Pages

Pages

vineri, 29 septembrie 2023

Decor de Toamna

27.09.2023 Am gasit 2 tufanici la Kaufland, dar mult mai scumpe ca anul trecut, 37 lei/ buc.



2023.09.25 anul acesta am început decorațiunile de toamnă prin a cumpăra tărtăcuțe de la Auchan (4.5 lei/buc), dovleac plăcintar de la Kaufland(4.5 lei/kg) si am făcut o coroniță din frunze uscate și castane adunate din parc pe un suport făcut din tulpină de viță de vie rotită. Am lipit frunzele cu pistolul de lipit cu lipici transparent. Am sa o pun la ușă dar trebuie sa cumpăr un cuier cu adeziv, am acum unul cu ventuza si acesta nu tine. Aștept să apară crizantemele. Cum vă place?


06.11.2022 Toamna e anotimpul meu de suflet pentru ca sunt nascuta in noiembrie. Mi-ar placea sa decorez de toamna casa dar din pacate nu prea am gasit decoratiuni specifice. Am gasit cateva la Kaufland dar atat. Am cautat la Jumbo... nimic, aveau doar de Halloween, dar nimic de toamna. Cred ca voi recurge la Aliexpress si pentru asta, doar ca dureaza o luna-doua pana ajung si vor fi bune pentru toamna viitoare. Am gasit niste ghirlande de frunze, perne in forma de dovleac, fete de perna si altele pe Aliexpress. Stiti voi pe unde as putea sa gasesc decoratiuni de toamna mai local?

Ce puteti sa faceti local, sa cumparati dovleci si tartacute, sa cumparati crizanteme si tufanici.

Cum am decorat anul acesta:

crizanteme de la mama din gradina
crizanteme de la mama din gradina


crizanteme si floarea soarelui cumparate de sotul meu de ziua mea

arici ospitalier de la Kaufland (vreo 30 lei)

tartacute(4 lei buc) si tufanica(10 lei) cu ghiveci(6 lei) de la Auchan, 
dovleac de placinta de la Kaufland (4 lei kg),
dovleac de Halloween de la Lidl (6 lei)

nu se vede bine, dar am luat lumanari cu led de la JYSK (20 lei - 6 lumanari)
anul acesta am taiat dovleacul jos nu sus si am urmat un sablon simplu de pe internet.


dupa ce am cumparat tufanicile cam micute de la Auchan 
am gasit la Kaufland unele mult mai frumoase si la pret bun (10 lei)
acestea le-am dat la gradinita Ioanei pentru Festivitatile de Toamna

Decor de Toamna 2021


RELATED

luni, 25 septembrie 2023

Iubește-ți corpul

 

Am fost acum câteva săptămâni, mai precis pe 2 Septembrie 2023, la un eveniment numit "Iubește-ti corpul - Înfloresc cu trecerea anilor" de Kristina Venus Mihai (eveniment Facebook) organizat la Cămara cu Merinde. Era evenimentul 2 dintr-o serie de 3 evenimente cu tema generala Iubește-te. Cum a fost la eveniment? Interesant. 

Kristina Venus Mihai, poza de Ramona Elena Nica de la niks.ro

In prima faza am avut un moment de renunțare la tot ce era negativ, dus pana la arderea unor mici ciorne pe care am scris la ce renunțam. 

Apoi am completat cate un chestionar cu câteva întrebări despre relația noastră cu corpul nostru. 

Am făcut masaj mâinilor, scufundându-le într-un bol cu biluțe mici de sticla date cu uleiuri esențiale.

Apoi fiecare am scris pe spatele unor hârtii complimente către celelalte participante la atelier, fiecare avea o foaie si foaia circula in camera ajungând la fiecare persoana, care lăsa comentarii pozitive despre impresia care i-a făcut-o pers. A fost o mică pauză de masă, degustare de bunătăți vegane de la Cămara cu Merinde. Mi=a placut mult salata beof vegana si icrele de amaranth erau interesante.

