Voluntariat - Expo ONG, Maritimo


Mi-am inceput zilele de voluntariat în facultate, la facultatea Politehnica Bucureşti- Universitatea de Automatică şi Calculatoare. Am fost voluntara câţiva ani la organizatia studenţească B.E.S.T.(Board of European Students in Technology) Au fost ani frumoşi în care mi-am făcut prieteni, am participat la organizarea de evenimente (Job Shop, Cursuri de Vara...), am călătorit(Slovacia, Polonia), am aflat şi am învăţat lucruri noi, m-am distrat, m-am îndrăgostit...  Am lucrat ca grafician în cadrul organizaţiei, am participat la creerea afişelor a diferite evenimente şi felicitărilor, am fost co-organizator şi fotograf la evenimente.

Apoi în 2007 mi-a venit ideea blogului UrbnStyle şi blogul este tot un fel de voluntariat. Am cunoscut oameni noi, am învăţat să-mi depăşesc timiditatea şi să abordez oameni necunoscuţi pentru poze, am învăţat să fiu spontană şi creativă şi mi-am făcut prieteni. Şi cred că am contribuit la societate arătând o parte frumoasă a României, tinerii* săi.(*de orice vârstă).

După ce m-am întors la Constanţa, împreună cu tatăl meu am fost voluntari Mare Nostrum, am cunoscut oameni noi pasionaţi de mediu, am fost în plimbări pe plajă pentru monitorizarea cazurilor de delfini eşuaţi, am fost pe mare cu iahtul pentru a monitoriza delfinii din larg, am făcut poze, am împărţit flyere pentru ca oamenii să-şi dea seama de importanţa păstrării unui mediu curat şi sănătos, am făcut revista presei de mediu şi am scris comunicate de presă în cadrul unui internship în P.R.

Acum am aplicat pentru voluntariat în campania Ajungem Mari, campanie în care se vor oferi lecţii gratuite în diferite domenii copiilor instituţionalizaţi. (update: din pacate pentru ca voi pleca din ţară în aprilie nu mă voi putea implica primavara asta, modulul e din martie până în iunie, poate la toamnă-iarnă când mă întorc în ţară)

Experienţa de voluntariat e una foarte importantă, te ajută să te dezvolţi ca om, să-ţi faci prieteni, ajută alţi tineri să se dezvolte şi mai ajută şi la C.V. mai ales dacă aplici la o universitate din afara ţării.

Dacă vrei şi tu să te implici în comunitate vino la Maritimo in perioada 22-24 ianuarie şi află mai multe despre câteva dintre organizaţiile prezente în Constanţa. Găsiţi mai multe informaţii pe site-ul evenimente-Constanta.ro.

1. AIESEC Constanta
2. Organizaţia Ecologistă Neguvernamentală Mare Nostrum
mi-a făcut plăcere să mă reîntânesc cu
Anca-Maria si Andra, reprezentante Mare Nostrum


3. Asociatia Save the Dogs and other Animals
4. Asociatia pentru promovarea educatiei creativ-ecologice si abilitatilor inovative CREATIVE+
5. Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei – Regiunea Dobrogea
6. Junior Chamber International Constanta (JCI Constanta)
7. Asociatia Copiii Tuturor
8. Asociația United Hands România
9. ASOCIATIA TOMIS ANTIDROG
10. Asociatia pentru cultura si educatie DALI
11. Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor PROCIVITAS (APP PROCIVITAS)
12. Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin “Oceanic-Club”
13. Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA)
14. Asociația Sportivă Sanasport
15. Grup Civic Baricada Verde
16. Centrul pentru Resurse Civice
17. Creative Life Association
Norina, reprezentanta Creative Life
Creative Life se implica si s-a implicat in multe proiecte, printre ele proiecte de ajutorare a persoanelor ce sufera de dependenţe, cursuri foto alaturi de GMB, cadouri pentru copiii defavorizaţi şi altele. 

Au mai scris despre (de la ei am luat lista de ONG-uri):
+ Emi
+ Joie Negru
+ Cristina Joy
+ Diana Slav

2 comentarii