Pages

Pages

vineri, 31 decembrie 2021

Carte: Thrive, Arianna Huffington

Cumpara de pe emag/ Carturesti 49 lei

Este o carte cu un titlu care promite multe, cel putin pe mine titlul m-a facut sa o cumpar si sa sper ca voi afla lucruri despre dezvoltarea personala care ma vor face sa infloresc pe toate planurile. Cred ca mi-am pus prea mari sperante. 

Cartea e impartita in 4 parti, 4 vectori ai dezvoltarii, denumiti grandios: bunastare, intelepciune, miracol si daruire. 

Din prima parte am retinut: 

+ o recomandare pentru meditatie si sunt date si exemple de aplicatii gratuite care sa te ajute sa inveti sa meditezi, sper sa am timp sa apuc sa descarc macar o parte din ele si sa incerc aceasta recomandare.

- o lupta impotriva timpului pierdut pe social media si deci recomandari de aplicatii care sa iti blocheze accesul la acestea. Eu sunt pro social media, dar consumata cu masura, asa ca nu voi folosi aceste recomandari.

~ o recomandare pentru somn suficient, fie ca sunt 7-8 ore pe noapte, se recomanda sa profiti de aceste ore sa te odihnesti si nu sa le sacrifici pentru munca sau alte activitati. Aici e discutabil, sunt de acord cu un numar de ore de somn, eu am optat pentru 7, dar uneori nu ai timp si mai intri in orele de somn. Atata timp cat faci norma de 7 ore, eu zic ca e bine. 

In partea dedicata intelepciunii este un elogiu instinctului, sa-ti asculti vocea interioara si cum sa evacuezi acel personaj din mintea ta foarte critic. 

In Miracol vorbeste despre magia coincidentelor dar si despre moarte si pregatirea pentru o moarte demna.

In Daruire vorbeste despre importanta voluntariatului si a activitatilor de intrajutorare a semenilor. 

Este o carte utila pentru dezvoltarea personala chiar daca ma asteptam la altceva de la ea.

marți, 28 decembrie 2021

Film: Matrix, Resurections

SPOILERS ALERT!

Matrix IV, l-am asteptat cu interes si curiozitate, se va ridica oare la inaltimea celorlalte filme din serie? Da, mie una mi-a placut. Mi-a placut cum a fost adus in real, cum a fost camuflata povestea Matrix sub forma unui joc pe calculator iar Neo era programatorul jocului si credea in faptul ca totul fusese o nascocire a imaginatiei lui. Se ducea la un terapeut si ii povestea cat de fina era linia intre imaginar si real la el in cap si cat de greu ii era. 

Am realizat ca Neo e o anagrama a lui One si a lui Noe. O alta ordine a literelor dar cumva e o legatura intre aceste cuvinte. Neo fiind considerat the One/ Alesul iar cu Noe, ideea de singur intr-o mare de cod in negru si verde (la sfarsit toti oamenii care nu fusesera deconectati formasera un roi si aveau ochii negri cu urme de cod verde pe ei). Firma care era trecuta pe joc se numea Binary, Binar, zero si unu. E folosit de calculatoare poate ca limbaj comun simplu de lucru cu masinile, oamenii lucrand mai mult in decimal 0-10.

Ce nu mi-a placut e cum s-a rupt Trinity de povestea vietii ei ca Tiffany, avea un sot si o familie, copii si intr-un moment culminant a decis sa mearga cu Neo si sa renunte la ei, ca nu ii placuse sa i se spuna Tiffany. In scenariul filmului are sens sa faca asta, sa fie cu personajul principal masculin, dar ea, ca mama si ca sotie nu prea are sens, dar se mai intampla din acestea si in viata reala asa ca de ce sa ne mire daca se intampla in filme. Doar ca e o rupere de ideea de familie, copii, stabilitate si o virare brusca la o idee de cuplu rebel, mergand in tromba pe motocicleta. Dar poate fi chiar periculos, sa faca cineva o obsesie pentru cineva, nu e prea sanatos pentru nimeni. Justificarea fiind prezentarea lumii unei alte optiuni de viata si ce poate face o minte descatusata... sa zboare si sa viseze la un cer plin de curcubee, dar si sa fie violenta si razbunatoare. Terapeutul desi i s-a multumit pentru ca datorita lui lor li se daduse a doua sansa tot este luat la bataie dar refacut dintr-un trosnit de degete.

