Pages

Pages

joi, 30 iunie 2022

Carte: Bobo in Paradis, David Brooks

Recunosc ca am cumparat cartea pentru ca mi-a placut ilustratia de pe coperta, iar titlul "Bobo in Paradis", m-a intrigat. Ilustratia e o actualizare a picturii lui Boticelli, Nasterea lui Venus, Venus, de data aceasta sta imbracata, pe scoica alaturi de un tanar cu laptop in brate. Cool nu? Plus ca e o carte Baroque Books, sunt fana a aceste edituri, mai ales datorita selectiei de carti scrise de Dominique Loreau.(am multe dintre ele) 

Cartea este insa despre modul de gandire si actionare a unei generatii numita BOBO, Bobo de la BOurgeoisie(burghezi) si BOhemians(boemi). Ii studiaza pe acestia incepand de la anunturile de casatorie din ziare, la studiile pe care le au, la mobila pe care o cumpara, la cum au organizata casa, ce mancare cumpara, ce cafea comanda, ce gusturi au in viata sexuala, ce orientari politice adopta, cum stau cu spiritualitatea. Este o elita de persoane la care importanta este meritocratia, avansarea in viata pe baza muncii si meritelor personale si nu mostenirii genetice/ familiei etc. Stilul de scris e lejer, unerori amuzant (destul de rar) cu multe exemple care sa confirme parerile autorului.

Iata un fragment despre o persoana care a facut multe experimente pentru dezvoltarea sa spirituala. Impresionant cate terapii a incercat. 


E o carte interesanta mai ales ca te face sa iti doresti sa avansezi in viata, sa fii mai muncitor pentru a fi si tu demn de aceasta generatie de elita, dar pe alocuri a fost greu de urmarit. Nu stiu daca as reciti-o. 

luni, 27 iunie 2022

Festivalul Lavandei, Pecineaga

In 2019 am fost la prima? editie a Festivalului Lavandei. Pe atunci eram insarcinata cu Ioana, ieri am fost din nou cu Catalin si Ioana avand putin peste 2 ani jumate. 
 

Am cautat pe google maps Pecineaga si a aparut si locatia Festivalul Lavandei, ca magazin. Am ales-o si de la Navodari am facut cam o ora de mers cu masina. Aproape de Pecineaga este un indicator Spre Fastivalul Lavandei. De la acest indicator nu mai este sosea ci drum de pamant. Dupa un drum destul de scurt am ajuns la locul de parcare al masinilor. Se vedea in departare campul de lavanda. Am parcurs un drum printr-un lan de grau si am ajuns la Festivaul Lavandei. Langa era si un camp de Floarea Soarelui. Superb! 


Am cumparat cate o limonada de lavanda si cand am ajuns si inainte de plecare. 10 lei si foarte buna. Nu avea un gust pronuntat de lavanda, era numai buna! 


Delicatele flori de lavanda si multe albine, gaze si gandacei. I-am facut Ioanei un filmulet in timp ce mergea grabita in lanul de lavanda.


poza langa campul de floarea soarelui

erau mai multe locuri de facut poze in lan, precum aceasta bicicleta


poza la rama de tablou

La intoarcerea acasa am trecut pe langa alt lan de lavanda, intre localitatile Lumina si Navodari, este un camp pe dreapta. Vom merge sa il vizitam si pe acela, desi nu e la fel de mediatizat.

RELATED:

marți, 21 iunie 2022

Lansare carte, Cristina Andone - Dar Motan se joaca

 
Matei Adina de la blogul La Drum cu Apolodor m-a invitat la evenimentul de lansare a unei noi carti din seria Dan Motan, Dan Motan se joaca la City Park Mall Constanta, la Carturesti. 

Am descoperit o scriitoare volubila, care stia sa antreneze copii in tot felul de miscari si jocuri si sa ii fascineze cu povesti. Cartea Dan Motan se joaca e o carte cu tot felul de activitati pentru copii, de la gasit cuvinte pisicesti intr-o lista de litere la facut lut din pamant.


Eu am avut la mine pentru a lua autograf alta carte a Cristinei, Cartea Bunatatii. Carte pe care am cumparat-o la Romanian Design Week, in scurta vizita la Bucuresti. Un proiect care va fi si acesta o serie, despre povestile de bunatate ale copiilor de la sat. O carte foarte frumoasa pe care o recomand!


Matei Adina de la blogul La Drum cu Apolodor si Cristina Andone

Adina mi-a recomandat alta carte a Cristinei, sau mai bine zis serie de carti, Poveștile din Pădurea Muzicală.


RELATED

+ Blog Cristina Andone

+ La drum cu Apolodor/ Enescu și hora razelor de soare sau muzica pe înțelesul copiilor