Pages

Pages

duminică, 31 iulie 2022

OneNight Gallery - Hotel Intim Constanta


Am fost la o expozitie new media art la Hotel Intim sambata 30 iulie 2022. Am aflat de expozitie de la @finesocietycurator si @codrina.apostol. Am descoperit tablouri interactive (miscai mana deasupra unui senzor si se schimba efectul grafic aplicat asupra unor imagini), spectacol de fum, lasere si lumini, mapare a cladirii cu imagini, dans contemporan impreuna cu mapare pe cladire (Maria Mora purta un costum de captura a miscarii si miscarile ei se transpuneau in miscarile unei fiinte de pe cladire) A fost foarte interesant, altceva mai deosebit de facut intr-o sambata seara.

vedeti pe youtube filmarile pe care le-am facut la eveniment


Comunicat de presa One Night Gallery:

Ca prima galerie de new media art din România, combinăm arta și tehnologia de ultimă generație pentru a aduce la viață clădirile de patrimoniu și a oferi o experiență imersivă și interactivă.

În cadrul expoziției itinerante de anul acesta îi prezentăm pe 𝗟𝗲𝘀 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝘀 𝗡𝗼𝗺𝗮𝗱, 𝘂𝗻 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝗼 𝘃𝗶𝘇𝘂𝗮𝗹 𝗰𝘂 𝗼 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗮𝗽𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗼 𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝗰𝘂𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗮𝗿𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲.

Ne bucurăm să le sărbătorim munca deschizând Hotelul Intim publicului și lucrând la această expoziție de new media art alături de prieteni.

Împreună vom transforma Hotelul Intim, una dintre cele mai frumoase clădiri din Constanța, într-un spațiu al explorării, jocului și interacțiunii. Ocazie cu care vom sărbători și procesul de restaurare a clădirii, care urmează să aibă loc.

Accesul la expoziție se va face în grupuri de 80 de persoane, în ordinea sosirii. Vizitatorii vor putea interacționa cu instalațiile expuse, care se desfășoară pe cele trei etaje, putând să exploreze întreaga clădire timp de 15 minute.

A fost un filtru facut special pentru eveniment cu aceasta sfera ce se rotea
ONGxLANxDOHO AR filter on Instagram story

eu, imbracata in noua rochita alba de pe Aliexpress, 

poseta Ivy Bags, pantofi roz Il Passo

filtru cu sfera la apus in Portul Tomis

Adina si Daria, voluntare One Night Gallery

Am stat la rand de la 20:30 pana la 20:45 
cand am primit un bon de ordine pentru a intra la 21:15.
O doamna la rand, mi-a placut rochita bleu si accesoriile galbene (poseta si sandalele) 

Am fost putin pana in Piata Ovidiu, acolo era 
un spectacol de balet si expozitie cu vanzare de antichitati. 
Mi-au placut aceste tablouri din sarma aurie.

o doamna imbracata dragut cu o rochita roz pal si un corset negru

spectacol de lasere, fum si lumini

Eu si sotul meu, Catalin

ne-au impresionat detaliile cladirii, se vede ca a fost foarte frumoasa candva

dans contemporan impreuna cu mapare pe cladire 
(Maria Mora purta un costum de captura a miscarii 
si miscarile ei se transpuneau in miscarile unei fiinte de pe cladire) 

Pe Maria am mai pozat-o acum muulta vreme in 2009 la Bucuresti



RELATED:
+ Instagram @OneNightGallery

joi, 21 iulie 2022

Carte: Candoare cu stil, Dominique Loreau

 

la StarBucks cu un croissant cu crema de zmeura si un coconut refresha cu capsuni, double yum

Cartea Candoare cu Stil a fost o surpriza totala pentru mine, am cumparat-o infoliata si nici prin cap nu imi trecea ce continut are avand in vedere titlul. Candoare = curățenie sufletească/ naivitate/ ingenuitate(wiktionary). Stil = Mod specific de exprimare într-un anumit domeniu al activității omenești.(dexonline) Si nici coperta din spate nu mi-a dat prea multe indicii.

Mai citisem carti de Dominique Loreau: 
+ Arta Simplitatii, 
+ Arta de a mânca puțin mai puțin, 
+ Arta frugalității și a voluptății, 
+ Arta Listelor
si imi placusera. Am zis ca e ceva in aceeasi zona. Surpriza! Aceasta carte este o carte despre arta menajului. Probabil universul imi trimite semne ca mai am de lucru in acest domeniu.

