Pages

Pages

sâmbătă, 15 aprilie 2017

Un Paste Fericit!

Va doresc sa petreceti alaturi de cei dragi momente speciale, sa va innoiti din cap pana in picioare, sa mergeti la biserica si sa luati lumina, sa va bucurati de toate deliciile culinare insa fara sa faceti excese si tot ce va mai doriti voi! Sarbatori fericite!
 Pentru ca mai aveam material de la IKEA mi-am facut si un sort de bucatarie.

Pasca si cozonaci facuti de mama mea :) cu mine ca junior chef :P








duminică, 9 aprilie 2017

Amyra

Amyra, studenta la Medicina 
tinuta in mare parte din piese Zara


nu-i asa ca seamana putin cu Inna?

Maria: mi-a placut cum a combinat aceasta frumoasa domnisoara geaca de piele intoarsa cu pantalonii culotes negri, poseta animal print si cizmulitele cu stelute. +

Spirit of India, Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" Constanta

De pe facebook events am aflat ca va avea loc spectacolul de dans clasic indian la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" Constanta pe 4 aprilie. Mi-am cumparat bilete online prin eventbook.ro Spectacol sustinut de Meera Das si  Gunjan Dance Academy, Meera Das este una din cele mai distinse dansatoare de Odissi din India, recunoscută pentru grație și creativitate.  Evenimentul face parte dintr-un turneu organizat în perioada 27 martie - 10 aprilie 2017 de ICCR (Indian Council for Cultural Relations) în colaborare cu Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” și Ambasada Indiei la București. 

Nu am inteles prea bine ce inseamnau miscarile... ulterior am aflat ca sunt doua tipuri de stiluri de dans, unul mai abstract care e menit sa infloreasca si sa infrumuseteze muzica si care nu are asa multe semnificatii si celalalt care prin dans si miscari spune o poveste...  oricum sunt fascinata de limbajulul dansului indian, miscari si muzica, straie, bijuterii si parfum oriental... Spectacolul a durat doar o ora, destul de mult pentru cat de complexe sunt coreografiile, destul de putin pentru cat de mult ne-a placut.



eu in holul teatrului
m-am imbracat cu sacou gri Massimo Dutti, bluza in valuri colorate Brise, 
pantaloni albi Zara, poseta alba YVY Bags, pantofi maro targ Mamaia
Ziua urmatoarea a fost organizat si un mic workshop de dans indian, din pacate nu am putut participa desi im doream, poate data viitoare.

vineri, 7 aprilie 2017

Scrisori pentru Iepurasul de Paste la magazinul SMYK


În perioada 7-14 aprilie, magazinele SMYK All for kids se transformă în punct de colectare pentru scrisorile copiilor către iepuraș. Astfel, în magazinul SMYK All for kids din cadrul Vivo! Constanța sunt așteptați toți copiii care vor să-i lase un mesaj iepurașului. Îşi pot scrie sau pot desena micile lor dorinţe pentru a se înnoi de Paşte cu hainuţe noi sau jucării deosebite.

Prin tragere la sorți, vor putea câștiga, unul dintre cele 3 premii Lego StarWars sau păpușa Barbie. Pentru a intra în tombola organizată de către Smyk All for kids, participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani, iar mesajele pot fi desene sau scrisori. Câștigătorii vor fi desemnați, în urma tragerii la sorți, pe 15 aprilie, iar scrisorile premiate vor fi publicate pe pagina de Facebook SMYK All for kids România.

Împreună cu cei de la SMYK am şi eu un concurs, intrati pe linkul 
http://www.smyk.com.ro/orice-cadou-pentru-cel-mic-il-gasesti-la-smyk-all-for-kids/
alegeti minim un produs/jucarie care v-a placut şi v-aţi dori-o pentru copilul vostru si lăsaţi un comentariu pe pagina mea de facebook cu acestea + tag unei prietene mamici și puteți câștiga un voucher de cumpărături în valoare de 100 RON. Caştigătorul va fi extras prin random.org. 
Voucherul poate fi folosit pana la 30.04.2017 in magazinul SMYK All for kids din VIVO! Constanţa! Voucherul nu se cumulează cu alte reduceri, promoţii sau cupoane de reduceri!

 “Ne-am propus ca prin această campanie sa le venim în ajutor, deopotrivă, copiilor și părinților. Astfel, de-a lungul acestei campanii, fiecare copil va găsi în magazinele Smyk All for kids, un spațiu dedicat colectărilor de scrisori. Iar pentru a   pentru a veni în sprijinul părinților, am pregătit o selecție de jucării la  reduceri. Considerăm că cea mai mare provocare a noastră este de a face copiii fericiţi și sperăm să implicăm alături de noi, întreaga familie!”, a declarat Vadym Slobodian SMYK All for kids România.

