Pages

Pages

luni, 29 octombrie 2018

accente rosii

Adina Nicoleta 29 ani reprezentant vanzari
salopeta Zara, poseta Guess, pantofi Marelbo


Maria: imi place rosu dar in doze mici asa cum l-a purtat Adina doar in cateva accente, poseta si pantofii. Mi-a placut si partea superioara a salopetei, bluza din voal negru cu volanase la umeri si pantalonii larguti. Pantofii aveau ceva jucaus, poate datorita formei, poate datorita combinatiei de roz cu rosu.

duminică, 28 octombrie 2018

TEDx Constanta 2018

Sambata 27 octombrie la Zenith Conference & SPA Hotel Mamaia a avut loc TEDx Constanta editia a 3-a la Constanta. Am reusit sa participam si noi anul acesta. Acum 4 ani, la prima editie am fost doar in trecere si am vazut doar vre-o 2 prezentari (vedeti cum a fost atunci). Anul acesta, pe langa mine si Catalin, dintre cunoscutii mei au mai fost bloggeritele Adina de la ladrumcuapolodor.blogspot.com, Cami de la krmenslife.blogspot.com, Diana de la dianaslav.ro si Anda de la SkirtBike.

Tema de anul acesta a fost We are Legacy/ Noi suntem mostenirea. O tema deosebita pe care fiecare dintre vorbitori a abordat-o intr-un mod unic si personal. Ce as avea eu de spus pe aceasta tema? Astept sa fiu invitata ca vorbitoare :P si veti afla atunci :P Glumesc. Cred ca e bine sa te mai opresti din cand in cand sa te gandesti ce ai mai invatat din experientele avute si ce lasi tu in urma generatiilor viitoare. Se zice ca ar fi bine in viata asta,
+ sa plantezi un copac,
+ sa scri o carte
+ sa cresti un copil
+ sa construiesti o casa
+ sa tii un discurs TEDx :P
Desi am atins unele dintre aceste teme nu imi pot asuma meritul integral pentru ele. Asa ca sunt teme deschise la care sa mai lucrez. Mă gândisem la un moment dat să public o carte cu o selectie din pozele facute pentru blogul UrbnStyle, dar nu am dus ideea pana la capat. Mai vroiam sa scriu o carte pentru copii si parinti la un moment dat dar nici aceasta idee nu am finalizat-o. Pana una alta mostenirea mea e online, acest blog cu arhiva sa. Dar imi dau seama ca prezenta online e foarte fragila si nu are aceeasi greutate ca o carte tiparita in sute de exemplare. Am facut niste calendare de yachting pentru MăriaTa.ro, suntem deja la a doua editie a lor si sunt foarte mandra de ele.


De-a lungul timpului am facut designul multor materiale publicitare, dar majoritatea din zona "efemera", fluturasi, afise, reviste ce au durata de viata scurta, dau putin din aripi, raspandesc o informatie si apoi se pierd uitate in vre-un colt de birou (vedeti portofoliul meu de design pe amartis.blogspot.com) Am croit niste hainute, pe unele le-am imbracat mai des pe altele mai rar, raman si ele martore ale creativitatii mele dar sunt sunt in circuit inchis oarecum :P, nu multi altii le-au observat. Nu vreau sa para ca ma vaicaresc, dar asta e situatia, mai am de munca :-) Voi in ce stadiu sunteti?

Pe 19 octombrie a avut loc Noapte filmuletelor TED. 
Daca doriti sa vedeti ce filmulete au rulat vedeti playlistul youtube


Am ajuns la Zenith Hotel pe la ora 9:30. Am mai fost la Zenith cand cautam un local pentru nunta noastra si ne-a placut foarte mult terasa si cat de aproape de mare este hotelul insa ca sa ai acces la salile de la etaj sunt niste scari din stilca care nu ni s-au parut potrivite pentru invitatii mai in varsta pe care ii aveam si asa ca am ales alt restautant pentru nunta (Queen Vera). Dar pentru TEDx ni s-a parut locatia perfecta!
eu
Cătălin

La eveniment a fost amenajat si un laborator TEDx unde 
au fost prezenti elevi/ studenti preocupati de noile tehnologii.

