Spirit of India, Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" Constanta

De pe facebook events am aflat ca va avea loc spectacolul de dans clasic indian la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" Constanta pe 4 aprilie. Mi-am cumparat bilete online prin eventbook.ro Spectacol sustinut de Meera Das si  Gunjan Dance Academy, Meera Das este una din cele mai distinse dansatoare de Odissi din India, recunoscută pentru grație și creativitate.  Evenimentul face parte dintr-un turneu organizat în perioada 27 martie - 10 aprilie 2017 de ICCR (Indian Council for Cultural Relations) în colaborare cu Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” și Ambasada Indiei la București. 

Nu am inteles prea bine ce inseamnau miscarile... ulterior am aflat ca sunt doua tipuri de stiluri de dans, unul mai abstract care e menit sa infloreasca si sa infrumuseteze muzica si care nu are asa multe semnificatii si celalalt care prin dans si miscari spune o poveste...  oricum sunt fascinata de limbajulul dansului indian, miscari si muzica, straie, bijuterii si parfum oriental... Spectacolul a durat doar o ora, destul de mult pentru cat de complexe sunt coreografiile, destul de putin pentru cat de mult ne-a placut.



eu in holul teatrului
m-am imbracat cu sacou gri Massimo Dutti, bluza in valuri colorate Brise, 
pantaloni albi Zara, poseta alba YVY Bags, pantofi maro targ Mamaia
Ziua urmatoarea a fost organizat si un mic workshop de dans indian, din pacate nu am putut participa desi im doream, poate data viitoare.

Trimiteți un comentariu