Până pe 17 aprilie, SMYK All for kids a pregătit o selecție de jucării cu reduceri de până la 50 %. Gama de produse selecționate cuprinde jucării pentru a dezvolta creativitatea și inteligența copiilor. http://www.smyk.com.ro/orice-cadou-pentru-cel-mic-il-gasesti-la-smyk-all-for-kids/

Recomandările Iepurașului SMYK  - jucăriile potrivite fiecărei etape de vârste.

• Pentru copii între 0-2 ani: orice fel de jucărie care zornăie, salteluțe de joc, jucării muzicale, cărți cu imagini simple de lucruri familiare, păpuși lavabile sau animale cu caracteristici brodate (senzoriale), cărţi cu poze de animale care au coperţi tari, figurine colorate și mișcătoare
• Copii între 2-4 ani: jucării de apă plutitoare, jucării pentru nisip și apă, cărți cu povestiri scurte, instrumente de gătit, instrumente muzicale, puzzle-uri simple, creioane colorate, cuburi pentru construit, seturi Lego
• 4-6 ani: haine dress-up pentru o varietate de roluri (medic, pompieri etc.) seturi hrănire păpuși, marionete, materiale de artă (creioane, markere, vopsea, cretă, lipici, foarfece pentru copii, etc.) cărucior de păpuşi, truse de înfrumusețare.
• peste 6 ani: role, trotinete, biciclete, rachete de tenis, jocuri educaționale, jocuri de cărţi, Lego, jucării pentru construcţii, maşini şi semne de circulaţie, cărţi de poveşti, enciclopedii pentru copii, mingi de diferite dimensiuni, cărţi de colorat, cărţi de desenat, puzzle, jucării electronice, programe computerizate etc.

Foarte utile listele pentru ca mai am nevoie când și când sa fac cadouri copiilor, finuțului meu sau copiilor în situații dificile - cadourile de Craciun ShoeBox sau cutia cu cadouri de Iepuraş si chiar aveam nevoie de niște recomandări pe vârste.

SMYK All for kids este retailerul specializat în comercializarea de jucării, articole de puericultură, accesorii, îmbrăcăminte,  încălțăminte și accesorii pentru copii de la naștere până la vârsta de 14 ani și toate acestea „sub un singur acoperiș”.   SMYK All for kids oferă un portofoliu cu propriile sale branduri de haine - Cool Club, și de jucării - SMIKI – precum și multe mărci globale, cum ar fi LEGO, Hasbro, Mattel. Magazinele Smyk All for kids se găsesc în 4 țări sub acest brand, și sub brandul Spiele Max în Germania.

În România, SMYK All for kids este prezent în opt locații din București și din țară:  Vivo! Constanța, Afi Palace Cotroceni- București, ParkLake Shopping Center- București MegaMall - București, Promenada Mall-  București, Afi Palace - Ploiești, Shopping City - Galați, Shopping City -Timișoara.

Selectia mea de cadouri :
Vedeti pe site-ul SMYK toate jucariile la oferta!



Nu uitati de scrisoarea pentru iepuras!
Puteti printa acest sablon:
dar nu e obligatoriu...

Da-ti le un prilej copiilor sa-si exerseze 
talentul la desen sau la scris intr-o scrisoare catre iepuras!
Lasati copii sa viseze si sa fie creativi si plini de imaginatie!

Jubileu Aeroportul Tuzla


Regional Air Services - Aeroport International Tuzla a invitat presa sambata pe 1 aprilie la aniversarea a 50 de ani de la prima misiune de zbor, realizata aici de pilotii AVIASAN. Am fost si eu invitata alaturi de alti bloggeri constanteni si cum sunt mare fana Aeromania (am fost aproape in fiecare an) nu puteam sa ratez intalnirea.

Pe monitoare au fost expuse fotografii si un film vechi si am asistat la o conferinta care a oficializat atribuirea numelui primului comandant AVIASAN – Alexandru Podgoreanu – aeroportului International Tuzla si a numelui Tudor Greceanu – scolii de zbor. A vorbit Adrian Vasilache – managing partner Regional Air Services, Daniel Citiriga -  lector universitar al Facultatii de Istorie si Stiinte Politice a Universitatii Ovidius, Constanta, dar si Constantin Podgoreanu – fiul comandantului AVIASAN.

Acum 50 de ani, într-o zi de joi, piloţii AVIASAN marcau în calendar o dată memorabilă pentru aviaţia sanitară din România: 27 martie 1967. Este data primei misiuni de zbor realizată pe Aerodromul Tuzla şi începutul unei activităţi uluitoare a piloţilor legendari care au zburat, doar în primul an, 1.600 de ore în misiuni de transport medical (bolnavi, material biologic, medici specialişti) şi în intervenţii agricole.


 Din februarie 1982 până în 1997, din AVIASAN a rămas activă doar Aviaţia Utilitară, care a pierdut încet teren odată cu declinul activitaţii agricole din perioada post-decembristă.