S-a vorbit apoi puțin si despre uleiuri esențiale si a fost si o mica tombola la care am câștigat o eprubetă cu sare de baie. Am și pictat în diferite culori peste o inimioară broșă roșie. In poza inimioara pictata de o damnă care a participat la atelier.

DE REȚINUT (de la eveniment):

1) Renunță la gândurile negative despre corpul tău.

2) Gândește-te la ce îți place la corpul tău și cum ști tu să îl iubești.

3) Ai experiențe senzoriale plăcute. Un parfum, un masaj.

4) Revezi complimentele care ți le-au făcut niște pers. necunoscute la prima vedere.

5) Mănâncă preparate sănătoase

6) Încearcă experiențe noi. Fii creativă.

DE REȚINUT (părerile mele):

1) Totul începe de la minte, cum gândești despre corpul tău. Încearcă să te accepți așa cum ești. Corpul, cu bune, cu rele, te-a adus până aici, trebuie să îi fii recunoscătoare. Încearcă să ignori persoane care te jignesc/ care nu au o părere bună despre corpul tău. Înconjoară-te cu persoane care au atitudine pozitivă.

2) Ai grijă de sănătatea ta, de alimentație, odihnă, relații sociale, echilibru muncă/ relaxare, fă mișcare.

3) Hrănește-te cu mâncare sănătoasă. Ai 3 mese pe zi. Încearcă să-ți pregătești mâncarea în avans. Mâncare gătită de preferat. Cumpără legume, fructe local, de la piață. Mănâncă atunci când îți e realmente foame, nu pe fond de stres emoțional.

4) Ai experiențe plăcute. Încearcă să ai o experiență pe săptămână de pampering, de îngrijire personală: fă o baie caldă / aplică o mască pe față / stai în locul tău preferat, cu un ceai/cafea și o carte bună / mergi la masaj / mergi cu tălpile goale pe iarbă/ nisip /  fă o plimbare în natură.

- voi încerca să îmbunătățesc în timp articolul - 

E RÂNDUL TĂU:

Tu cum îți arăți iubirea pentru corpul tău? Ce sfaturi ai avea de dat din experiența ta personala?


RELATED:

+ 2023.09.29 Eveniment #3, Iubeste-ți Personalitatea

joi, 21 septembrie 2023

Digital Divas 2023 - cum a fost



Am fost ieri, joi, 07 Septembrie 2023 la Digital Divas, la Palatul Bragadiru. Am ajuns la 11:00, am primit cate o agenda de la Answear si un pix roz si am facut cateva poze la panou. Am ezitat mult inainte sa aleg cu ce sa ma imbrac, pana la urma m-am imbracat cu pantaloni eleganti bleo Mohito, tricou Fă rai din ceai, poseta roz targ Pavilionul Expozitional si sacosa galbena Fă rai din ceai. Sunt la panoul answear.ro la care, daca sunai din clopotel primeai un pahar de prosecco.


Printre primele persoane pe care le-am observat a fost Diana de la dianaduca.ro, 34 ani, blogger the food, travel and events. Mi-a atras atentia poseta rosie in forma de masina de scris veche, rochita rosie cu o centura metalica cu frunze si tenesi albi. 


La panoul Sheba am observat-o pe Anca de la stylishcocktails.com. Mi-au atras atenția sandalele cu toc si rochița neagra scurta combinata cu o poșeta neagra. Avea parul prins la spate cu o funda neagra. Cam scurta rochita, dar asta dadea impresia de picoare f lungi. Oricum, chic! si se potrivea la fix cu panoul Sheba. 

Si o cunoștință veche, Emanuel de la emanueliuhas.com, el a fost si in juriu la cateva categorii. Elegant, ca de obicei, purta pantaloni maro si o camasa in dungi bleo. 



