sigiliu/ brosa facut de mine >
inspiraţie de la mine, Maria, soție / mamă/ graficiană/ antreprenoare școală de navigatie velier
Pages
Pages
joi, 28 martie 2024
[Tutorial] Sigilii
luni, 18 martie 2024
Sănătate Mintală pentru Toți: Consiliere Psihologică Gratuită
Sănătatea mentală este foarte importantă, la fel de importantă ca sănătatea corpului, dar poate mai greu de observat simptomele unor probleme. De aceea cred ca tine de o buna igiena mentala sa mergi la psiholog, mai ales daca nu ai multi prieteni sau familie apropiata cu care sa iti imparti viata.
Am înțeles ca s-ar putea oferi servicii de consiliere psihologica gratuite, dar procedura e dificila, trebuie trimitere de la medicul de familie la un medic psihiatru, apoi acesta in funcție de evaluarea dv. va recomanda consiliere psihologica la unul dintre psihologii cu care are contract. (Citește mai mult despre cum sa mergi la psiholog gratuit pe smartliving.ro) Problema e ca nu toți psihiatri au contracte cu psihologi pentru ca nu cred in consiliere gratuita. De ce? Pentru ca ei consideră că dacă nu dai bani, nu pui valoare pe sfaturile primite. Are sens, dar sunt persoane care nu își permit să dea 150- 200 lei pe o ședința săptămânală la psiholog și poate au nevoie de ea. Pentru că inițial are loc o evaluare, discuții săptămânale cu psihologul pentru a te cunoaște și apoi după o perioadă de câteva săptămâni, se pot rări nr. de ședințe la o ședință pe lună, de exemplu.
Am aflat recent de pe Instagram Stories @mental_health_for_romania de un Centru care oferă consiliere gratuita persoanelor cu venit minim pe economie, șomeri și alte persoane într-o situație dificilă. (citește știrea mediafax)
1. Centrul Social de Psihoterapie TFH (Together for Humanity)(site, facebook, instagram)
Aplici la ei pe site si apoi ești contactat de către ei. Nu iți poți alege psihologul din cate am înțeles, va fi unul dintre psihologii lor voluntari. Dar se poate si consiliere online pentru persoanele care nu sunt din București.
Prietena mea Octavia, care studiază psihologia (la peste 40 ani) mi-a zis si despre:
2. Clinica Atelier PSY (fosta Clinică Aliat)(site, facebook, instagram) informatii la tel. 0727 880 447 Si ei fac consiliere online.
3. Mergi la duhovnic/ preot. In posturile mari te poți spovedi la preotul tău duhovnic. Preotul duhovnic e recomandat sa nu fie schimbat decât daca ai acordul preotului duhovnic actual.
E RÂNDUL TĂU:
Voi ați fost la psiholog? Credeți că ați avea nevoie? Aveți anumite prejudecăți despre mersul la psiholog? Ce recomandări ați avea?
RELATED:
+ ești trist/a?
duminică, 17 martie 2024
păstreză fluturii în mișcare
Ce cărți ai reciti?
Citești multe cărți, ideal, dar după o vreme îndelungată o ceață se așează asupra lor și nu mai reții decât câteva lucruri despre ele. Dar le-ai reciti?
Dacă nu le-ai reciti, de ce le păstrezi?
- pare ca ai bibliotecă
- ai dat bani pe ele (dar nu mulți)
- le-ai primit cadou
- nu stii unde sa le donezi/ vinzi
- daca totusi recitesti?
- horder mentality/ aka strângător
De ce sa le dai mai departe?
+ se bucura altcineva de carte, la un preț mai mic
+ cel care o cumpăra chiar o vrea, temporar sau nu
+ keep the butterflies moving
+ e si asta o munca, daca doar le lași in bibliotecă nu le muncești deloc. Dacă analiza pe text nu se poate, macar se mișcă.
De ce sa NU le dai mai departe?
- au ajuns la tine cumva, ti-a plăcut ceva, sau ai găsit ceva relevant pentru tine
- sunt ale "tale"
- nu le-ai muncit destul inca
- eu nu am pomenit carti care sa se schimbe, decat in filme cu magie, dar daca se schimba? mai ales ca la ceva timp dupa ce le-ai citit ai si uitat ce ai citit, e ca si cum citesti pentru prima dată, din nou.