Un microscop cu aparat de fotografiat digital inclus.
 Puteai sa te uiti prin microscop la tot felul de insecte.

 un robotel care lua niste cuburi de pe jos si le muta intr-un spatiu alocat.
 Alex a moderat evenimentul
Cornel Marcu, organizator 
Victor Rotariu (strateg, cercetator) a vorbit despre importanta inconstientului pe care l-a asemanat cu o maimutica, despre constentizarea povestilor care ne dicteaza comportamentul si cum, ca sa te schimbi trebuie sa schimbi povestea pe care i-o spui maimuticii. Mi s-a parut o idee interesanta dar periculoasa, ce se intampla daca ii tot spui maimuticii povesti gresite doar ca sa iti dovedesti ca poti sa te schimbi? Mintea e un partener pretios si de aceea gandurile cu care o alimentezi sunt foarte importante. El a recunoscut ca pentru a se convinge sa nu mai manance produse cu zahar si-a spus ca zaharul e ca o mazga care ii incetoseaza gandirea si ca nu ii face bine. Zaharul este periculos daca il consumi in cantitati mari dar isi are si beneficiile. Zahărul ne face mai plini de viaţă şi mai binedispuşi. Creierul foloseşte glucoza pentru a o transforma în energie. Iar când îl privăm de ea, creierul nu mai funcţionează la parametrii lui optimi, prin urmare, uităm mai uşor şi nu ne mai concentrăm bine. Glucidele sau zaharurile sanatoase, asa-zisele "glucide bune" sau "carbohidratii buni", pot fi gasite in urmatoarele alimente: fructe si legume, cereale integrale, lactate, nuci si alune de orice fel. Aveti grija ce ganduri va spuneti.
Simona Adam (manager de comuitati) a vorbit despre experienta pe care a avut-o in lupta ei cu tuberculoza si ajutorul pe care l-a primit de la cativa oameni deosebiti ce lucrau in domeniu medical.
Iulian Angheluta(fondator Free Miorita/ Lumina pentru România) a atras atentia asupra procentului mare de oameni de la sate de la noi din tara care nu au electricitate acasa si cum a calatorit el cu bicicleta in Romania si a montat panouri fotovoltaice pentru anumite locuinte.

o imprimanta 3D 
 
Simona si Bogdan


Vlad Tăușance (Consultant strategie & designer de experiențe de învățare) a vorbit despre importanta aducerii pe un teren comun a ONG-urilor, marilor corporatii si agentiilor pentru ca acestia sa lucreze impreuna si sa aduca schimbari in bine in proiectele comune.

Oana Țoiu (antreprenor social)  a vorbit despre munca ei la Ministerul Muncii

Aylin Cadar (artista, actrita, cantareata) a vorbit despre cum trebuie sa schimbam perceptia "s-a intamplat ceva rau? bineinteles, doar suntem in Romania" sa nu mai spunem asa ceva, sa intelegem ca depinde de noi sa schimbam lucrurile.

Claudiu Butacu (cofondator EFdeN) a avut o transmisiune live din Dubai unde este pentru a implementa impreuna cu alti tineri o casa solara din proiectul EFdeN.
 Camelia, Liviu si Andreea
 Mihaela Tatu a avut un discurs foarte fain, antrenant si cu umor despre mostenirea noastra.
Adelina Toncean (initiatorul programului Nici un copil singur in spital) a vorbit despre experienta cresterii unor copii cu probleme grave de sanatate, despre cat de dificil este, dar si cat de plin de beneficii spirituale, mai ales cand vezi ca acesti copii isi depasesc sperantele de viata si incearca sa aiba o viata normala.

O parte din gasca vesela:
Diana, Simona, Cami si Cătălin



Cristina Chira(fondator asociatia Arche) a vorbit despre fascinatia ei cu cladirile vechi care au multe povesti interesante dar uneori si o comunitate care se preocupa de soarta lor. Si ca ar trebui sa ne preocupe soarta patrimoniului nostru, pentru ca este al nostru.
 Definitia comunitatii patrimoniale. 
 Organizatorii TEDx Constanta

Ștefan Pălărie(fondator Scoala de Valori, trainer, consultant) ne-a povestit despre drumul omului de la 20 la peste 50 de ani si cum acest drum se aseamana cu conducerea unui autobuz, noi fiind soferul, la 20 de ani energic, vitezoman si preocupat sa dovedeasca lumii valoarea sa, sa faca cat mai multi km si sa depaseasca alte autocare, la 30 ani mai calm, familist, preocupandu-se de calitatea oamenilor pe care ii transporta in autobuz, la 40 de ani mai domol si mai contemplativ oprind sa admire rasaritul. Si ca ar fi bine ca cele 3 tipologii sa vorbeasca intre ei pentru a face calatoria cat mai placuta si frumoasa.

A fost o experienta interesanta si sper sa mai am posibilitatea sa particip si la editii urmatoare. Felicitari organizatorilor!