Nu e prea credibil Neo in rolul de Neo, e un Neo imbatranit si cu urme din puterea de odinioara, adica atunci cand ferea gloantele nu parea foarte concentrat ci era mai mult whishfull thinking, sper ca le feresc.

Morpheus e imbracat mult prea colorat pentru gustul meu si e cand om cand program, deci ce e?

Mi-a placut de Bugsy, fata cu parul scurt albastru care il conduce pe Neo in periplul lui spre Tinity precum iepurasul pe Alice in Tara Minunilor, mi s-a parut ca seamana cu mine, cu alunita deasupra gurii. Desi la inceput nu se intelege ce urmareste ea de fapt, ea urmarea o scena cu un alt personaj gen Trinity care ramane necunoscut, nu se urmeaza acea pista. Aflam ca e comandant pe o nava in lumea cealalta si il ajuta pe Neo sa se deconecteze. Asta cu deconectatul, cuvantul asta suna bine, e bine sa te mai deconectezi din cand in cand, sa mai iesi... afara, dar cand asta destabilizeaza un intreg univers ai putea sa te intrebi daca e totusi bine ce faci. Pentru ca dupa ce s-a deconectat si Trinity tot universul a luat-o razna, mai precis oamenii au inceput sa se arunce de pe geam si sa ii urmareasca frenetic ca un cod incomplet programat. Run program! Error. Bad code.  Dar poate nu stia ce consecinte va avea fapta lui sau era dispus sa riste tot pentru a fi cu Trinity. 1 si 3 formand 2, sunt curioasa ce ar fi la 10. 

Liberul arbitru nu prea pare sa existe, el parca este racolat de vechea viata, parca nu are cu adevarat optiunea de alegere, ci e obligat de circumstante sa ia pilula rosie. Doar e Alesul, cum sa nu isi aleaga propria creatie, desi el zice ca a crezut ca e doar un exercitiu de imaginatie. Ce film ar mai fi fost daca nu lua pilula rosie ci continua sa refuze? Ar fi continuat viata la firma, lucrand la un nou Matrix ipotetic, ar fi vazut-o pe Tiff la cafenea din cand in cand si poate ar fi vorbit cu ea. Chestii banale, dar asta e viata uneori, dar ar fi dezamagit fanii poate. De cand e Neo rational si nu action oriented? Deci e un film de dragul fanilor, ca altfel iesea poate o comedie romantica, cum visa terapeutul, sa ii tina pe cei doi nici prea aproape, nici prea departe. Oricum a ajuns Matrix film cu zombie, film cu impuscaturi era, ce imi era daca era si comedie romantica? :P

Oricum, e de vazut! Enjoy! 

luni, 27 decembrie 2021

follow the white rabbit

 Bianca

Maria: mi-a placut tinuta ei in culori deschise, alb, bej, roz pal. Ea purta o bluza alba cu guleras cu perle, o fusta bej midi A-line, cizme imblanite si o poseta roz pal. Frumos! Titlul este pentru ca tocmai am fost la Matrix si personajul Neo, ca Alice in Wonderland urmareste un alt iepuras alb si cum domnisoara este imbracata in culori deschise am zis ca merge.

#ootd #fashion #style #streetfashion



luni, 20 decembrie 2021

Film: Spencer



Este un film ce descrie un episod din viata lui Lady Diana, zilele din preajma Craciunului petrecut in familie inainte de divortul de Printul Charles. Este un film foarte dramatic si cu o tensiune constanta pe tot parcursul sau. Muzica evidentiaza bine aceasta tensiune desi uneori zgarie la urechi. Muzica te face sa te gandesti ca esti la o piesa de teatru care are o orchestra care puncteaza toate evenimentele importante. Filmul este descris ca o fabula dupa o tragedie adevarata.

Nu am stiut ca Lady Diana avea probleme de alimentatie, ea vomita mancarea dupa fiecare masa.