- vinzi ce nu iti place?
Nou vs Vechi revăzut
Fast Forward Reading vs Slow Reading
Read and Toss vs Read and more
Cum poți să muncești o carte?
1. O pui pe wishlist, salvezi intr-o lista, faci o poza
2. O citești. Iei notite, preiei citate. Subliniezi. Share citate.
3. O recitesti
4. O recomanzi cuiva, faci un scurt rezumat cu subiectul cartii. O imprumuti. O faci cadou
5. Discuti despre ea cu alt cititor. Discuti la un cerc de lectura (rar)
6. Faci un rezumat in scris pe un blog, goodreads etc. Ii dai o nota.
7. Ii faci o husa / îi faci altă copertă (rar)
8. Faci analiza pe text (f. rar)
9. O vinzi (rar)
PAȘI
1. Uitat ce cărți ai. Am tot încercat să fac inventarul cărților, simplu sau cu diferite aplicații pe telefon. Nu am reușit să le înregistrez pe toate. Voi aveți vre-o metoda care funcționează?
2. Găsit unde sa le donezi/ vinzi
> biblioteca, gratuit - rapid- nu se știe când va fi citita din nou - munca: pozat, vorbit, dus
Exemplu: Bibilioteca Județeană Constanța - https://bjconstanta.ro/donatii-de-carte/
"Biblioteca își rezervă dreptul de a selecta publicațiile propuse de donatori. Criteriile de selecție și evaluare a volumelor țin de: valoarea bibliofilă, existentul în colecțiile bibliotecii, starea fizică, datele editoriale, valoarea și noutatea informației, unicitatea, prestigiul editurii, dedicațiile autografe etc. În afara criteriilor enumerate mai sus, Biblioteca are în vedere și opțiunile de lectură ale membrilor comunității.
Trimiterea fotografiilor cu volumele ce se intenționează a fi donate prin aplicația de WhatsApp, la numarul 0774972642. Fotografiile trebuie să conțină în mod vizibil titlurile cărților. Mesajul trebuie însoțit de datele de identificare ale donatorului (Nume, prenume, adresa de domiciliu).
Predarea volumelor la data și ora convenită telefonic (la numărul 0774972642) cu bibliotecarul din cadrul Compartimentului de Achiziție Carte. Borderoul de primire a cărților care vor intra în patrimoniul bibliotecii va fi eliberat de același compartiment, în termen de maximum 60 de zile de la primirea donației.
Pentru mai multe detalii privind donațiile de carte vă așteptăm să ne contactați la numerele de telefon: 0774972642 / 0720263243."
> vândut anticariat, preț de nimic - relativ rapid - nu se știe când va fi citita din nou - muncă: strâns in cutii si dus
> vandut la jumatate de pret sau mai putin, pe site-uri gen vinted, olx, sanse minime sa miste ceva, dar le da o valoare mai mare - o sa dureze mult pana le vinzi - daca e aleasa - munca: pozat, postat, scris descriere, vorbit cu cumpărătorul. Mers la targuri gen garage sale.
Concluzii
Daca doar le lași acolo, în bibliotecă, nu le muncești deloc. Asa ca ori le muncesti ori le dai mai departe.
Keep the butterflies moving!
Se bucură altcineva de carte, mai mult decât tine, sau din nou. (Poți să cumperi din nou cartea dacă te decizi să o recitești totuși.)
Nu sunt sigura ca e cel mai bine gandit articol, dar are cateva idei bune in el, sper sa le gasiti. Ce parere aveti despre subiect?
RELATED:
joi, 7 martie 2024
Poseta din piele in dungi alb - negru
1. 275 lei (negociabil) Poseta din piele, Originala Yvy Bags Romania,
(înălțime 28 cm x lățime 30 cm x adâncime 11 cm)
+ încăpătoare
+ poate fi purtata ca poșetă sau ca rucsac
+ din piele naturala
+ model cu dungi alb-negre
+ SH, purtata, dar in stare buna
+ fabricata in Romania
Contact: 0755072882 / urbnstyle@gmail.com
Voi mai completa acest articol cu alte produse.
miercuri, 6 martie 2024
Martisoare HandMade 2024
Martisoare facute de mine din ceara, in forma de sigiliu in rosu cu alb.
Sigiliu dar seamana si cu o floare. Mai multe poze