Related:
+ TEDx Constanta 2017 (anunt)
+ TEDx Constanta 2014 (anunt si cum a fost)

miercuri, 3 octombrie 2018

Oameni de Valoare Constanţa IX - 2019

03.10.2016 Comunicat de Presă: Reîncepe Campania „Zece Oameni de valoare pentru Constanţa” eveniment anual organizat de Pangeea şi susţinut de Isis Hospital - www.oamenidevaloare.ro
Pentru că se aniverseaza 100 de ani de la Marea Unire, organizatorii se gândesc ca la această ediție să premieze 100 de personalități ale Constanței.

“Un oraş rămâne o simplă aşezare dacă nu există oameni care să marcheze locul prin valoare. Adevăratele valori nu au nevoie de reclamă, dar merită să fie premiate cu o distincţie. Oameni hotărâţi care şi-au construit cariere de excepţie în diverse domenii, care au înregistrat performanţe, care ne-au depăşit aşteptările. Oameni care fac cinste oraşului în care trăim şi care ne-au asigurat notorietatea pe meleaguri îndepărtate. Renumiţi printre străini, apreciaţi de constănţeni”.


Prin intermediul platformei www.oamenidevaloare.ro, aveţi posibilitatea de a propune, începând cu data de 1 octombrie pana la data de 20 decembrie 2018, oameni de valoare ai oraşului Constanţa la oricare din cele 10 domenii de activitate
  • Medicină, 
  • Academic, 
  • Politică, 
  • Lumea afacerilor, 
  • Administrație, 
  • Contribuţie la dezvoltarea societăţii, 
  • Cultură şi Artă, 
  • Sport, 
  • Muzică şi Divertisment, 
  • Mass-Media.
Dar nu numai.

Atunci când faceţi o propunere, vă recomandăm să țineţi cont de importanţa pe care a avut-o la dezvoltarea societăţii constanţene prin contribuţiile remarcante aduse, de aptitudinile sale profesionale care o / îl recomandă ca adevărată valoare ale ţării noastre, și, nu în ultimul rând, de talentul, inteligenţa şi dedicarea care au  făcut ca personalitatea nominalizată  să exceleze în domeniul în care a activat.

Vor fi validate doar propunerile care respectă următoarele criterii:

  • Persoana propusă este cetăţean al judeţului Constanţa
  • Propunerea este însoţită de o argumentare pertinenta
  • A fost menţionată, în textul argumentării, contribuția persoanei respective la dezvoltarea comunității 
  • Meritele persoanei menţionate sunt cunoscute şi au fost recunoscute de-a lungul timpului
  • Nominalizarea a fost facută în intervalul de timp alocat perioadei de propuneri, 1 octombrie – 20 decembrie 2018.

Regulamentul complet poate fi accesat la: http://www.oamenidevaloare.ro/regulament/
In perioada 21 decembrie – 30 decembrie 2018 va avea loc evaluarea propunerilor.

Premierea ediţiei a 9-a va avea loc pe 24 ianuarie 2019.


Maria: Mi se par multi 100 de oameni, o sa fie o gala foarte lunga. :-)) Adica daca cu 10 oameni de valoare evenimentul tinea 3 ore (sa zicem) la 100 nici nu pot sa imi dau seama cat o sa tina. Si o sa fie greu sa urmaresc 100 de persoane pe scena. Pentru ca oricât de reușite au fost edițiile precedente, eu tot nu am putut sa îmi fac o idee despre persoanele care au urcat pe scena. Îmi place ideea organizatorilor de a premia valorile Constantei dar as dori sa îmbunătățească procesul.

De exemplu e important ca pe site sa apară mai multe informații despre persoanele propuse. Cine le propune să facă un efort și să scrie o descriere cât mai detaliată. Apoi cine se califica trebuie sa aibă pagina cu descrierea detaliata și poza, nu doar 2 propoziții, plus comentariile celor care i-au propus, presupunând ca sunt mai multe persoane care au făcut propunerea.  Pentru asta însă e nevoie de un jurnalist care sa vorbească cu aceste persoane, sa le găsească, sa le ia interviu sau măcar sa vorbească cu ei prin email. Community Step-Up: Acum... ca idee, persoana care propune poate face încă un pas și în loc să propună anonim gen, să îi spună persoanei propuse și să îi ia tot ea interviul și să îl treacă în formularul de înscriere al propunerii. 