Mi-a placut relatia pe care o avea cu cei doi fii, cum se juca cu ei si le arata atentie si dragoste. Relatia cu Printul Charles era distanta si protocolara, stia ca o inseala cu Camilla si ca le luase la amandoua acelasi sirag de perle si era foarte nervoasa pentru acest lucru. Gaseste in camera ei o carte despre Anne Boleyn, personaj istoric care a fost decapitata pentru ca regele sa se casatoreasca cu alta femeie. Incepe sa o vada pe Anne Boleyn prin castel si se identifica cu povestea ei, desi ea sustine ca se va impotrivi mai mult sa fie decapitata.

Este emotionanta legarea de trecut, Lady Diana ia o haina dupa o sperietoare, haina ce apartinuse tatalui ei si o trimite la reconditionat si apoi o tine pe un manechin la ea in camera si vorbeste cu ea. Se duce intr-o seara la fosta ei casa din copilarie, din apropiere si plange in fosta ei camera dupa un trecut si oameni, la un "acasa" la care nu mai are acces, m-a emotionat profund durerea ei, am plans si eu. E aproape sa se arunce de pe scari dar apare Anne Boleyn si ii povesteste cum a rupt si ea un lantisor primit cadou de la sot pentru ca i-l facuse cadou si amantei, atunci rupe si ea pe scari siragul de perle; face un schimb, in loc sa se arunce ea pe scari, arunca perlele rupte pe scari.

Tinutele sunt frumoase, majoritatea pentru acea perioada, doar rochia din ziua de Craciun avea ceva atemporal si clasic si cateva dintre costumele de zi, restul erau potrivite doar acelor vremuri.

E simpatica si relatia pe care o are cu Maggie, persoana responsabila cu tinutele ei si sa o imbrace si cu bucatarul sef, Darren. Cei doi incearca sa ii fie prieteni si sunt printre putinele persoane cu care aceasta poate vorbi normal. E emotionant cand Darren ii spune ca toti au consideratie si blandete pentru ea si de ea nu rad, ci toti vor ca ea sa supravietuiasca.

Un film dramatic, care te tine in tensiune si iti stoarce si cateva lacrimi, de vazut! 

sâmbătă, 18 decembrie 2021

Film: Serial: Și uite așa - And just like that @HBO


M-am bucurat cand am aflat ca vor face o continuare a faimosului serial Sex and the City. L-am urmarit pe acesta, desi nu integral acum ceva ani. Imi placeau tinutele personajelor principale si stilul de analiza a relatiilor a lui Carrie. Nici locurile si evenimentele nu erau de neglijat. O bijuterie de serial, ce mai! 

Acum au revenit, tinute la fel de deosebite, desi s-a schimbat responsabila cu garderoba, nu mai e faimoasa Patricia Field ci Molly Rogers si Danny Santiago, ambii lucrand inainte la serial cu Patricia Field. 


Imi place ca incearca sa abordeze teme actuale, desi uneori pare ca vor sa abordeze TOATE temele actuale intr-un timp scurt. Mi-a placut ca si Carrie are un cont de instagram cu persoane interesant imbracate, era la un restaurant cu prietenele si a vazut un tanar interesant si a inceput sa ii faca discret poze. Nu l-a abordat sa ii faca niste poze doar i-a furat niste poze pentru contul ei. E si asta ceva. As fi curioasa sa vad acest cont de instagram :-) 

Nu mi-a placut cum Carrie este incurajata de catre sefa ei de la podcast sa iasa din zona ei de confort si sa vorbeasca mai colorat, mai vulgar, "to step her pussy up". Daca nu era stilul ei, de ce sa se schimbe, doar pentru a placea urmaritorilor unui podcast? Carrie este aratata cum face eforturi de a aborda subiectul masturbarii in stilul ei, ii prezinta problema si lui mr. Big. 


Spoiler alert! Carrie isi amana plecarea la Hamptons pentru a participa la un recital de pian al fiicei lui Charlotte, iar Big ramane acasa si pedaleaza la bicicleta pana face infarct. 


Am avut o presimtire ca Big va muri de cand a scapat telefonul in baie, mi-am dat seama ca posibil va face infarct. Mi-a parut foarte rau, am plans chiar. Nu pare drept sa moara cand inca era in putere si avea o poveste atat de frumoasa de dragoste cu Carrie. Dar asta e viata, imprevizibila si din cate am inteles, actorul care-l joaca pe mr. Big, Chris Noth nu prea mai vroia sa continue seria. 