Am intrat la prima sesiune de discuții a conferinței. Au participat Octavian Gheorghe (Moderator), Maria Zvinca, Amy Claire, Lorena Visan si Louis Florea. 
Moderator: Un trend actual?
Louis: Trendul poze din copilărie, zâmbete pure joy
Moderator: Trenduri sau idei evergreen?
Moderator: "Cu piciorul in... social media" 🤣
Maria Zvinca: "Ai 17 emotii in 5 minute" cand sunt atatea materiale diferite unele dupa celalte. 
Instagram e pentru real time, nu postezi pe tiktok, reels ci pui poze pe insta stories.
Amy Claire: pe Twitch  intra 7-8000 oameni intr-o sesiune buna?!? E live, dar e permisiv, e locul tau, regulile tale.
Lorena Visan: Sa fii constant si nu te lasi, se poate viraliza orice clip, fie ca ai lucrat mult sau putin la el. 
Maria Zvinca: sunt multi oameni creativi care lucreaza in social media, si poti colabora cu ei pt campanii, asta nu iti stirbeste autenticitatea.
Moderator: Cum va tineti la curent cu noutati, trenduri?
Louis Florea: Brainstorming, esential pt creatorul de continut.
Amy Claire: Research, vizualizarea de continut
Maria Zvinca: Erau colaborari intre youtuberi, apoi pandemia au aparut tiktokeri independenti care nu prea colaboreaza, acum se mai incearca colaborari din nou.

videoclip cu înregistrarea discuției
 
 Maria Zvinca
Amy Claire
Lorena Visan
Louis Florea
multa lume in public, sala era plina

Alexandra stilist vestimentar cu alexandraungurean.com Mi-a atras atentia costumul cu paiete albe lejer pe corp, tunsoarea scurta pixie? si cerceii frumosi.


Urmatoarea pauza a fost de masa si erau niste cozi incredibil de lungi. Pe o parte era Chef Foa cu tacos si in alta parte era bufet suedez. Eram putin curioasa de tacos dar cand vedeam alte persone mancand, nu ma inspira, adica foile de tacos sunt tari ca un fel de nachos si cand le apeși iese afara din continut... nu prea elegant pentru un eveniment de dive, așa ca nu m-am riscat si am stat la mega coada la bufetul suedez la care cel mai mult mi-au placut pachetelele de primavara dar si frigaruile cu somon/ pui/ porc si salatele erau bune.


La eveniment m-am intalnit cu Magda de la duduiamagda.ro, pe ea am cunoscut-o prin intermediul grupului Bloggerite Romania. Ea era imbracata office clasic, pantaloni bej, camasa alba, pantofi nude. Ne-am facut cateva poze la masina Fiat 500 adusa de Siviero Maria - inghetata. Imi plac mult masinutele Fiat 500, sunt atat de potrivite si dragute pentru aglomeratia din oras. Imi plac in mod deosebit cele clasice, mai micute.
 

si apoi am degustat si o delicioasa înghețata cu fistic si ciocolata cu alune. yum!


înregistrarea sesiunii nr. 2 

 Apoi a urmat sesiunea nr. 2 de discutii: Ana Nicolae (moderator), Valerie Lungu, Mimi, Irina Manea, Sinziana Iacob, Monica Munteanu( Marketing and PR specialist), Georgiana Pana (Marketing Manager Answear Ro) 

Brandurile vor colaboratori pe termen lung, nu o colaborare o data si apoi nu mai vorbesc. 

Moderator: Abordati voi branduri, sau vin ei la voi?

Au agentii cu care colaboreaza, brandurile vin cu oferte la ele. Sa propuna ele proiecte creative care sa integreze brandul. Dati un email, un mesaj brandului

Sînziana: daca nu cunosc brandul fac cercetare, il cer pt. testare si apoi decid daca promovez.

