, puteţi oricând opta pentru nişte pantaloni sport gri, sunt la fel de uşor de asortat precum cei albi dar sunt mult mai puţin pretenţioşi.
Bluza roz cu pantaloni gri cu vipuşcă roz; tricou alb cu jachetă de blugi bleu deschis, pantaloni de trening gri largi şi mini-poşetă galbenă; bluza bleu cu alb purtată cu pantaloni sport-eleganţi, poşetă cilindrica albă şi pantofi argintii strălucitori.

Indiferent de preferinţele tale de stil şi ce cumpărături ai făcut sau vei face în acest sens, eu îţi urez spor la cumpărături!

Maria Epuraș

Trimiteți un comentariu