   La Regional Air Services – Aeroport Internaţional Tuzla sunt şi astăzi angajaţi din anii AVIASAN, oameni care au fost aici din prima zi, de la inaugurare şi care sunt o mărturie a istoriei şi evoluţiei acestui loc. Emoţia lor este molipsitoare, dovadă fiind răspunsul Dlui Sava Badea, 70 de ani, rugat de un jurnalist să relateze ceva “Despre istoria Aeroportului Tuzla? Păi… eu sunt parte din istoria aeroportului Tuzla!” El este doar unul dintre cei care işi amintesc oameni, întâmplări, situaţii şi care pot fi intervievaţi în cadrul evenimentului aniversar programat pentru sfârşitul lunii martie la aeroport.

 În iunie 1999, aerodromul aflat în ruină este cumpărat de REGIONAL AIR SERVICES care devine primul (şi multă vreme singurul) aeroport privat din România.

  Din 1999, Tuzla este “acasă” pentru Regional Air Services (RAS). Compania nu are şi nu a avut niciun punct de lucru în afara României şi a operat continuu pe Aeroportul Tuzla, pe care l-a extins şi modernizat fără ajutoare de stat, fără fonduri europene sau alte forme de sprijin guvernamental – investind continuu profitul, accesând credite bancare şi urmărind asiduu alinierea la standardele internaţionale.

Regional Air Services este acum liderul de piaţă în aviaţia generală din România, operatorul privat cu cea mai extinsă gamă de servicii şi, în multe cazuri, chiar singurul furnizor autorizat – având in portofoliu:
  • Misiuni de transport de pasageri şi mărfuri la destinaţii interne şi externe, inclusiv la şi de la platformele marine
  • Şcoală de zbor (avion / elicopter)
  • Şcoală de supravietuire pe mare
  • Transport aerian medicalizat (avioane / elicoptere)
  • Paraşutism (şcoală / agrement)
  • Zbor de agrement / airtaxi
  • Publicitate aeriană
  • Supraveghere aero de obiective terestre
  • Fotografiere şi filmare aeriană
  • Zboruri utilitare în agricultură

Aeroportul Tuzla este:
  • Deschis traficului internaţional de pasageri şi mărfuri din 2013 prin Ordinul nr 1.133 
  • Primul centru de instruire offshore, acreditat OPITO – prin Şcoala de Supravieţuire pe Mare
  • Singurul centru de instruire pentru însoţitori de zbor (training practic, simulatoare)
  • Gazda primului serviciu integrat (aero-naval) profesionist de căutare-salvare din România
  • Organizatorul celui mai faimos show aerian privat, AEROMANIA, (11 ANI în 2017)
  • Gazda uneia dintre primele şcoli private de zbor din România şi a primei şcoli de paraşutism
  • Prima şi singura companie aeriană care a organizat o cursă cu avionul (Bucureşti – litoral) în reţeaua Uber.
   Aeroportul are un management strict al riscului, sistemul integrat pentru situaţii de urgenţă garantând securitatea activităţilor. În plus, respectă standardele internaţionale ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:200 şi deţine cerificate de Bureau Veritas încă din 2009, înaintea marilor aeroporturi din România.
   În 2016, Tuzla ocupă locul 2 naţional după Otopeni în privinţa numărului de mişcări de aeronave, cu 22.000 de aterizări şi decolări.



iubitul meu Catalin si bloggerii Maria Aguritza, Diana Slav si Emilian
iubitul meu Catalin si bloggerii Maria AguritzaDiana Slav si Emilian
eu

tot eu :)



Poza facuta de Cristina de la Tomistyle.ro

Ne-am bucurat de deschiderea HANGAR 67 Cafe – recent lansat in colaborare cu “Camara cu Merinde”, o cafenea foarte faina cu un design plin cu elemente aeronautice de efect si cu piesa de rezistenta o terasa cu vedere spre aeroport unde puteti admira decolarile si aterizarile avioanelor si elicopterelor #priceless. Cafeneaua este deschisa publicului in fiecare zi orele 8:00-18:00, pentru mai multe informatii vedeti pagina lor de facebook.

in mijloc Cristina (am mai pozat-o)


Vali Coman de la constanteanul.com




vedere de pe terasa













 Prezentarile au fost urmate de cateva zboruri demonstrative sustinute de Iacarii Acrobati.








Diana Slav mandrindu-se cu noul tatuaj
sunt simbolurile chimice pentru cafea/ciocolata si vin... fain!
o mica papusica brosa/martisor din lemn
Ionut Coman, jurnalist Gazeta Sporturilor,
 fratele lui Vali de la constanteanul.com
mandrindu-se si el cu tatuajele sale mai vechi sau mai noi


fratii Coman
fratii Coman
Catalin si eu
Multumim pentru invitatie! Vom incerca sa mai ajungem la Hangar Cafe si abia asteptam Aeromania!