Valerie: clientul vrea campanie peste 3 zile, si nu ai cum sa testezi produsele, ce faci, refuzi campania?Exclusivitate, unele branduri se pretează, telefoane de ex, dar la haine, cosmetice e mai dificil.

Fara expresii gen "Aceasta este cea mai buna crema", asta a închis colaborările cu alte creme. 

Indicatori de brand, la final de proiect: daca a crescut nr vizualizări pe site, folosire cod reducere, nu o sa bubuie vânzările e un canal de reclama nu vânzare.

Tik Tok motor de cautare informatii, in loc de google

Sînziana: Vrea sa facă conținut demn de o reclama tv, lucrează cu videograf, fotograf, lucrează cu profesioniști, nu face ceva banal si efortul se vede la sf zilei.

Irina: La mine contează autenticitatea, chiar sa ma trezesc dimineata, imi fac un coc si vorbesc cu comunitatea. 

Valerie:  Eu fac video virale, regizate. Imi vin idei devazi pe maine. Am non stop idrei, ma uit la filme. Sa gasesti un videograf cu care sa colaborezi.

Publicul se obisnuieste cu un anumit tip de continut.

Mimi: modul gresit sau corect nu exista

Diferiti oameni au bckground diferit, de aceea nu accept același fel de promovare pentru un produs.

Gaseste-ti semnătura personala si pune-o la lucru.

Valerie: prietenul ei a strâns 400.000 followeri intr-un an, deci se poate, trebuie sa postezi zilnic.

?!? Reality Bites: Bani faci dopa ce muncești pe gratis mult timp, doar daca ești pasionat reușești.

?!? Sa consumi mult conținut pentru a afla ce conținut poți sa faci si tu bine.

Sînziana: am o comunitate iubitoare, si colaborez cu branduri de top.

Monica: Daca ma întrebi ce sa postezi, nu e ok, ar trebui sa ai creativitate, sa ști tu.

Georgiana: Fiți educate, nici un brand nu colaborează cu influenceri care nu vorbesc, scriu corect. Nu promovare de produse doar, pentru asta poți sa dai linkuri afiliate, trebuie sa faci ceva diferit, nu e marketplace, e creativitate.

Căutați o cauza, un lucru important, aveți o voce, schimbați ceva!

Cand cererile de colaborare erau prea multe am început sa lucrez cu o agenție.


Cu părere de rău ca nu o vad pe Mira, a trebuit sa plec după aceasta discuție. Am vazut discutia ulterior pe YouTube.


A fost o ediție interesantă, față de alte ediții mi s-a părut și mai multă lume invitată, dar locația e generoasă. Discuțiile interesante, deși nu cunoșteam pe toate persoanele invitate. Nu știu însă dacă voi mai merge și anul următor, mi se pare că toți ceilalți sunt la alt nivel, cresc rapid, au sute de mii de urmăritori (eu am doar vreo 3.000 însumați) și toate sfaturile de la conferințe sunt adresate în principal pentru ei. Adică sfaturile pentru începători au fost sa postezi zilnic? (eu una nu pot așa ceva) și să contacteze ei branduri cu propuneri de colaborare.(iar ceva mai complicat sa găsești responsabilul de promovare pentru firma X, de obicei o agenție se ocupa nu firma propriu zis) Nu mă regăsesc în discuțiile de la conferință, poate doar să merg pentru a surprinde persoane mai deosebit îmbrăcate și pentru a vorbi cu ele, asta îmi place mult, să cunosc oameni noi, interesanți și evenimentul e foarte ofertant din punctul acesta de vedere. Dar nu se știe ce voi gândi și peste un an, multe lucruri se pot schimba. Oricum Felicitări organizatorilor pentru un eveniment reușit, ca de fiecare data! 

Am primit recent linkuri cu înregistrările de la Digital Divas 2023 si un formular de feedback. Uitații ce am scris:


Deci aș mai participa cu drag, dacă ar fi o deschidere mai mare și către creatori mai mici de conținut.