Acum, cand mergi la evenimentul de gala in 3 cuvinte de prezentare nu intelegi de ce merita acea persoana sa fie pe scena, si daca nu ai avut timp sa te uiti pe site, presupunand ca e actualizat, nu prea ai ce aprecia de la o defilare de necunoscuti pe scena.
Solutie:  o revista cu castigatorii in care sa fie o descriere/ interviu, vezi revistele Capital/ Forbes/ Cariere. Un aspect negativ e ca inseamna ca o sa se stie cine a castigat din timpul spectacolului, se pierde putin din surpriza. Solutie: Aceste reviste sa fie distribuite ulterior abonatilor sau celor care au votat. Ramane problema costului publicarii revistei.

Oricum daca se decide sa se faca aceasta revista eu pot ajuta pe partea de design, am experienta ca designer grafic, pentru ca am fost desktop publisher la revista Cariere.

Cine, cu ce poate ajuta?

De ce e important? 
Eu una sunt curioasă de topuri, am cumpărat câteva ediții ale revistei Capital Top 50 Femei de Succes, sunt exemple de reușită și mă fascinează diversitatea umană, atâtea drumuri, atâtea povești diferite, atâtea alegeri. Aș zice că e important pentru tineri pentru a avea modele de... asa da, dar nu știu sigur dacă acest ambalaj fie el gala sau revista e cel mai potrivit pentru ei. La un moment dat mă gândeam că ar fi interesantă o bibliotecă umană, unde tinerii să poată vorbi cu aceste modele, dar asta ar fi obositor pentru "cărți" și unii tineri *gen eu* nu au atâta curaj să vorbească când sunt mai multe persoane de față, sau persoane mai în vârstă. Ma gandeam la un fel de muzeu/ galerie de arta deschisa (cum este pasajul de la Tomis) cu tablouri interactive, care sa arate prezentări ale acestor persoane, sau nu neaparat interactive, ci doar fotografii si articole. Multi tineri trec pe acolo in drumul lor (spre covrigaria Panda :P) si daca articolele sunt reusite poate unii chiar se si opresc sa citeasca. 

Diana Slav si Chique Andeea la Pasajul "Virgil Coman" langa Tomis Mall
Diana si eu

(va continua)
Related:
+ 2018 (anunt )
+ 2017 (anunt si cum a fost)
+ 2016 (anunt si cum a fost)

International Apparel and Textile Fair, 9th edition, Dubai World Trade Center



O noua editie a Targului International de Textile de la Dubai va avea loc intre 12-14 noiembrie 2018 la Dubai World Trade Centre, Hala 6. Hubul sursa din Dubai pentru materiale, textile, imbracaminte si multe altele din acest domeniu, ce va reuni expozanti din 14 tari, vinde acum ultimele spatii pentru editia viitoare.

Organizat de Nihalani Events Management, aproape 110+ expozanti si-au anuntat participarea la editia a 9-a a targului. Se vor intalni aici manufacturieri si agentii lor impreuna cu cei mai influenti cumparatori din Regiunea OMAN (Orientul Mijlociu si Africa de Nord). Evenimentul va furniza o platforma extinsa ce va facilita networkingul si conexiunile cu profesionisti din domeniu, creerea de relatii profesionale lungi si promitatoare si in oferirea oportunitatilor de a isi extinde granitele afacerilor.

De 8 editii evenimentul a conectat piete de desfacere si a extins comertul pana in tari indepartate. In plus, anul acesta Incalpaca din Peru va expune lana de alpaca. Expozanti noi si vechi vor expune materiale, haute couture si imbracaminte ready-made. Expozantii vor calatori din Turcia, China, Thailanda, India dar si alte tari si vor propune noi tendinte in moda, culori si solutii de design.

Maria: Da, e un lucru important sa se organizeze asemenea targuri, bine ar fi sa aiba loc si la noi in tara targuri internationale de asemenea amploare. Nu de alta, dar e chiar dificil sa gasesti materiale potrivite pentru toate ideile de design care iti vin. Si sa croiesti ceva cu materialul care il gasesti nu are cele mai bune rezultate, desi, pentru incepatori, unde riscul e mare sa strici materialul varianta aceasta e ok. Pana una alta, daca va permiteti, mergeti in Dubai la acest targ. Este o ocazie frumoasa de a calatori, a fi expus la o alta cultura si de descoperi o varietate mare de materiale de la producatori diferiti.
Pentru restul, cei care nu ne permitem un asemenea drum, avem magazinele locale de profil, magazine in Bucuresti (SamExpo, Europa), plus cateva site-uri online gen fabrix.ro . 
Voi de unde va cumparati materialele necesare?