Ce nu e credibil e cum Samantha nu mai vorbeste cu fetele, e credibila o mutare in Anglia, la Londra dar nu si faptul ca nu mai vorbeste cu ele, singurul semn de viata a fost ca a trimis un biletel si un aranjament floral impresionant la inmormantarea lui Big. 

Imi place ca Miranda s-a reapucat de studii, la varsta ei, trecuta de 50 de ani si la cursuri, da o noua perspectiva asupra varstelor inaintate. Varsta nu e o opreliste sa studiezi si sa-ti urmezi visurile. Ce nu mi-a placut e ca ea posibil are o problema cu consumul de alcool, isi luase o sticla de vin cu ea la un recital si cauta peste tot sa mai bea cate un paharel de alcool. Pacat!



Carrie se tine tare tot timpul dupa moartea lui Big, are probleme cu somnul dar nu plange ceea ce mi se pare ciudat, mai mult plange Charlotte decat ea. Arata impecabil la inmormantare dar asta e comportamentul acceptat, e normal sa nu isi exteriorizeze suferinta si in lacrimi?


Per total imi place in continuare serialul si nu il consider o dezamagire, a fost o dezamagire moartea lui Big dar nu una neasteptata. Voi urmari serialul in continuare! Voua ce impresii v-au lasat primele doua episoade?

luni, 13 decembrie 2021

in alb si negru

 

Maria: un sal mare precum acesta alb al domnisoarei poate infrumuseta orice tinuta. Mi-a placut acest look cu haine relativ oversized, ce dadeau un aspect asiatic tinutei. M-a facut sa ma gandesc la un chimono negru. Domnisoara a combinat o pereche de cizme negre cu niste pantaloni culottes albi cu o haina oversized neagra si un sal mare alb cu franjuri. Era impreuna cu prietena ei care era imbracata cu o tinuta neagra dar cu o geaca pufoasa alba oversized, insa dansa nu a vrut sa fie pozata. Imi atrasesera amandoua atentia cum se sincronizasera in 2 tinute alb-negru. 

De-a lungul timpului am mai pozat persoane cu fulare/ saluri impresionante.



Puteti cumpara un fular similar de pe FashionDays:



Acest articol contine in unele articole linkuri afiliate care nu va costa mai mult insa imi aduc mie un comision daca cumparati. Multumesc!

Film: Vanatorii de fantome, Mostenirea



Trailer

Am fost duminica seara la film la CinemaCity City Park Mall la Vanatorii de Fantome, mostenirea. Am vrut sa mergem in amintirea primului film, din 1984, pe care eu l-am vazut in copilarie si imi ramasese intiparita in minte melodia "Who you're going to call? Ghost Busters!"

SPOILERS ALERT!

Cum mi s-a parut? A fost un film dragut, numai bun pentru o dupa-amiaza ploioasa. O familie constand in mama, Callie si doi copii adolescenti, Trevor si Phoebe dupa ce au fost evacuati din locuinta precedenta se muta in casa bantuita a tatalui lui Callie, care murise recent din cauza unui infarct provocat de o fantoma pe care a vrut sa o prinda dar nu i-au functionat echipamentele electronice la timp. 

Fetita merge la scoala de vara din oras, Summerville iar fiul se angajeaza la un restaurant local, Spinners, ca baiat bun la toate. Casa este evident bantuita, din primele clipe aparatura de detectarea a fantomelor functioneaza si indica activitati paranormale si tabla de sah are piese ce incep sa se miste. Locul este bantuit de mai multe tipuri de fantome, unele par cultivate, doar incearca sa joace sah cu fetita dar in acelasi timp violente pentru ca arunca cat colo piesele de sah castigate, fantome care aprind lumina si aparatura electronica si o ajuta pe fetita sa descopere misterele care le ascundea casa bunicului, fantome mancatoare de metal, intr-o fabrica dar si fantome periculoase, precum doi caini cu coarne care pazeau o poarta intre dimensiuni. Unul dintre acesti caini fusese capturat de bunicul copiilor si cand perechea sa a venit sa il elibereze a avut loc malfunctiunea echipamentului electronic si moartea bunicului. Ce nu am inteles este, acesti caini nu muscau, mancau insa mancare de caini (de la supermarchet) si posedau oameni, intrau in ei atunci li se inroseau ochii, de ce nu l-a posedat si pe bunic si asa sa isi elibereze perechea, ci l-a omorat? Acesti caini nu mi s-au parut niste fantome a la carte, fantoma care manca metal era mai credibila ca fantoma, avea si ectoplasma, acea urma slinoasa pe care o lasa in urma pe unde mergea sau musca din metal, nu ca o fantoma ar trebui sa lase o urma slinoasa. Cred ca in loc de fantome ar trebui numite aparitii supranaturale. Fantoma clasica ar semana cu Casper.