Ce sfaturi am aplicat? 
> mi-am cumparat:
+ sapun negru lichid de pe vegis.ro, 42 lei/ 1 litru care este bio si spala foarte bine. Am spalat un fotoliu destul de murdar, acum e aproape ca nou. Nu mai e pe vegis.ro dar se gaseste la elefant.ro de exemplu.
+ otet de alcool de la Auchan.ro, 4 lei, am facut o solutie de apa, otet, cateva picaturi de ulei de lavanda si am pus intr-un dozator spray. Am spalat cosul de gunoi gol cu aceasta solutie pentru a indeparta mirosurile neplacute. S-ar putea sa o incerc si pe frigider si pe geamuri.
> incerc sa tin mai curat, la bucatarie in special, sa strang si sa spal tot ce s-a acumulat peste zi cat la culcare sa fie totul curat. Ma gandesc la ideea de a spala pe jos in fiecare dimineata, poate am sa o incerc.

Cartea are tot felul de sfaturi de curatenie si exemple de oameni care curatenia e foarte importanta, atat femei cat si barbati, ingrijind atat case particulare cat si temple. Ideea principala promovata este ca daca faci curat in exterior, in casa ta e ca o forma de meditatie, e ca si cum faci curat si in interiorul tau. Ca a ta casa e locul tau, in care nu ar trebui sa lasi pe altcineva sa faca curat ci tu ar trebui sa iti faci timp si dispozitie, sa o faci sa fie si mai mult casa ta, facand curatenie.

E o carte subtirica pe care am terminat-o relativ repede. Daca vreti sa va dati refresh la cheful de a face curat, v-o recomand. O gasiti la Editura Baroque Books la Prețul de 9,98 Lei

Pupici!

pe plaja la Navodari, admirand rasaritul si citind

P.S. Vorbind cu Simona (blog, instagram) (care a comentat) mi-am dat seama ca mai am o carte de menaj, cartea Martei Stewart - Manualul Marthei. Cum sa faci (aproape) totul, am inceput sa o citesc dar nu m-a prins, nu am gasit sfaturi pe care sa le pot aplica, din pacate. Poate ii mai dau o sansa, macar sa o termin de citit.

Simona mi-a recomandat cartile scrise de 
Marie Kondo - Magia/ Bucuria Ordinii, ea are si emisiune pe Netflix, o gasiti si pe YouTube
+ cartile despre Hygge (de exemplu Mica enciclopedie Hygge. Reteta daneza a fericirii. - Meik Wiking, am citit-o, mi-a placut dar am retinut doar ideile de a aprinde lumanri {parfumate} in casa si a gati mancaruri frumos mirositoare) si 
Le pun la wishlist! Multumesc Simona! 

marți, 19 iulie 2022

Film: Thor, Love and Thunder


SPOILERS AHEAD

A avut faze amuzante. E foarte colorat, aproape kitch de color. E un contrast mare intre partile din film color si cele alb-negru. Dar probabil se vrea un contrast intre viata, culoare si moarte, non-culoare. 

Gardienii Galaxiei apar doar putin in film, sunt personaje secundare. Ma asteptam sa aiba o importanta mai mare, sa lupte cot la cot, dar nu, Thor e vedeta. Totusi, pe langa Thor apar Korg (omul de piatra), Valkyrie, Jane Foster/ Natalie Portman. Thor are un stil necizelat de a se lupta, e ca un berbec, in incercarea de a salva oamenii unui templu de pe o alta planeta le cam distruge templul trecand cu forta si viteza prin el. Acestia sunt socati dar totusi recunoscatori si ii dau cadou doua capre imense tipatoare.

Christian Bale are un rol complex de jucat, personajul "negativ" isi pierde fetita la inceputul filmului din lipsa de apa si mancare in desert si apoi devine razbunator impotriva tuturor zeilor. El se refugiaza in intuneric si umbre. Mi se pare ca totusi ruga lui a fost indeplinita partial, el primeste umbra de sub soarele arzator al desertului (poate prea multa umbra), apa (la poarta Eternitatii era o mare de apa) si in final fata lui e salvata. Ruga lui a fost indeplinita, nu instant si nu fara eforturile lui sustinute, dar a fost indeplinita. 

Acum, el, Gorr, calatorea cu fetita, care o presupunem ca fiind a lui, semana putin la caracterisitici. Dar, ulterior el rapeste multi copii si ii inchide intr-o cusca si calatoreste cu ei spre Poarta Eternitatii. Daca si fetita fusese rapita? Atunci, nu s-ar explica dragostea lui pentru ea si eforturile prin care trece sa o readuca la viata. La finalul filmului, ca rezultat al dorintei lui, ca primul care a ajuns la Poarta Eternitatii, el isi doreste ca ea sa traiasca din nou, insa el moare si fata, ce primeste numele de Love isi continua viata alaturi de Thor, ce o ia sub protectia sa. 