La scoala copiilor le erau aratate filme de groaza cu caini turbati si papusi ucigase, profesorul nu avea o parere prea buna despre copii si le dadea astfel de filme pentru ca el sa aiba timp sa isi vada de treburile lui. Aparent era si un seismolog si studia cutremurele ce zguduiau periodic zona. Fetita, Phoebe e o fata foarte interesata de stiinta si inteligenta, il surprinde pe profesor cu cateva remarci inteligente. Phoebe avea niste probleme de acomodare si de a-si face prieteni de aceea invatase foarte multe bancuri pe care le spunea la foc automat. De data asta, la scoala este abordata de Podcast, un adolescent care inregistra toate interactiunile sale pentru podcastul sau, cei doi se imprietnesc adusi impreuna de pasiunea pentru mister si stiinta. Incep sa descopere toata aparatura bunicului, aparatura si capcane de prins fantome. Gasesc o capcana in care banuiesc ca e prinsa o fantoma, impreuna cu profesorul de la scoala, Grooberson, o elibereaza si acest lucru provoaca distrugeri si o derulare periculoasa a evenimentelor. 

Ulterior un caine il posedeaza pe profesor iar celalalt pe mama copiilor, Callie si impreuna pleaca spre o mina de seleniu unde era poartalul supranatural. Din acest portal iese Gozer, o entitate feminina care cerea sacrificii de virgini. Copii reusesc sa prinda unul dintre caini si sa o elibereze pe mama lor si o atrag pe Gozer la ferma, care avea construita o imensa capcana de fantome. Incearca sa o captureze dar tot nu functioneaza aparatura cum trebuie, apar cei 3 membri ramasi din Ghost Busters si incearca sa o prinda pe Gozer dar aceasta e puternica, apare si fantoma bunicului copiilor si o ajuta pe fetita sa tina arma de prins fantome si pana la urma situatia este salvata si fantomele prinse. 

Capcana este pe o zona de pamant arata, lucrata dar cu capcane distribuite si nu cu vre-o cultura de plante iar fantomele prinse se intorc in pamant. Cam brutala inchiderea fantomelor in niste cutiute atat de mici, nu e nimeni care sa protesteze impotriva inchiderii unei fiinte atat de pline de energie intr-un spatiu atat de mic? Dar stai ca asta e solutia si la oameni si deocamdata nu a fost gasita una mai buna. 

Oricum, mi s-a parut o continuare reusita a povestii, nu perfecta, dar merita vazuta. Nu insa si revazuta. Voi l-ati vazut? Cum vi s-a parut?  


duminică, 12 decembrie 2021

Carte: Ritualuri zilnice ale oamenilor de geniu, Mason Currey

Daca doriti sa aflati ce obiceiuri aveau mari personalitati, in aceasta carte veti gasi scurte fragmente descriptive, marturii ale persoanelor apropiate sau citate din operele lor in care isi descriau obiceiurile cativa oameni de geniu ai lumii.  Sunt 160 de strategii de succes aflate la originea celor mai cunoscute creatii ale omenirii. 

Majoritatea erau muncitori si aveau un program bine stabilit. Cativa erau matinali, altii lucrau seara, pana tarziu in noapte. Multi dadeau importanta unei plimbari zilnice prin oras sau natura. Multi nu doreau sa fie deranjati cat timp lucrau si aveau un timp stabilit pentru socializare in timpul zilei, de obicei la sfarsitul acesteia. Aveau timp de munca si timp pe care il petreceau cu cei dragi, luand masa, discutand. Fiecare cu programul lui, cu ce functiona pentru fiecare in functie de preferinte si stil de viata. Majoritatea sunt scriitori dar sunt si exemple de compozitori, arhitecti, dramaturgi, matematicieni, directori de filme...

Este o carte interesanta, care se citeste usor si pe care v-o recomand ca inspiratie pentru propriul program.