Jane are cancer in faza terminala si se simte din ce in ce mai slabita, pana isi aminteste de Mjölnir si Thor. Se duce in Noul Asgard si acolo ciocanul lui Thor, rupt in bucati se reface in prezenta ei si ii da si ei puterile lui Thor. Aparent se simte, arata mai bine dar sunt momente in care cancerul razbate si i se vede slabiciunea si stadiul avansat de boala. Oricum ea isi aduna toate fortele si il ajuta pe Thor cand acesta ajunge intr-un moment dificil. Numai ca moare in bratele lui Thor si se disipa in particule aurii ca tatal lui Thor. 

Finalul e unul plin de speranta, Love si Thor locuind impreuna, Thor pregatindu-i clatitie acesteia si apoi sarind amandoi pe campul de lupta. Toti copii sunt aratati la final luand lectii de autoaparare. Ceea ce este bine pe de o parte daaaar... ce copilaria mai e aceea daca stau mereu in garda sub auspiciul fricii, dar era pentru acei copii o realitate care se intamplase deja, ei fiind rapiti deja o data. 

Filmul a avut un oarecare umor, care plutea in aer dar nu era neaparat bine definit in anumite glume. S-ar fi putut si mai mult, dar poate devenea prea caraghios daca era mai mult umor. 

Thor este prezenat ca fiind putin debusolat, osciland initial intre doua puncte, unul de calma meditatie la ce sa faca cu viata sa si la momentele in care isi regasea scopul, sa lupte atunci cand ii era solicitat ajutorul.  Daca te defineste rolul de razboinic imi imaginez ca e greu sa te regasesti in timp de pace. La finalul filmului la scopul de lupta s-a adaugat scopul responsabilitatii fata de Love. Faptul ca esti parinte te lamureste oare cu cine esti? Nu neaparat, dar te ajuta si iti da un scop mai mare decat tine.

Valkyrie e amuzanta in Noul Asgard, se imbraca la costum si e in charge, incearca sa se adapteze vietii pe Pamant. E interesant costumul ei de luptatoare, acesta e in nuante de alb-negru, oare inseamna ceva? In fine. 

Per total mi-a placut. Go see it!

joi, 14 iulie 2022

Wow Sabina!

Sabina, 19 ani, studenta in Olanda, viitoare asistenta medicala

Instagram @Wow_sabinaa (400 urmaritori), Tik Tok: @Sabyna_official (1500 urmaritori)

Tinuta: rochita alba H&M, corset Berska, poseeta Stradivarius, colier piatra zodia Capricorn

Muzica: toata muzica

Film: Minionii

Carte: After- Ana Todd

Maria: mi-a placut tinuta Sabinei compusa din rochita alba si corset negru, accesorizata cu piese negre, o mica poseta si sandale fara toc negre.

#streetstyle #streetfashion #streetstyle #fashion #style #ootd #ootdfashion #urbnstyle #romania #constanta #girlssupportinggirls #smallinfluencer #discoverinfluencer #discoverunder15k  #romaniangirl #romanianblogger  #discoverinfluencer  #romaniangirl #womanlook #womanstylewear  #romania @vivoconstanta #constanta #inspiration #corset #whitedress 



Sabina, 19, student in the Netherlands, future nurse

Instagram @Wow_sabinaa, Tik Tok: @Sabyna_official

Outfit: H&M white dress, Berska corset, Stradivarius purse, Capricorn stone necklace

Music: all music

Movie: Minions

Carte: After- Ana Todd

Maria: I liked Sabina's outfit composed of a white dress and a black corset, accessorized with black pieces, a small purse and flat sandals.

duminică, 10 iulie 2022

walk into summer

Madalina, 26 years, data analyst London

Outfit: Zara blouse, SH pants, the purse - online buy 

Book: Neil Gaiman, Anansi Boys

Movie: Fantastic Beasts

Music: Harry Styles, Taylor Swift

Place: Plaja Modern Constanta, Neversea Festival

Maria: I liked her loose outfit, with yellow silk tank top, light pink silk pants, beige slippers and a funny furry pink purse with a daisy. She seems to look a little like Dakota Johnson, the American actress. Her Daisy made me remember the movie, Big Fish with it's one thousand flowers. 

#streetstyle #streetfashion #streetstyle #fashion #style #ootd #ootdfashion #urbnstyle #romania #constanta #girlssupportinggirls #smallinfluencer #discoverinfluencer #discoverunder15k  #romaniangirl #romanianblogger  #discoverinfluencer  #romaniangirl #womanlook #womanstylewear #classic #classiclook #whitelaceblouse #whitelace #seaside #sea #sand  #walkingreels #romania @vivoconstanta #constanta #inspiration